Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsi kecske

    tag

    válasz kicsi kecske #50713 üzenetére

    Lejárt a szerkesztés, ezért commentelek ide.
    Szóval erre a Workgroup hálózatos userre azért lenne szükségem, mert amióta lecseréltem a gépem és új windowst raktam fel, nem tudom megosztani a hálózaton a media boxommal a filmeimet és igazából az egész alap probléma innen kezdődik. Volt egy működő setupom:
    - Win10 Ent. legfrissebb mindennel. Mede8er X600 mediabox. Hálózaton összekötve, PC-n megosztva a Downloads mappa. Ha filmezni akartam csak letöltöttem vmit, és a boxom ráléptem hálózaton a gépre és elindítottam a filmet.
    Mindez addig működött míg nem vettem egy új alaplapot procit memóriát és újra húztam a windowst. Win10 Pro v1909. Megosztom a hálózaton a mappát és login faileddel nem tudok rálépni a boxról.

    Gyakorlatilag mindent IS kipróbáltam már, most jelenleg úgy vagyok hogy felgyújtom az egészet.

    Amit próbáltam és ami be van állítva.
    Hálózati megosztásoknál - publikus hálózattal és magán hálózattal. 40-bites, 128 bites titkosítással. Jelszó nélküli és jelszavas megosztással.
    Próbáltam létrehozni egy box nevű usert a PC-n (a mediabox neve a hálózaton box)
    Adtam neki full jogot, semmi. Átállítottam a fiókját Distributed COM users-re, semmi hatása.
    Csoport házirendnél a jelszó nélküli megosztás esetén engedélyeztem h lehessen jelszó nélkül megosztani. Mappa beállításainál a Biztonság fülön gyakorlatilag mindenkinek IS adtam full jogot. Megosztás résznél szintén mindenkit IS felvettem már. System, Hitelesített felhasználók, Vendék, MIndenki, Box, saját fiók, mindenki..

    Mégis mikor a boxról rá akarok menni a gép hálózatára logint kér (előtte úgy emlékszem nem kért logint, mert jelszó nélküli volt a hálózati megosztásom).
    A login részbe hiába írok csak user never, user nevet és passt, bármilyen account adatot mindig login failed van.
    És ezt az egészet azóta játssza velem amióta újra tettem a Windowst.
    Ja és persze már a Defendert és az egész tűzfalat is kikapcsoltam minden féle hálózatra.
    Vírusirtóm nincs, az se okozhat gondot.

    Ezért gondoltam, hogy egy másik PCvel megpróbálok rájelentkezni a gépre local networkon, hogy legalább lássam miben van a hiba. Kliens oldali vagy "server" oldali.


    És mire leírtam rájöttem, hogy SMB-n keresztül csatlakozok a Boxról. És a kurva windows 10nél alapban a 1.0-s SMB nincs telepítve. Azt felraktam és minden működik ahogy eddig. OMFG

    [ Szerkesztve ]

    “Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

Új hozzászólás Aktív témák