- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
Új hozzászólás Aktív témák
-
sksporky
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni hogyan kell php-ben html elemeket kiiratni így pl: echo(''<input type...........>''); ,erról kellene egy bővebb leírás de az se baj ha szűkebbAzért kéne leírás mert egy kicsit meg van bonyolítva sztem ez a php ben mármint a különféle jelek meg a sortörés(\n) stb.Úgy szeretnék oldalt létrehozni,hogy egy lapból állna és csak table-okban jelenne meg az info amikor a menüben kattintgat a kliens,php-ban megoldható minden html elem megjelenése,mármint amikkel létre lehet hozni egy igényes oldalt?Az oldal elmélete megoldható a gyakorlatban hogy lehessen rajta login rendszer meg nem korlátoz semmit ha így csinálom meg az oldalt?
[Szerkesztve] -
sksporky
tag
http://www.moneyonweb.extra.hu/index2.php hogy tudom megoldani hogy ha rákattolok a ''regisztráció''-ra akkor a ''hírek'' felirat eltünjön a táblázattával együtt és csak a regisztráció jelenjen meg a táblázatával,gondolom érti aki megnézi,hogy mire gondolok,fopennel nem oldhatom meg úgyemléxem az extra tiltja a használatát,magyarán hogy töröljem ki a hírek részt?Én régebb óta keresek rá megoldást.
-
tildy
nagyúr
Szeretném végre megcsinálnia homepagem.
Kész portálmotort tilos használnom, szóval nekem kell megírni.
A lényeg olyan formátumot szeretnék, ami később is könnyen szerkeszthető.
Menük, infók dinamikusak legyenek, könnyű törlési, beszúrási, megfelenési lehetőséggel.
Css lenne ugye az oldal kinézetéért felelős.
Azt nem tudom, hogy az adatokat xmlben vagy adatbázisban , vagy csvben tároljam inkább.
Illetve azt sem, hogy a megjelenítés is abban legyen e letárolva.
Pl. hogy az adott szöveg épp link-e, vagy kép e meg ilyenek.
Ötlet?"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tildy
nagyúr
Smartyt még nem ismerem, de ilyesmi templatekben gondolkodtam én is. Olyan már úgyis készült Kösz a tippet
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
tbs
addikt
válasz vakondka #410 üzenetére
Hmmm... A php-é meg nem..? Semmi veszélyes nincs benne, elhiheted. Php szemszögből hamar átlátható, könnyen lehet oop-s logikára ráépíteni, kiváló debug outputja van, stb. Arra viszont vigyázni kell, hogy a templatek-be ne sok logikát tegyen az ember: a smarty ''túl'' okos...
-
vakondka
őstag
hááát...a PHP-t már kezdem tudni, de ez így egy új programnyelvnek tűnik,
hiszen egy új gondolkodásmód kell a programok felépítéséhez...
...legalább is szerintem...de én még nem dolgoztam sablonkezelő renszerekkel, csak ''gépelem a weblapok kódját''
Egyébként a TBS megtetszett a maga kis 28oldalas leírásával és egyszerűségével.
Szerinted nem is érdemes belekezdeni a TBS-be, hanem álljak neki a SMARTY-nak ?
Neked van tapasztalatod a SMARTY-val?
Elvileg ''bármit'' meg lehet valósítani vele ? (Gondolok pl egy webshop-ra minden funkciójával, vagy a portál rendszerre)https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
tbs
addikt
válasz vakondka #412 üzenetére
Hmmm... Párat kipróbáltam, szerintem smarty, de másnak biztos más tetszik. 90%-ban tetszés kérdése.
Jórészt smartyval dolgozom, ha php-s munka van. A felületeket egy grafikus lány szokta összerakni, én csak átalakítom smartyra. Azaz belerakom a ciklusokat a megfelelő helyre, meg kicserélem a konstans szövegeket változóra... Minden templétrendszer így működik. A smarty kielégíti a perverz programozó énemet.
Mindent meg lehet csinálni a templétrendszerekkel. Csak türelem kérdése... -
vakondka
őstag
válasz Benmartin #414 üzenetére
Ezek jó érvek a Smarty mellett...mire megtanulom én is smarty leszek
...sajnos eddig nem találtam egy normális magyar leírást sehol, csak az angol kézikönyvet...
...nem mintha nem menne az angol, csak magyarul jobban tudnék haladni
köszi mindketőtöknek a segítséget!https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
sksporky
tag
Sziasztok!
Most olvasgatom a class-okat meg nézek példákat,de nem tok rájönni 1-2 dologra mit jelöl a $this-> meg van hogy nem this hanem más, valaki tud konkrét leírást vagy tud segíteni? -
Benmartin
senior tag
válasz sksporky #419 üzenetére
ha van egy osztályod és abban az osztályban deklaráltál bizonyos elemeket(válozók, tagfüggvények), akkor osztályon belül $this->-el hivatkozhatsz, hogy ez bizony, amit most meghívok a meghívó osztályé.
egyszerű példa:
class Osztaly {
function __construct($var, $var2) {
$this->var = $var;
$this->var2 = $var2;
public function osszead($var,$var2) {
$result = $var + $var2;
return $result;
}
public function osszadottszamokosztasa($mennyivel) {
$result = $this->osszead($this->var,$this->var2)/$mennyivel;
return $result;
}
}
$obj = new Osztaly(5,5);
print $obj->osszadottszamokosztasa();
most hirtelen nem próbáltam ki, remélem jó.
[Szerkesztve] -
sksporky
tag
Köszönöm szépen a segítséget!
-
cucka
addikt
válasz Benmartin #420 üzenetére
ha van egy osztályod és abban az osztályban deklaráltál bizonyos elemeket(válozók, tagfüggvények), akkor osztályon belül $this->-el hivatkozhatsz
majdnem jó . osztály metódusában (vagyis függvényben) a $this az aktuális objektumpéldányt jelenti. a php támogatja a statikus változókat/metódusokat, azokra mondjuk így illik hivatkozni: self::$valtozonev -
fera
csendes tag
válasz Benmartin #425 üzenetére
Van egy hivatokzás oldal.php?k=$valtozo ahol a $valtozo értéke egy olyan karaktersor, ami szóközt is tartalmaz. Később a $k változót akarom összehasonlítani egy másik változóval, de az a baj hogy az csak az első szóközig veszi fel a $valtozo tartalmát.
Szóval pl.:
$valtozo értéke: ''képek és videók''
utána jön a hivatkozás: oldal.php?k=$valtozo
ezek után $változót szeretném összehasonlítani egy másik változóval:
de az a baj hogy $k értéke ''képek'' nem pedig ''képek és videók'' -
Korcsii
őstag
már találkoztam ezzel a függvénnyel, de most sehogy sem akar eszembe jutni...
naszóval: szeretnék csinálni egy menüt, ami máshogy jelöli az éppen megnyitott oldalt a menüben... ehhez meg kéne határozni hogy mi van a böngészőben a / után... magyarul hogy melyik az a fájl, amit az ember éppen néz...
előre is kösz -
Korcsii
őstag
és esetleg olyan, amivel csak a fájl nevét kapom meg, a mappa nevét nem?
persze utánna már egyszerűen el lehetne távolítani, de egyszerűbb lenne...
a következőket próbáltam, és ezek mind kiadják a mappát is:
$_SERVER['REQUEST_URI'];
$_SERVER['PHP_SELF'];
$_SERVER['SCRIPT_NAME'];
[Szerkesztve] -
szicsu
őstag
Hi!
Lenne egy kis gondom file feltöltéssel:
Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 10016 is not allowed to access /var/...../keptar owned by uid 33 in /var/......../kep_fel.php on line 55
arra rájöttem a safe_mode okozza a hibát, csak azt nem tudom hogy tudom feltölteni a képet a szerverre.Tudnátok segíteni?''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
vakondka
őstag
lehetséges, hogy a olyan helyen van a script, hogy nincs jogosultsága ahhoz a könyvtárhoz, ahová fel kellene töltenie a képet ?
pl a mappa ahová fel kell töltenie a www/root/
a feltöltő program pedig a www/root/azendomainom.hu/upload.php vagyis már a domain alatt van, míg a mappa kívül ezen...esetleg így nem fér hozzá a script a mappához...
[Szerkesztve]https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
-
vakondka
őstag
esetleg ezzel a feltöltővel...?
<?php
// Alap beállítások
$datadir = ''sajatadmin/'';
if (isset($_POST['mehet']))
{
// Van-e feltöltött file, de 100K-nál kisebb
if ($_FILES['csatolas']['size'] > 0 && $_FILES['csatolas']['size'] < 100000)
{
// Másolás
if(move_uploaded_file($_FILES['csatolas']['tmp_name'], $datadir.$_FILES['csatolas']['name']))
{
$msg = ''Sikeres feltöltés! :)'';
}
else
{
$msg = ''Sikertelen feltöltés! :('';
}
}
}
// A megfelelő kódlap
header(''Content-type: text/html;charset=iso-8859-2'');
?>
<html>
<head>
<title>
File feltöltő alkalmazás
</title>
</head>
<body>
<center>
<h3>
File feltöltés
</h3>
</center>
<form action=''<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>'' method=''post'' enctype=''multipart/form-data''>
<input type=''file'' name=''csatolas''>
<br>
<input type=''submit'' name=''mehet'' Value=''Mehet!''>
</form>
<p>
<?php echo ''<b>''.$msg.''</b>''; ?>
</p>
</body>
</html>https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Thunder78
őstag
Egy portált szerkesztek és a segítségeteket szeretném kérni!
Egyrészt szerződéskötést szeretnék e-mail-ben megerősíttetni. Itt md5 vagy base64 kódolást javasoltok inkább? A user_id és a szerződés_id lesz lekódolva, és egy aktiváló oldalnak get-tel átadva!
A másik, hogy szeretnék az oldalon mindjárt szerződést generálni. Ezt mivel érdemes? PDF v. DOC formátum inkább?''A víz a legerősebb ital. Egy egész hajót is elbír!''
-
tbs
addikt
válasz Thunder78 #443 üzenetére
MD5, SHA1 -> hash, az input elvileg egyedi lenyomata. Ugyanarra az inputra ad csak ugyaolyan outputot. Ellenőrzésekre jó, pl. ahol direkt nem akarod tudni, hogy mi az eredeti szöveg. Vagy a szöveg vátozatlanságának ellenőrzésére.
Base64 -> röviden ''bitszámcsökkentő''. Benne van az adat, 0 titkossággal. Mintha nem is kódolnád.
A feladatra hash függvényt használnék. Ha tényleg lehet. Az jól mutat GET kérésben is.
Pdf-et generálnék az FPDF nevű cuccal. -
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest