Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz Exian #96517 üzenetére

    Izolált rendszerről van szó, az EPH-ra hozást azt hogyan gondolod?

    Ugye egy Ethernet aljzat és az Ethernet PHY (ic) között mindig van trafós (ritkább esetben kondenzátoros) leválasztás. Emiatt a vezeték a két Ethernetes eszköz között DC-ben nem teremt kapcsolatot, csak a 3 jelszinten kódolt Ethernet jel megy át rajta. Maga a trafó ált. 5kV körüli izolációt tud ami teljesen megfelelő egy épületen belül, de nem alkalmas arra, hogy önmagában villámvédelmet lásson el, ahhoz 2-3 lépcsőnyi egyéb védelmi berendezés kellene.

    Az Ethernet kábel általában árnyékolatlan, csak simán sodrott érpárokat tartalmaz. Nagyobb sebességre alkalmas, minőségibb kábelek alkalmaznak külső árnyékolást, érpáronkénti árnyékolást vagy egyszerre érpáronkénti és külső árnyékolást is.
    Viszont ez az árnyékolás olyan, hogy a fogadó aljzaton múlik, hogy végül is hová lesz kötve, műanyag aljzatnál például sehová...
    A jó megoldás az, ha a kábel az egyik, de csak az egyik végén csatlakozik valamilyen GND-re. Ha mindkét végén csatlakozik valamilyen GND-re, akkor a két lakás között egy szép nagy földhurkot képezhet, azt mindenképpen el kellene kerülni.

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák