- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
deviance1976
tag
válasz DiabloCorsa #11749 üzenetére
A session.php ben ezzel van valami problémája:
function tep_session_is_registered($variable) {
if (PHP_VERSION < 4.3) {
return session_is_registered($variable);
} else {
return array_key_exists($variable, $_SESSION);
}
} -
deviance1976
tag
válasz deviance1976 #11751 üzenetére
Kicseréltem erre:
function tep_session_is_registered($variable) {
return session_is_registered($variable);
}így most jó. Remélem nem okoztam nagy galibát.
-
vakondka
őstag
válasz deviance1976 #11752 üzenetére
Addig lesz jó, amíg a PHP verziód 5.3 alatti (most 5.2.6)
Ha a szolgáltató frissíti a verziót, akkor gáz lesz.
Az 5.3 PHP verzió hibaüzenetet fog dobni, a 6.0 verzióban pedig nincs benne egyáltalán a
session_is_registered() utasítás.Működnie kell az eredeti kóddal, az én webshopomban is ugyanez a php verzió és ugyanez a sessions.php tartalma is mégis hibátlan.
[ Szerkesztve ]
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
vakondka
őstag
válasz deviance1976 #11754 üzenetére
Az 5.3 verzió már sok mindenben különbözik a 5.2.6 verziótól.
Ebben a verzióban még működnek a régi függvények, de hibaüzenetet dobnak azoknál a funkcióknál, melyek elavultak, így a webmesternek lesz ideje kijavítani a programot, míg megérkezik a 6.0 verzió ahol ezek már egyáltalán nem működnek.Ha tudsz angolul: http://php.net/manual/en/migration53.deprecated.php
Az OsCommerce-ben ez elsősorban az alábbi utasításokat érinti:
ereg()
ereg_replace()
eregi()
split()
session_is_registered()..de lehet hogy van még egy pár...
-
deviance1976
tag
válasz vakondka #11755 üzenetére
értem, de ez a probléma mindenkit fog érinteni? most nézem médiacenter ügyfélkapujába be lehet állítani most azt is hogy 4.4.4 és 5.1.6 alatt legyen a php. Gondolom ha megjelenik a 6-os és felteszik, lehetőség lesz majd a választásra, hogy egy korábbi verzió legyen, nem?
-
deviance1976
tag
válasz vakondka #11718 üzenetére
Azt vettem észre, hogy ma pl. a Googlebot a xxxxxxxxxxxxxxx.htmlosCsid=9e28f302d119d873c97e5cb57c5e3c17 linkemet nézte. rákerestem erre a számsorra a google-be és kidobott 2 oldalt. Nem lehet, hogy egy régebben leindexelt ilyen sorszámú linket próbál újra indexelni? és azért jön mindig? Mert tegnap pl. számsor nélküli pásztázta az odlalakat.
-
vakondka
őstag
válasz deviance1976 #11757 üzenetére
De igen az könnyen lehet, hogy a gugli azt keresi, amit egyszer már megtalált.
A médiacenter-nél mindig lehetett állítani a verzióját a PHP-nek ez valószínűleg így lesz a jövőben is.
-
vakondka
őstag
válasz deviance1976 #11759 üzenetére
Ezt a belső algoritmus dönti el ami nagyon összetett és folyamatosan fejlesztik,
változtatják.A linkek számától nem függ, hogy mennyi idő alatt indexeli őket.
Egy ideális felépítésű, keresőoptimalizált shopban akár 1-2 nap alatt is indexelheti az összes linket, de optimális esetben legalább 60-70%át a linkeknek.Sajnos az, hogy nem indexeli azt jelenti hogy nem tartja érdemesnek arra,
hogy több oldalt indexeljen (a rossz weboldal felépítés és SEO hiánya miatt)
Ha fel is dobta valaha a kereső találatai között az oldaladat a Google, valószínűleg minimális kattintást kapott, ezért folyamatosan hátrébb sorolta, majd egy idő után már nem is indexelte az oldalaidat.https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
vakondka
őstag
válasz deviance1976 #11759 üzenetére
Ha biztosra akarsz menni, akkor állítsd be a webmester eszközökben, hogy bizonyos paramétereket ne vegyen figyelembe a googlebot.
Beállítások -->Paraméterek kezelése --> Paraméterbeállítások módosítása
Itt add hozzá új paraméterként kizárásra:
osCsid
sort
x
y
currencyhttps://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
moat26
tag
válasz vakondka #11761 üzenetére
Elképesztő mit össze fejlesztgetnek Googleéknál! Nemrégen jártam utoljára a webmaster tools oldalon, de a paraméterállítás még nem szerepelt. Zseniális. Esetleg összeszedhetnénk, hogy osCommerce szempontból mi ajánlott, és mi nem, hogy paraméterként figyelembe vegye, illetve hagyja figyelmen kívül. Például nekem amit javasolt, hogy érdemes figyelembe venni:
-page
-manufacturers_id
-cPathamit nem:
-filter_id
-
moat26
tag
-
vakondka
őstag
Nem emlékszik valaki mi volt az a bővítmény, ami rögzíti az admin felületen történő bogarászásokat ?
Valaki elállítgatta az admint és nyílván nincs felelős...https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
Marsy51
aktív tag
válasz vakondka #11766 üzenetére
Szia!
Nálam ez megy: Store Configuration Monitor
[ Szerkesztve ]
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
vakondka
őstag
válasz moat26 #11765 üzenetére
Azon kívül amit írtam a fő irányvonal ezzel kapcsolatban a következő:
Azokat a paramétereket kell kizárásra beállítani, amelyek ha változnak az eredmény oldal nem változik jelentős mértékben.
Ilyen például a webáruház session id-je az OsCsid, aminek megváltozásakor ugyanaz van a képernyőn, illetve a pénznem paramétere a currency, hiszen a weboldalon ilyenkor csak az árak változnak, a lényegi tartalom nem.https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
moat26
tag
-
Maximx
tag
Sziasztok!
hogy lehetne megjeleníteni a számlában az össz nettót és az össz áfa tartalmat?
nálam csak az össz bruttó ár jelenik meg.
köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
moat26
tag
Szaisztok!
Problémám lenne a kereséssel. Amikor rákeresek a felhasználói oldalon, hogy pl egér, az ékezeteket kivágja, és csak arra keres, hogy egr. Az admin oldalon rendben van. És egyéb ékezetes problémám sincsen. Egyszerűen nem tudom kitalálni mi okozhatja. Esetleg nem fordult elő ilyen valakinél?
-
moat26
tag
válasz moat26 #11777 üzenetére
Megvan. Ha valakit érdekel:
Az FWR Security Pro okozta. Volt a database.php-ban egy kód, amit e bővítmény telepítésénél kellett beilleszteni:
function tep_db_input($string, $link = 'db_link', $skip_stripping = false) {
global $$link;
// Strip HTML and PHP tags from string
if (!$skip_stripping) $string = strip_tags($string);Úgyhogy kukáztam a fent említett bővítményt. Persze csak miután teleírtam az egész shopot debug paraméterkiíratásokkal, amit most ügyesen szedegethetek ki. Mindenesetre tanulságos volt.
-
Gomister
csendes tag
Szép napot ismét^^
Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható valahogy a védekezés a kamu regisztrációk ellen?
Pl kis idióta ábrás/karakteres képek és egyebekkel.csipp
-
moat26
tag
válasz Gomister #11781 üzenetére
Vagyis némileg konkrétabban. Létezik ilyen bővítmény. Captcha.
Pl., hogy megpróbáljunk segíteni is.Contact Us - Short Form with Captcha
contactus_recaptcha
osC reCaptcha -
Marsy51
aktív tag
válasz Gomister #11781 üzenetére
Szia!
Regisztrált felhasználóknak.
reCAPTCHA a kapcsolati oldal védelmére[ Szerkesztve ]
Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu
-
VéLacc
csendes tag
az megoldható -ha igen, hogy? - hogy csak az után legyen végleges a rendelés, miután utalta a vásárló a pénzt?
köszönöm előre a választ! -
Marsy51
aktív tag
válasz VéLacc #11787 üzenetére
Szia!
A fizetési modulnál kell elvégezni 1-2 módosítást. (moneyorder)
Beírod a képen látható szöveget amely megjelenik a rendelésnél és látja a vásárló, hogy a rendelt termék csak a fizetendő összeg megérkezése után kerül kiszállításra.[ Szerkesztve ]
-
-
deviance1976
tag
Hogy tudnám azt megcsinálni hogy pl, ezen az oldalon link a "Lefoglalva", vagy a "Kosárba/Lefoglal" gombok a "Megnéz" gomb mellé és ne alá kerüljön?
Ez a kódrészlet, itt kellene módosítanom:
<tr>
<td style="height:68px ">'.
'<a href="' . tep_href_link('product_info.php','products_id='.$p_id) . '">'.tep_image_button('button_details1.gif', IMAGE_BUTTON_DETAILS).'</a><br>'.tep_draw_separator('spacer.gif', '1', '2').'<br>');
if (($product['products_id']) == tep_get_products_basket($product['products_id'])) {
$info_box_contents[$row][$col]['text'].= tep_image_button('button_foglalt.gif', IMAGE_BUTTON_FOGLALT);
}
else {
$info_box_contents[$row][$col]['text'].= '<a href="' . tep_href_link(basename($PHP_SELF), tep_get_all_get_params(array('action')) . 'action=buy_now&products_id=' . $products_new['products_id']) . '">' . tep_image_button('button_add_to_cart.gif',IMAGE_BUTTON_ADD_TO_CART) . '</a>';
}
$info_box_contents[$row][$col]['text'].= '</td>
</tr> -
DiabloCorsa
őstag
válasz VéLacc #11789 üzenetére
VéLacc!
Ha beleírod a nyelvi fájlba nálad is lesz. includes>languages>hungarian>(vagy magyar)modules>shipping>moneyorder.php
Ott látható az a szöveg, amit admin oldalon látsz, amit a vevő rendeléskor lát és amit a rendelési emailban a rendszer elküld. Azokat a szövegeket tetszésszerint írd át magyar szövegre. A szöveget csak a (' ') közötti részben cseréld, tehát az aposztróf és zárójel maradjon. Továbbá a csupa nagybetüvel írt szövegrészhez NE NYÚLJ!!Diablo. Ha gumira van szükséged ...
-
vakondka
őstag
válasz deviance1976 #11790 üzenetére
Szia,
Próbáld meg így:
<tr>
<td style="height:68px ">'.
'<a href="' . tep_href_link('product_info.php','products_id='.$p_id) . '">'.tep_image_button('button_details1.gif', IMAGE_BUTTON_DETAILS).'</a> '.tep_draw_separator('spacer.gif', '1', '2').' ');
if (($product['products_id']) == tep_get_products_basket($product['products_id'])) {
$info_box_contents[$row][$col]['text'].= tep_image_button('button_foglalt.gif', IMAGE_BUTTON_FOGLALT);
}
else {
$info_box_contents[$row][$col]['text'].= '<a href="' . tep_href_link(basename($PHP_SELF), tep_get_all_get_params(array('action')) . 'action=buy_now&products_id=' . $products_new['products_id']) . '">' . tep_image_button('button_add_to_cart.gif',IMAGE_BUTTON_ADD_TO_CART) . '</a>';
}
$info_box_contents[$row][$col]['text'].= '</td>
</tr>https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
VéLacc
csendes tag
válasz DiabloCorsa #11791 üzenetére
hi!
köszi, azt tudom, hol kell átírni a nyelvi fájlokat, már sok mindent másképp íratok ki a vásárlóknak is, de hol találok olyant amit a képen is lehet látni, hogy pl
"enable check/money order module"
meg ahova a számlaszámot kell írni... -
Gomister
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat az "idióta képes" kérdésre;)
Legközelebb azér' megpróbálok előbb körbenézni, aztán kérdezni, mert a kérdés feltétele után szinte helyből meg is találtam a választ:Icsipp
-
VéLacc
csendes tag
válasz DiabloCorsa #11791 üzenetére
nah asszem mégiscsak megvan...
nálam ez "Csekk/Pénz rendelés" néven volt eddig fordítva de ezt a moneyorder.php-t nem a shipping mappában, hanem a payment-ben találtam meg -
VéLacc
csendes tag
válasz DiabloCorsa #11797 üzenetére
milyen rendelési szám??
Marsy51 is bankszámla számot ír, hogy azt lássák a vásárlók, hogy hova kell utalniuk...nekem is könnyebb lenne minden ha magyar lenne minden
-
Kolli7
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
MédiaCenteres tárhelyen én is át tudok irányítani egy domaint egy másikra, vagy az ügyfélszolgálatot kell hívnom?
Előre is köszönöm a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday - 2023.11.24. / Cyber Monday 2023.11.27.
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós kamerák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest