Új hozzászólás Aktív témák
-
vancha2
aktív tag
Két kérdésem van:
1. Hogy tudok olyat csinálni, hogy letöltésnél van egy ellenőrző kód egy képen, és ahhoz hogy letölthessél valamit, ezt a kódot be kell írnod? Ilyen van pl. a doksi.hu-n
2. A letöltések mellé ki szeretném írni, hogy hányszor töltötték eddig le az egyes dolgokat. Gondolom ezt adatbázissal lehet megcsinálni, amihez nem értek.
Tudna valaki segíteni? -
vancha2
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #97 üzenetére
A folyamatot értem, de megcsinálni php-ban nem tudom. Az adatbázist meg tom csinálni, de a php-hoz nem értek. Nagy kérés lenne, hogy írd le?
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #99 üzenetére
THX majd holnap megnézem
-
vancha2
aktív tag
Van egy html űrlapom, annak a tartalmát szeretném elküldeni egy mail.php fájllal, de nem akar sikerülni. Így néz ki az űrlap:
<form method=''post'' action=''mail.php''>
<input type=''text'' id=''targy'' name=''targy'' size=''58'' />
<textarea id=''szoveg'' name=''szoveg''></textarea>
</form>
A mail.php:
<?php
mail(''cimzett@domain.hu'',$targy,$szoveg);
?>
Mi a hiba? -
vancha2
aktív tag
Mármint így:
<?php
$targy = $_POST[''targy'';
$szoveg = $_POST[''szoveg'';
mail(''cimzett@domain.hu'',$targy,$szoveg);
?>
Ha így csinálom, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
Parse error: syntax error, unexpected ';', expecting '' in /nfs/extra/v/vc/vcsabi/wwwroot/mail.php on line 3
Akkor most hogy csináljam?
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
PHP-vel szeretném kiiratni az online látogatók számát, illetve a napi és az összes látogatók számát. MySQL adatbázissal lenne a legjobb. Nem tudja valaki, hogy hogy csináljam?
-
vancha2
aktív tag
Hi, azt szeretném megcsinálni, hogy egy div-ben található szövegnek a betűmérete gombnyomásra változtatható legyen. (lehessen nagyítani és kicsinyíteni). Nem az egész oldalét csak egy konkrét div-ét szeretném így változtatni. Ezt hogy tudom megcsinálni? Jó lenne javascripttel is. Ilyen van pl a Weblabornál is: [link]
Előre is köszi -
vancha2
aktív tag
válasz DArchAngel #224 üzenetére
Megoldásnak jó, de nekem nem megfelelő. Én úgy szeretném hogy 10pt, 12pt, 14pt, és 16pt lehessen a méret, de nem szeretnék 4 css fájlt. Végső soron jó lesz ez is, de nem tud valaki valami egyszerűbbet?
-
vancha2
aktív tag
válasz Louloudaki #227 üzenetére
Köszi, ez már egyszerűbb.
Egyébként azért írtam ide, mert azt hittem egy php scripttel egyszeűbb megoldani, de nekem így is nagyon jó -
vancha2
aktív tag
válasz vakondka #237 üzenetére
Mondjuk a submit gombnál onclick eseményre javascripttel először elküldöd a formot, majd a gombot disabled-re állítod, így nem lehet mégegyszer megnyomni. Mondjuk ez nem php...
Szerk: Most fogtam föl teljesen a kérdést : hogy frissítéssel se lehessen elküldeni? Ez engem is érdekelne...
[Szerkesztve] -
vancha2
aktív tag
Azt meg lehet tudni PHP-val, hogy annál, aki nézi az oldalt le van-e tiltva a javascriptek futása?
Csak mert azt szeretném, hogy ha le van tiltva, akkor átirányítom egy másik oldalra. Ezt meg lehet csinálni? -
vancha2
aktív tag
Hi
MySQL adatbázisból kérdezek le adatokat, és ezeket az id szerint rendezem sorba.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az id alapján visszafelé listázza ki a dolgokat? Tehát a sorrend nem 1,2,3,4,5 hanem 5,4,3,2,1 legyen? -
vancha2
aktív tag
Újabb kérdésem van:
Van egy űrlapom, amin van három lista elem (év, hónap, nap)
Az ezekben kiválasztott elemet szeretném kiíratni php-val. Ezt hogy tudom megcsinálni?
Sima text box-nál a $_POST[nev]-et használom, de ez listánál nem jó... -
vancha2
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #593 üzenetére
És tényleg a nevet rontottam el...
-
vancha2
aktív tag
Hi! Újabb kérdésem van:
1. Hogy tudom php-val kiírni a dátumot és időt (yyyy.mm.dd hh:mm)
2. Több oldalon láttam, hogy kiírják a lap letöltési idejét. Pl.: lapletöltés: 0.0482 mp. Ilyet hogy lehet csinálni?A választ előre is köszi!
-
vancha2
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #598 üzenetére
A kettes kódját leírnád? Köszi!
-
vancha2
aktív tag
Hi
Egy ilyen linket használok:
<a href="modosit.php?id=13">M</a>
Ez után a módosít.php-ben nem jelenik meg a változóként az id. Ha ezt írom be:
print_r($_POST)
akkor ezt kapom: Array ( )
Mi a hiba?
-
vancha2
aktív tag
válasz Tele von Zsinór #603 üzenetére
Köszi mindketőtöknek. A tudatlanságom oka az, hogy még csak most kezdtem el foglalkozni a PHP-vel.
-
vancha2
aktív tag
Hi két kérdésem lenne:
1. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az if függvénybe két feltételt rakok? Ezt kéne úgy megcsinálni, hogy ne csak egy méretet adhassak meg feltételként:
if ($meret == "800x600") {
[...]
}2. PHP-ból lehet fájlokat törölni a szerverről? Ha igen hogyan?
Előre is köszönöm...
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Van egy sima űrlapom. Ennek a tartalmát adom át egy PHP fájlnak, ami berakja egy MySQL adatbázisba a dolgokat. A problémám az, hogy az űrlap elemei között van egy textarea (szövegdoboz). A tartalma bekerül az adatbázisba, de eltűnnek belőle a sortörések és egymás mellett csak egy szóközt hagy meg, ömlesztve tárolja el az adatbázisban. Ezt miért csinálja, én rontottam el valamit?
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
válasz fastervótam #992 üzenetére
És ezt hova rakjam be? Amikor megkapom az űrlap adatait? Pl. így:
$szoveg = nl2br($_POST["szoveg"]);
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
-
vancha2
aktív tag
A kérdésem az lenne, hogy melyik a helyes forma:
$_GET["valtozo"]; vagy $_GET['valtozo'];
Igazából tökmindegy, mert mindkettő működik, csak kiváncsi vagyok
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Van egy PHP oldalam, amibe mindig az adatbázisból rakom be dolgokat. A gondom az lenne, hogy szeretném mérni, hogy ezt hányszor nézték meg. Arra gondoltam, hogy a megnyitásnál hozzáad az adatbázisban levő értékhez egyet. Ezzel viszont az a gondom, hogy ha egy felhasználó megnyitja mondjuk tízszer ugyanazt az oldalt, akkor a számlálóhoz tízszer fogja hozzáadni azt az egyet, és nem lesz reális az érték.
Arra gondoltam, hogy egy megnézésnél hozzáadok egyet az adatbázishoz, majd létrehozok az illető böngészőjében egy sütit, és a következő alkalommal leellenőrzöm hogy van-e stb...
A gubanc az, hogy a lap.php?id=1 és a lap.php?id=2 fájlnak külön sütit kellene létrehoznom. Hogy tudom a süti nevét dinamikusan beállítani? -
vancha2
aktív tag
válasz DeltaPower #1050 üzenetére
Köszi a segítséget, sikerül megoldanom a problémát.
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Újabb kérdésem lenne: Az adatbázisomban van egy viszonylag hosszú szöveg. Hogy tudnám ennek csak az első 100 karakterét kiiratni?
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Akadt egy problémám amit sürgősen ki kellene javítanom. A kód így néz ki:
$db = mysql_query("SELECT * FROM tabla ORDER BY id);
while($sor = mysql_fetch_array($db)) {
$kezdobetu = substr($sor["nev"], 0, 1);
}Ezzel a tábla minden sorának a nev mező első karakterét írom ki. A probléma az, hogy ha az első karakter Í (hosszú i), akkor nem Í-t, hanem egy ?-t ír ki. Gondolom ez van még az Ő, Ű betűkkel is. Szerintem a probléma az, hogy a substr() nem ismeri ezeket a karakterket. Van erre valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
válasz DeltaPower #1153 üzenetére
Hát nem tudom mi a hiba, az mb_substr-rel is csak kérdőjeleket ír ki. Egyébként UTF-8 kódolást használok...
-
vancha2
aktív tag
válasz vakondka #1155 üzenetére
Ezt a SELECT LEFT-es megoldást nem is ismertem. És így hogy tudom kiírni őket:
$db = mysql_query("SELECT LEFT('nev',1) FROM 'tabla'");
while($sor = mysql_fetch_array($db)) {
// Itt hogy tudom kiírni a betűket?
}Elnézést, ha hülyeséget kérdeztem, de még nem vagyok a php+mysql mestere...
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
Üdv
A következő lenne a problémám:
Az adatbázisomban előfordul olyan hogy a szöveg tartalmaz html tag-eket, így "-ket is. A mező tartalmát szerkesztésnél egy űrlapba rakom bele. A gond csak az, hogy ilyenkor a "-ek elé mindig egyenkét be kell rakosgatnom a \-eket, ami elég zavaró.
Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy mikor kiolvassa az adatbázisból a szöveget, a "-eket automatikusan kicserélné erre: \" ?[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
válasz fordfairlane #1198 üzenetére
A mező tartalmát egy print() függvénnyel írom ki. Ha mondjuk van egy hivatkozás a szövegben akkor nem sokat érek azzal, hogy kiírja nekem az idézőjelet. Nekem arra van szükségem, hogy a html tag-et írja ki rendes idézőjelekkel...
-
vancha2
aktív tag
válasz fordfairlane #1205 üzenetére
Az addsleshes()-t akkor használom amikor hozzáadok vagy szerkesztek valamit az adatbázisban. A backslash-ek nem kerülnek bele az adatbázisba, kiíráskor csak simán kiiratom a mezőt...
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Meg szeretném tudni egy JPG fájl szélességét és magasságát. Erre elvileg tökéletesen megfelelne nekem a getimagesize() függvény. Gyakorlatilag ez a hibaüzenet fogad: [link]
Ez most azt jelenti, hogy nincs engedélyezve ez a függvény? Tudtok valami más megoldást egy kép szélességének ill. magasságának megtudására (JavaScript is jó)?
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Az eddig az Extra.hu-nál levő weboldalam, új tárhelyre került, de mivel a .htaccess nem engedélyezett PHP-val oldottam meg a 301-es átirányítást:
<?php
if(!stristr($_SERVER["HTTP_HOST"], 'www')){
header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently");
header("Location: http://www.kutya-tar.hu" . $_SERVER["REQUEST_URI"]);
exit();
}
?>A szépséghiba, hogy ez a http://kutya-tar.extra.hu/adatlap.php?id=1 oldalról a http://kutya-tar.hu//adatlap.php?id=1 -ra irányítja át. Az dolog működik, csak engem zavar az a dupla perjel. El lehet tüntetni valahogy?
-
vancha2
aktív tag
Hali, a következő problémába ütköztem:
Van egy kereső a weboldalamon: [link]
Itt, ha mondjuk beírod, hogy "juhász", kiadja a juhászkutyákat, és kivastagítja a nevekben a juhász szót. Ha viszont azt írom be, hogy "juhasz", akkor ugyanúgy kilistázza, mint az á-val írt kulcsszónál, csak nem vastagítja be, mivel nem pontosan az a szó, mint amit beírtunk.A vastagítást így oldottam meg:
function kiemel($szo,$ksz) {
$nksz = ucfirst($ksz);
$cserel = array($ksz => "<strong>".$ksz."</strong>",
$nksz => "<strong>".$nksz."</strong>");
$szo = str_replace(array_keys($cserel), $cserel, $szo);
return $szo;
}A $szo a teljes név, a $ksz pedig a beírt kulcsszó.
Meg lehet azt valahogy csinálni, hogy mondjuk a "juhasz" kulcsszóra kivastagítsa az ékezetest is (és fordítva)?
[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
válasz oroltbors #1802 üzenetére
Ez nem PHP, hanem JavaScript. Csinálj egy függvényt, ami, figyeli az input mezőnek a hosszát. Ha elérte a beállított hosszt, átrakod a focust a következő mezőre. Ja, és ezt a függvényt a mezők OnKeyUp eseményébe kellene berakni, így minden beírt karakter után lefutna.
-
vancha2
aktív tag
válasz oroltbors #1802 üzenetére
oroltbors!
Unatkoztam, és összedobtam egy olyan sorozatszámos űrlapot, szerintem ilyenre van szükséged: http://vcsabi.extra.hu/sn.html
Remélem jó, mert még egyet nem lesz kedvem összedobni neked...Gus!
Ha jól értem, betöltődik egy oldal, a júzer kiválasztja a listából az elemet, és ezután az egyik php változónak akarod beállítani az értéket a lista kiválasztott eleme alapján? A PHP szerveroldali szkript, tehát az oldal betöltődése után már nem csinálhatsz vele semmit. A JavaScript az, ami így az oldal betöltődése után a böngészően fut le.
Ha mindenképp PHP változót szeretnél így módosítani, akkor azt lehet, hogy AJAX-szal megteheted, de nem vagyok benne biztos (az AJAX-ot nem igazán vágom )[ Szerkesztve ]
-
vancha2
aktív tag
phpDesigner 2008 - ebben talán nem kell annyit gépelni (mondjuk én még soha nem használtam )
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Horizon: Zero Dawn
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest