Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Szabi® #82441 üzenetére

    Az X360/PS3 indulásakor azért voltak annyira jó opciók a konzolok, mert annyiért amennyiért adták őket, azért PC-n nem sokkal rosszabb minőséget kaptál. Többért persze már jobbat, sokkal többért meg még jobbat (mint ahogy most). A különbség a mai állapotokhoz képest, hogy ez konzol/PC pénzügyi arány akkor sokkal jobban kijött. Leginkább azért mert az előtte lévő konzolokhoz képest (Xbox/PS2), azok sokkal nagyobb ugrást jelentettek mint ma. Kb. olyan mintha tavaly a XSX/PS5 teszem azt 36/30TFLOPS-al jött volna ki 32GB RAM-al (igen erre mondják azt, hogy a konzolok visszahúzzak fejlődést... ;] ).

    Az Xbox/PS2 korszak volt az alapvető kezdtette annak amikor a multicímek szinte egy időben jöttek mindenhova. A X360/PS3 korszakban ez már standard lett. Pl. egy CoD 2 egy 2005-ös megfelelő P4-es PC-n sokkal jobban nézet ki mint X360-on amit már $299-ért hazavihettél (hogy aztán azt az otthoni CRT TV-n használd). $299-es PC-n meg persze, hogy nem úgy futott minden.

    De igaz mára is (még akkor is, ha a hivatalosan ajánlott árat nézzük PC alkatrészben, és nem a mostani magas hardver árakat), hogy pl. egy $499-es PS5-őt ennyiből nem lehet összerakni, hogy ugyan azon a színvonalon vigye a játékokat (Digital kiadás, XSX/XSS-ről nem is beszélve).

    De utána lehet nézni, hogy az akkor kijött multiplatform címek ajánlott hardverre mennyibe került akkor (az volt a konzol színt kb.).

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák