Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    válasz assemble #44624 üzenetére

    Igen, ha zajt szed össze, az lassuláshoz vezethet, teljesen nem hiszem, hogy megkukulna.

    A sima Cat5e U-UTP-kábelen ugye nincs árnyékolás, a zavarszűrést maga az érpárok csavarása képezi -- meglepően hatékonyan. Árnyékolás hiányában viszont ugye maga az a közeg hiányzik, ami antennaként működne.

    Ha ez a közeg, azaz az árnyékolás megvan, és le van földelve, akkor nincs gond, minden energia elmászik a végtelen földkapacitásba, a fém meg remekül ellátja árnyékoló funkcióját.

    Ha viszont nincs földelés, akkor szépen hullámok indukálódnak benne, és attól függően, hogy milyen hosszú maga az antenna, és milyen hullámhosszú a domináns sugárzás körülötte, meg milyen szögben állnak egymáshoz képest, meg mennyi a BUX-index, kialakulhat egy olyan hullámképlet, ami egy-egy pontba összpontosulva próbálja leadni az energiáját, jobb híján a vezetékbe, ami fémből van és nagyon szívesen vezeti el ezt az energiát. Ráadásul maga a hálózati adatforgalom a rádiózás frekvenciáján történik, tehát szépen be tud kavarni.

    Hasonló ez, mint a mi régi lemezjátszónk,amiben lehetett egy rossz forrasztás, ami szintén antennának képzelte magát, és amikor nem nyomta el a zene, hallhatóan a rádióadást vett.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák