Új hozzászólás Aktív témák
-
tkazmer
addikt
tudom, hogy gányolós megoldás amit összehoztam (ráadásul nem is 100%-osan működik ) de jobbat nem sikerült string illetve array függvényekkel
ezzel a preg_replace-el működik, köszi(#1100) raczger
köszi (bár nem bb kódolósdi kell, annál egyszerűbb a helyzet..)[ Szerkesztve ]
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
raczger
őstag
egyáltalán nem időpocsékolás.. én mindenképp kezdőnek azt a könyvet ajánlanám, ugyanis a fekete könyvbe nagyon sok a hiba, amit egy kezdő nem fog észrevenni, és lehet hibásan tanul meg sokmindent... meg amit a fekete könyv tárgyal, olyan mélységben, lehet hogy soha nem fogja használni, szerintem a php24 jó kezdésnek és ha komolyabban akarja csinálni, utána a php fekete könyv
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
cucka
addikt
-
ReJim
őstag
nemvolt. de átírtam az elsö pár sort. most az müködik. de a karakterkódolással vannak problémáim. mit illik használni, hogy megjelenjenek a magyar ékezetes karakterek is? html headerbe beállítom utf-8-ra a charset-et. a notepad++-ban meg szintén utf-8ra állítom a kódolást. így okés?
(amúgy nem tudok hosszú ö-t ü-t írni. még ide sem.. szóval valószínu, hogy a vnc szopat engem... )
</end.?>
-
Sanyix
őstag
Mi az oka vannak, hogy php-val "print"-elt, vagy "echo"-zott vagy bármi ilyesmi kimenetnél ha sortörés jel van a szövegben (\n), mégsem töri sort. Emléxem hogy régebben is volt ezzel gondom, és rá is jöttem miért nem működik, és mikor működik jól, de elfelejtettem Tud valaki segíteni?
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
ReJim
őstag
értem, értem.. ez működik is.
viszont az adatbázisommal szopok mostan..van egy admin.php (utf-8) ami beírja az adatbázisba a szöveget, van egy index.php ami kiolvassa (szintén utf-8) és az adatbázis meg utf8_hungarian_ci-re van állítva, és amikor elpostolom a form-ot (textarea-ban van az adat) akkor az adatbázisba kripsz-krapsz kerül. de kiolvasásnál meg jó. próbáltam már az utf8_encode fügvényt is de nem sikerült megoldani a problémámat...
ez mitől lehet?
</end.?>
-
ReJim
őstag
válasz Louloudaki #1123 üzenetére
de olyankor is, ha az adatbázis is utf8-at használ? meg ilyenkor nem csak azoknak a 2bájtos karaktereknek kellene csak sci-fi-nek láccódnia?
az alábbi karakterlán:
őőőőőőőőőőőőőőűűűűűűűűűűűűűűűűűűéáűőúöüóí
Így néz ki</end.?>
-
DeltaPower
addikt
phpmyadmin belépésnél a language Magyar - Hungarian (utf-8) legyen, ha iso8859-re van állítva, akkor hiába nézed rajta az amúgy jól letárolt (legalábbis ha kiolvasásnál jó) utf8 szöveged. ha a myadmin nem tudja a kezelőfelület kódolást változtatni, akkor frissítsd.
[ Szerkesztve ]
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
k3vin
csendes tag
válasz vancha2 #1049 üzenetére
Hello!
Én a helyedben ezt session-al oldanám meg.
A session változó értékét a böngésző tárjolja, mindaddig míg be nem zárod a böngészőt, vagy ki nem törlöd a session értékeit php-ben...szoval:
valami.php?id=1
....
session_start();
$_sessio[1] = "userid";
....valami.php?id=2
...
session_start();
$session[2] = "userid";
...Aután ezt ki tudod olvasni minden oldalon... Tehát ha megnyitja az oldal1-et, aztán átmegy a 2-re, aztán vissza az 1-re, nem fogja ujra tárolni a +1 értéket, mert már megadtad az userid-t és tárolja a böngésző. De ha bezárja a felhasználó a böngészőt, vagy esetleg kijelentkezik és olyankor törlön a sessiont, és ezek után nyitja meg újra, akkor újra adódik a +1 az adatbázishoz...
Hirtelen én így oldanám meg.. egyszerű és működőképes...Üdv:
Kev -
k3vin
csendes tag
Most hogy ezt az előző hozzászólást nekem mért ide rakta be azt ne kérdezzétek...
-
laci1985
tag
Azt kérdezném hogy hogyan lehetne azt megcsinálni hogy egy jelszóval védett tárhely tartalmát kilistázni.
Mármint amik vannak ott mappák meg fájlok és ezeket hogy mielőtt valaki fizetne a tartalomért akkor előtte meg tudja nézni hogy mi található az oldalon.
Csak a védett tartalmat tartalmazó címen nem lehet hanem egy másikra kéne kiíratni.
Valamilyen listázóra gondoltam megletne valamivel oldani ?http://www.hoc.hu/?xref=22548
-
ReJim
őstag
[link]
valaki tudna segíteni?</end.?>
-
veterán
olyan gondom van, hogy adatbázisban kell fájlokat tárolni, s ha képet kapok, akkor meg lehessen mondani neki, hogy milyen felbontással legyen eltárolva a kép.
A kép átméretezésével nincs gond, sőt azt is sikerült megoldanom, hogy több formátummal is müködjön, a gondom az, hogy méretezés után át kellene konvertálni jpgbe, s úgy belerakni az adatbázisba. De nem tudok olyan függvényt ami a képet jpgbe konvertálná, de nem mentené ki egyből fájlba, vagy nem nyomná ki az alapértelmezett kimenetre.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy egy image-et hogyan tudok jpgvé konvertálni majd berakni blobként egy mysql adatbázisba
-
veterán
minden table nyitótagjéhez írd oda, hogy cellspacing="0", ha akkor se jó akkor a cellpadding = "0"-t is.
raczger: szerintem meg pont a divekkel kellhet több mókolás, hogy ugyanúgy nézzen ki . Föleg, ha azt vesszük, hogy egy oldalon belül lehet akár 3-5 mélységű div vagy table is.
[ Szerkesztve ]
-
ReJim
őstag
válasz raczger #1131 üzenetére
1. tudom, nem használom. ha gondolod győzd meg azt a sok millió felhasználót aki böngészéshez használja. és akkor nem kell ilyen gondokkal foglalkoznom.
2. alapesetben nem használok táblázatokat, div mániás vagyok... nah de egy ilyennél egyszerűbbnek találtam mint 9darab külön div-et, és annak css formázását. de lehet majd egyszer átírom.
(no meg arról nem beszélve, hogy egy oscommerce nevezetű szutyokba kellet, ami meg tele van 4-5 mélységre ágyazot tablákkal. szóval tökmind1, hogy oda div vagy table kerül.)(amúgy megoldódott, css hiba a köbön)
</end.?>
-
tkazmer
addikt
nem jobb ugy, ha az adatbazisban csak a file eleresi utvonalat tarolod, magat a file-t egy szimpla mappaban? A file neve meg mondjuk a rekord id-je, igy az azonositassal sincs gond...
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
addikt
Hali!
Van egy tárhelyem, amihez kellene egy olyan php oldal, ami kilistázza a könyvtárakat, file-okat ill belépéskor jelszót kér. Megoldható ez valahogy? Az már csak hab a tortán lenne, hogy esetleg törölni, létrehozni lehessen rajta bármilyen file-t, mappát. Nem értek a php-hez, de valami ilyesmiről szóló oldalt, ami alapján megcsinálnom vagy esetleg egy kész séma nincs valahol?
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Sanyix
őstag
"Warning: session_start(): open(/tmp/sess_481a96417163374988caeff37b6977b1, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /teeszt.php on line 3
Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /teeszt.php:3) in /teeszt.php on line 3"
Ezek a sokatmondó hibák minek köszönhetőek? Valahogy úgyérzem szerveroldali...
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
DeltaPower
addikt
valszeg rosszul van konfigolva az apache, nem tudja írni a sessionok tárolására kijelölt könyvtárat.
a második hiba azért van, mert az első hibaüzenet kimenetet generál, és ilyenkor a szerver kiküldi a default headert, emiatt a session_start-nál nem tudja kiküldeni még egyszer."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Sanyix
őstag
válasz DeltaPower #1140 üzenetére
Na és akkor melyik a legjobb ingyenes tárhely amin minden működik? Ez atw volt, itt ez nem működik...
-
DeltaPower
addikt
jaa, hogy ez ingyenes tárhely? akkor ott valami átmeneti szerver gond lehetett, csúnya lenne ha nem működne a session kezelés
melyik a legjobb? fogalmam sincs én uw-t és extrát próbáltam, azok tetszenek. a bixerver (régebben srv) is jó volt, csak aztán elqrták, állandóan szerverzűrök voltak. atw, fw nekem nem jön be, amikor próbáltam, marha lassú volt (ez azóta változhatott)."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
sksporky
tag
Valaki nem tudja miért nem tölti be az apache a LoadModule parancsal a php5apache2.dll-t?
-
Kabooom
tag
Hello mindenki:
Adott a következő dolog:
Van egy változónk benne elemekkel és az kellene nekem h. kiírja a kimeneten a megadott elem hanyadik helyen szerepel(akkor is ha több elem létezik benne)
Jelenleg eddig jutottam:1.
$nev="abcadef";
$i=0;while (!$hely=strpos($nev,"a",$i)) {
print $hely."<br>";
$i=$hely+1;
}2.
$nev="abcadef";
$i=0;
$hely=strpos($nev,"a",$i);
while (!$hely==false) {
print $hely."<br>";
$i=$hely+1;
$hely=strpos($nev,"a",$i);
}Valamiért nem adja ki a két kimenetet. Aki tud segíteni benne h. mit rontottam el nagyon megköszönném neki!
-
DeltaPower
addikt
válasz sksporky #1144 üzenetére
konfig zűr lehet, vagy nem talál valami fájlt a php. de láttam már olyat is, hogy bizonyos php verzió bizonyos apache verzióval egyszerűen nem volt hajlandó működni.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
hemu
csendes tag
Sziasztok!
Van egy stream megoldás, ami a VideoLAN VLC nevű progijával működik.
Van a szerveren x darab USB-s webkamera.
A gépnek (debian) van egy NIC-en két IP címe.
A kamerák képét "daemon-nal" folyamatosan unicast-olom az egyik IP-ről a másikra.
Amikor a látogató rákattint egy linkre, akkor egy PHP-ból indított bash script elindít egy új vlc-t, ami "továbbsrtream-eli" az unicast adatfolyamot egy random porton. Ahhoz, hogy mindez ne csússzon 5 mp-nél többet, mms protokollon keresztül kell stream-elnem, de a vlc nem tudja az mss-en keresztüli autentikálást (http-n keresztül menne, de komoly késleltetéssel).
Most jön a lényegi PHP kérdés:
Meg tudnám oldani valahogy, hogy a script által indított vlc "kimenete" php file lenne, ami annyit tudna, hogy fogadja a streamet és bármilyen átadott paraméter (user+pass vagy IP) megállapítja, hogy a nézni kívánó jogosult-e megtekinteni az adást?
Magyarul képes-e a PHP arra, hogy egy "beleirányított" stream adatfolyamot továbbküldjön érintetlenül?Remélem nem írtam túl összeszedetlenül!
Előre is köszi:
hemu -
hemu
csendes tag
-
hemu
csendes tag
válasz Kabooom #1145 üzenetére
De egyébként a kód hibája itt van:
while (!$hely==false) {
Tekintve, hogy a $hely először a 0 értéket veszi fel (abcdef az első "a" betű a nulladik pozícióban van), ami megfelel a bináris nemnek, vagyis a false-nak, egyszer sem hatja végre a ciklust.
Amennyiben így módosítod a feltételt:while ($hely!==false) {
működik, mert a !== nem csak azt vizsgálja, hogy az értéke micsoda a két változónak, hanem a típusukat is, így nem keveri össze a szám 0-át a bináris 0-val, ami a false, tehát a feltétel nem teljesül, a ciklus elindul.
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Akadt egy problémám amit sürgősen ki kellene javítanom. A kód így néz ki:
$db = mysql_query("SELECT * FROM tabla ORDER BY id);
while($sor = mysql_fetch_array($db)) {
$kezdobetu = substr($sor["nev"], 0, 1);
}Ezzel a tábla minden sorának a nev mező első karakterét írom ki. A probléma az, hogy ha az első karakter Í (hosszú i), akkor nem Í-t, hanem egy ?-t ír ki. Gondolom ez van még az Ő, Ű betűkkel is. Szerintem a probléma az, hogy a substr() nem ismeri ezeket a karakterket. Van erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest