Új hozzászólás Aktív témák

  • Exian

    őstag

    válasz a2d2 #96506 üzenetére

    Én egyantennás ócska, legalapabb TPLINK routerekkel csinálom ezt, tehát, hogy WIFI-n veszi a netet és WIFI-n szórja is tovább, egyazon antennával. Persze nem kell nagy sávszélességekre gondolni, jobb esetben 10-20 Mbit jön össze vagy az alatt. Ezt jellemzően olyan helyeken használom, ahol eleve hurka (pl. DSL) net van és/vagy nem számít a sávszélesség, mert mondjuk csak egy adott, kis sávszélt igénylő dolog megy a kapcsolaton.

    Az viszont igaz, hogy az újabb routerekre egyre inkább nem lehet felnyalni DD-WRT-t, OpenWRT-t... ezért spájzoltam be abból a TP-LINK routerből párat, amire még gond nélkül felment. Pl. TP-LINK 740N.

    Szóval, nem tudom, te milyen sávszélt tervezel, de azzal az ASUS-szal sokra ne számíts azért. Eleve nagyon lassú a proci benne, már az megeszi a sávszélt, ahogy lekezeli a bejövő és kimenő WIFI-t.

    A legtutibb manapság már valóban, ha két router van: egyikkel fogod a jelet jó sávszélességgel, mellette egy másik router, a két router dróttal összekötve, és a másik router ossza tovább. Sávszélben így tudsz maximumot kihozni, amit kilehet a bejövő jelből hozni.

    Ha nem számít annyira a sávszél és elég 10-20 Mbit vagy kitudja mennyi, akkor megoldható 1db régebbi routerrel is, akár egyantennással is.

    Viszont, mivel saját telekedről-területedről van szó, én egész biztos kábellel oldanám meg. Akár levegőben megfelelően elvezetve, vagy bárhol, ahol a terep engedi, jófajta, megfelelő kábellel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák