Új hozzászólás Aktív témák

  • KB.Pifu

    tag

    Sziasztok!

    Köszönöm a segítőkészséget.

    Szerintem a legfontosabb témát sikerült kiválasztanom, mert amíg a safety nincs a helyén addig semmi sincs.
    Ez csak azért szomorú, mert elvégre végzett mérnök vagyok, de főiskola alatt még csak nem is esett szó a biztonsági reléről. De talán mentségemre szól, hogy azelőtt akarom bepótolni a hiányosságokat mielőtt még egyáltalán élesben kellene foglalkozni vele.

    Ezt szem előtt tartva, tudnátok pár olyan fontos dolgot mondani, ami mondjuk egy állásinterjún is megfelelően hangzik és még után is tudnék nézni. például a cégnél mikor unatkoztam a preventa datasheeteket nézegettem, szerintem ez elég hasznos időtöltés.

    A helyzet az, hogy mindennél jobban szeretnék egy célgépépítő cégnél dolgozni, de bekerülni ilyen helyre nagyon nehéz, most karbantartásban dolgozom, ahol leginkább gépészeti kihívások fogadnak amire egyszerűen nem vagyok felkészülve. Pl múltkor két napig állt a gép mire sikerült bebizonyítani a hozzá értőnek, hogy a szerszám tized mm kopása miatt nem megfelelő a beültetés, mondjuk ezzel nincs semmi gond, leolvassuk a szerszám rajzáról méreteket és a tűrést és utánanézünk, de a bajok ott kezdődnek, hogy meg kell találni azt amiről feltételezzük, hogy elkopott.
    Egy szó mint száz, napjában többször hallom, hogy tized mm és tűrés, ellenben a byte szót még senki nem vette a szájára.

    üdv
    Pifu

Új hozzászólás Aktív témák