Új hozzászólás Aktív témák

  • bexinho23

    őstag

    Sziasztok!

    Egy hónapja vettem egy TX-50EX700E típusú tv-t. Nagyon meg vagyok vele elégedve, imádom a képét és a megjelenését egyaránt.

    1. Egy Denon erősítőn keresztül kapja a TV a képet, amit egy PS4, illetve egy Xiaomi Mi Box3 szolgáltat. Ezt azért írom le, mert ha nem erősítőn keresztül, hanem szimplán a HDMI portokra csatlakoztatnám ezeket az eszközöket, akkor az adott eszközökhöz beállított "kép-profilokat" automatikusan hozná. Így viszont, amikor az erősítőn váltok PS4-ről médialejátszóra, akkor ugyanaz a "kép-profil" marad, és nem a médialejátszós.
    Esetleg beállítható a távirányítón egy gyorsgomb, amivel elkerülhetném az állandó 'menü-képbeállítás-oké-legörgetés-profil kiválasztása-oké' műveletsort?

    2. Rengeteget bíbelődtem a képminőség beállításával, több youtube videót is megnéztem, de egyik beállítást sem találtam igazán tökéletesnek. "Cinema-mód" esetén a videók többségénél szinte minden extrát kikapcsoltak, viszont több film esetében is (mkv, 8-15 GB FHD) a gyorsabb jeleneteknél láthatóan nem smooth a mozgás, de valamikor igen. Feltételezem, hogy itt valami beállítási hiba lehet (??képfrissítés??). Sajnos nem értek hozzá, így sok hülyeséget sem szeretnék írni, de nem csak én vettem észre. A videóanyag megfelelő, mert laptopon és telefonon is szépen megy NAS-ról. Ráadásul ez a jelenség a TV beépített lejátszójával (LAN kábellel csatlakoztatott) és a médialejátszóval is (még Wifin. USB-LAN átalakító úton van) megvan.

    Valaki tud ebben segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák