Új hozzászólás Aktív témák

  • nandude

    tag

    Üdv!

    Van egy kis problémám pár kábellel. A gépemhez egy másik szobából jön egy kábel, ami a routerbe van dugva, és ezen jön az internet. Néha baj van vele, megszakad a kapcsolat egy kis időre, stb, ezért úgy döntöttem hogy behúzok egy másik kábelt, hogy azon jöjjön a net.

    A gondok itt kezdődnek. A kábelt beledugtam a gépembe, a másik végét a routerbe. A routeren jelzi a led, hogy be van dugva a kábel, de egy ideig villan kb. ötöt, aztán ~4 mp-et vár és újra villog. Ilyenkor a hálókártyámon a led nem jelzi hogy kapcsolat van. Ezután a router ledje rendesen világít és szintúgy a hálókártyáé. A gép azonosítani próbálja a hálózatot. Vár kb egy percig, majd kiírja, hogy azonosítatlan hálózat. A Windows hálózati diagnosztája azt írja, hogy kapcsoljam ki egy ideig a modemeket majd kapcsoljam be. Viccesek.

    A régi kábellel pár másodperc alatt internetet lehet csiholni, de az újjal a gép nem tudja azonosítani a hálózatot? Mi lehet a baj? A kábelben az összes drótot ellenőriztem multiméterrel, mindegyiknek van ellenállása. A számítógép hálókártyájával nincs baj, próbáltam már más kábellel az internetet amikor átvittem a másik szobába a gépet. Az internettel sincs baj, mert wifin keresztül tökéletesen működik. Ilyenkor mi a teendő?

    Ui.: Próbáltam már a kábelt a modembe dugni, és a másik végét a gépembe és úgy is ugyan ezt produkálta.

Új hozzászólás Aktív témák