Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    A korábban említett hibát a tesómék net hozzáférésénél sikerült szelíd, házi eszközökkel lekövetnem úgy, hogy a szolgáltató nem tud kibújni a hiba elhárítása alól. A tesóm és az én házam közt létrehoztam egy folyamatos adatkapcsolatot (webkamera képek, vga 1fps 256 szín kb 40kByte/s sávszélesség foglalás)
    Mindkét pc-re feltettem a Glasswire progit és a rutereinken a gépeket a DMZ státuszban engedélyeztem, így prioritással tartották fenn a kapcsolatot. 4 napig ment a rögzítés. (18x ment el a net) Ebből 12x "magától" visszajött fél-egy óra alatt. 6x újra kellett indítani a modemet-rutert a tesóméknál. (volt, hogy 3x ismételve)
    A ruterek sys logjait, rögzített 5s felbontású hálózatfigyelési statisztikáját és a glasswire progik rögzített hálózatfigyelését szépen elé toltam a fogyasztóvédelmi feljelentés ígéretétől zöld fejű főnöknek és a kérésünkre odakövetelt hálózati főmérnöknek.
    Megszokták, hogy a support elintézi egy indítsa újra tanáccsal vagy sms ben jelzik, hogy megoldották hasonlóan szerintem központilag.
    A net még mindig szar de többet nem hivatkozhatnak a fogyasztó oldali bénázásokra...
    A szolgáltató oldali szarakodást korábban már a The Dude progival és a Net tools5 segítségével tisztán láttam de nem kívántam kimutatni a fogam fehérjét, meg nem is teljesen etikus...
    Amúgy admin vagyok egy suliban-koleszben (a wifit én építettem ki - 4modem - 4ruter - 2cisco sw - 9AP -NAS +1szerver) csak nem evvel akartam nyitni. Kíváncsi voltam a véleményetekre és köszönöm is a hozzászólásokat!
    A szemétség az, hogy semmibe veszik a szolgáltatásért fizetőt, ha a megoldás bonyi vagy drága lenne és odázzák, amíg a tökükre nem lép a felsrófolt idegzetű ember.
    Ez olyan Tékozló homáros jellegű sztorinak néz ki...
    Az alapok, hogy a helyi alaphálózat rossz, alulméretezett fizikai kiépítettsége miatt nem lehet szolgáltatót váltani, tehát a monopolhelyzet miatt letojják a klienst. A megoldásér sokat kellene ásni, csövezni pár lakásért... A tulajdonosok nem csóringerek a környéken...

    [ Szerkesztve ]

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák