- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kibővítik a várost az ASML kedvéért
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Sweet.tv - internetes TV
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- C# programozás
- Meggyőző arcjátékkal reagál a kínai humanoid robot
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
őstag
" akik 2-3 ezer forintot kérnek egy lángosért, meg 7-800 Ft-ot egy palacsintáért. Mert ezek éttermi árak"
Tök jó, mikor itt ilyeneket látok és az összes csoportban az megy, hogy mennyire lehúzós a Balaton, aztán mikor csak úgy véletlenül leszédülök arrafelé, akkor semmi hasonlóba nem futottam. Pár évvel ezelőtt teljesen jó áron volt szállásunk és mindenfélénk, az mondjuk tavaly már rendesen elkurvult. El is mentem harmad áron Bajára és teljesen jó volt. De lángos, sör, pizzával nem volt bajom.
Akadt egy hely ahova párszor visszamentünk, volt olyan is, hogy szezon végén mi voltunk az utolsó vendég, vagy kajáldában úgy kaptam szezon elején minimál ellátmányt, hogy csak 1 hét múlva nyitottak volna és igazából takarítani meg teraszt építeni jöttek. Necces, mert sokan próbálkoztak a szezon kitolásával, csak egyszerűen akkor kapott mindenki szabit, akkor jöttek a külföldiek és szeptember 1től kb. mint ahol lekapcsolják a villanyt és kész. Nagyjából az esküvő szezon és pár hasonló rendezvény kezdett kitolódni, amik viszont inkább hétvégére tömörültek.
Most ugye hiába nézem mikor kezdődik a szezon, mert tavalyra nincs értelmezhető állapot, de ez a világ olyan részein is, ahol aztán bőven van napsütés a nyaraláshoz, pld. Tenerife/Málta, satöbbi, ott is kb. május a nyitás, előtte csökkentett módban mennek a turistahajók is vagy nem is nagyon mennek.
Jó ég tudja. Amikor meg rendes kajáldába futottam bele ahol nem odabaszták a rántotthúst és meg is lehetett fizetni, ott is volt idő dumálni a csávóval, hogy rendes alapanyagért is messzebb kell menni, falu szélére a forgalom sem nagyon szeretne kimenni és nem tudja mi legyen tovább a koncepció, mert bevétele nem sok van belőle.
-
#31733248
törölt tag
Emlékeztem régebbről, hogy munkavállalóként jó alkuhelyzetben vagy, érdemes is kihasználni.
"Inkább a parton zabálta mindneki az olajos lángost, meg az ujjnyi vastag palacsintát, minthogy tisztességes kaját ett volna, nem sokkal drágábban 300 méterre a parttól.
És itt már tényleg nem arról van szó, hogy a vásárló nem engedheti meg, hanem talán arról is hogy nincs rá igénye, mert ha Balaton, akkor "hekk, lángos, főtt kukorica", meg kint vagyunk a parton, a franc akar mozdulni... Már csak Kádár elvtárs krumplilevese hiányzik, oszt' jók is vagyunk. Ha ez az igény, akkor ezt fogjuk kapni."Szívemből szóltál. Ha Balaton, akkor mi ide megyünk strandolni. Ne kérdezd meg, kié... Eltaláltad.
Sokak szemében nyilván én leszek az a hülye, akit lehúznak, de majd csak túlélem valahogy.
Jól látod, a éttermi vállalkozás az a műfaj, ahol nem lehet megspórolni a strapás tanulóéveket.
Azért van jópár kivétel, pl. ha felmész a várba és beülsz egy étterembe, az valószínűleg Zsidai Royé lesz. De hozzáteszem, Ő a NER nélkül is remekül megél, profin csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betelik a pohár: nagy igény lenne a gyorshajtás-ellenes technológiára
- A TCL minden korábbinál nagyobb LCD tévéket akar gyártani
- Végre pontos megjelenési dátumot kapott a Visions of Mana
- E-book olvasók
- Politika
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...