Új hozzászólás Aktív témák

  • Friczi

    csendes tag

    Sziasztok!
    Megosztom az eddigi tapasztalatomat, lehet valakit érdekelni fog, és talán nem túl off a téma.
    Philips 65PUS9206-os TV-t vettem pár hónapja. Azért is , mert több újdonságot is tud, mint Dolby Vision, 2.1 HDMI, earc, stb.
    Terveim szerint a pc-re letöltött filmeket, sorozatokat nézem, de nem akartam + nagyberuházást kiegészítőkre, viszont a 4k HDR, DV-s kép melletti DD+Atmos hangokat is elviselném. Csakhogy nekem régebbi (Sony)házimozi erősítőm van (csak arc képes), ami max DD+7.1-et, és DD True HD7.1, ill DTS Master HD hangot tud lejátszani, de csak a BD HDMI bemeneten keresztül (és ezek arc-on nem jönnek át). Kisebb beruházásként rendeltem audió extractor (hangkivonó) készüléket ami a TV earc HDMI-jéhez kötve (2.1 HDMI kábellel) átrakja a hangot a HDMI szabvány audio kimenetre és így mehet a BD bemenetre (csak ott működik a jelfeldolgozó proci). Röviden jellemezve: tökéletesen működik. Nyilván neten nem jön át a tömörítetlen hang, de a dd+ 7.1 igen. Kipróbáltam, hogy külső médialejátszót a TV másik HDMI portjára kötve ( a 2-es port az earc), a tömörítelen 7.1-es hangok is átmennek az erősítőbe,és gyönyörűen szól.(már csak angolul kéne megtanulni, mert sajna csak az eredeti sávok ilyenek ahogy látom)
    Kicsit a TV-ről is: A panel VA rendszerű, melynek tulajdonsága miatt szemből Kell nézni, különben el kezd fakulni a kép. Max ketten nézzük a nejemmel(3m-ről), így ez nem zavar. A panel nem tökéletesen homogén, de sokat javult a pár hónap használat óta. (erról olvastam külföldi oldalakon hogy ez fog történni,és így is lett) Ami halvány világos, vagy sötétebb sávokat, foltokat kiszúrtam az elején, már nem lehet látni szinte egyáltalán. (Műsor nézése közben) A képernyő világossága már alkalmas HDR, DV anyag megtekintésére, de inkább lesötétített szobában, ha sok a sötét jelenet.
    Pozitívumok: A feketeszint nagyon meglepett.(plazma TV-ről váltottam) Nagyon jó a kontraszt, főleg az ambilight-tel együtt kiváló képi hatás van nappal és este is. Direkt led, 120 Hz-s panel teszi a dolgát. A mozgásmegjelenítéssel sincs gondom. A Kodi-t töltöttem rá, jól működik vele. Sokat kisérleteztem a szín beállításokkal. Műszer nélkül, FHD-ra és 4K-ra készült színbeállító (külön piros,zöld,kék) villogó ábrákkal sikerült korrektül beállítanom elég tűrhetően. Alapból a pirosból le kellett vennem, hogy jó legyen a fehér szint, majd utána jött a finomítás az alszínekkel együtt. Az eredeti képmódoknál a természetes van a legközelebb a plusz képjavító módok kikapcsolása után. Akciósan vásárolva megelégedéssel használom. :)

Új hozzászólás Aktív témák