Új hozzászólás Aktív témák

  • crey

    MODERÁTOR

    válasz Lassú Víz #83658 üzenetére

    Előre bocsátom, nem vagyok Majka fan, de próbálom objektív módon vizsgálni a dolgot. És nem leszek népszerű ezekkel a gondolatokkal.

    Ahogy felkapta a komplett "ellenzéki" véleményformáló elit (és a kevésbé elit) ezt a dalt az kicsit lesújtó. Úgy, hogy előtte ugyan ez a Majka világellenség volt amikor a külügyminiszterrel fotózkodott. De úgy ki van éhezve ez a réteg bármire ami odaszól, hogy tényleg paródiává válik, hogy bárki aki felkerül egy színpadra amin épp beszólnak a kormányzatnak, azt pajzson hordják körbe.

    Lásd az elmúlt 12 év bármely megszólalóját, akiben a soha be nem következő "forradalom" zászlóvivőjét vízionálják (Milla tüntetések, Tanítanék tanárai, fekete ruhás nővér, etc..

    Ha megnézi valaki a kommenteket a dal alatt, szerintem ez is egy látlelet a társadalomról.

    "Milyen bátrak vagytok!"
    "Mennyire üt ez a mondanivaló!"
    "Köszönöm mindazok nevében, akik értik a szöveg üzenetét és mélységét!"

    És sorolhatnám.

    Költői Kérdések sora következik.

    oda mond-e igazán valakinek, esetleg olyannak aki számít? Nem igazán.

    Beleszáll-e a jelenlegi kormányzatba, vagy maszatol egy kicsit - és szétken mindenfelé? Hát inkább az utóbbi. Patika mérlegen kimért ide is, oda is mond - kicsiket - és 1,5 évvel az eset után a már nem téma Szájerbe, vagy épp a Semjén vadászkiállításába, Jakabba, húshoz nem jutó komcsikba.

    Tényleg annyira mély ez a szöveg? Tényleg üt? Tényleg társadalom kritika? Szerintem a a Szilas patak medre mélyebb, de nah.
    Ha ez társadalomkritika, akkor hol van belőle a tükör? Jah, hogy azt nem akarja 3,5 millió ember meghallgatni, hogy nézz a tükörbe, az ország miattad ilyen.... Értem én.

    Tényleg bátor a TV2 fizetés listáján lévő celeb? Azon lehet vitatkozni hogy meddig kell ősellenzékinek lenni úgy hogy ne keress zsetont, de ahogy Ákosnál is, talán Majkánál is fel lehet tenni a kérdést, hogy állami kondérból etetve valaki hogy lesz forradalmár (és nem gondolom hogy Majka forradalmár akart ezzel a dallal lenni)? - tényleg túlgondolni sem érdemes ezt az egészet.

    Minél hamarabb ébred fel az ellenzéki közvélemény, hogy saját magukat verik át, annál gyorsabban térünk vissza valami normálishoz. Csak mondjuk ehhez hard resetre lenne szükség - és nem ezzel az ellenzéknek nevezett gittegylettel.

    [ Szerkesztve ]

    Sarcasm: just one of the many services I offer.

Új hozzászólás Aktív témák