-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
fura, lenne egy hülye kérdésem van 64k uploadom, 50-nel folyamatosan töltök fel a többivel böngészek, jelenleg csak ph, és kb 2-3 mp-mulva kezdi tölteni az oldalt be...explorer megazonnal pattan rá, csak kicsit lassu az is... 14k upload nem elég böngészésnek?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
battisti
tag
Nno, lusta vagyok keresgélni: ha már ilyen jól beállítottam a content blockingot (.adverticum és társai), amikor aszondom neki, hogy delete private data, akkor melyik lyukba ne tegyek pipát, hogy ne kelljen minden cache-cookie ürítés után újra beállítanom, hogy mit blokkoljon? Vagy: melyik fájlban tárolja, hogy átmásolhassam, aztán visszamásolhassam a helyére? köszi.
batt
-
Senior tag
aktív tag
Új, 8666-os heti build, RC1-RC2 szintű 9.10. [link]
Changelog:
Some stability fixes.
Fixed accidental deletion of a feed when unsubscribing.
Translation fixes.
Several Fraud Protection fixes.Ugorgyunk!
-
Dictator^
veterán
válasz Senior tag #2254 üzenetére
nálam még a 8660 van fent, kiprobáltad ezt a 8666-ost? nincs vele semmi gond? legalábbis eddig nem tapasztaltál ugye?
-
cousin333
addikt
válasz battisti #2253 üzenetére
A blokkolt címeket a filter.ini fájlban tárolja. Tapasztalatom szerint a delete private data opcióval nem lehet letörölni. Mondjuk szerintem nem is private data (bár lehet következtetni, hogy hol jártál..)
b8666-al eddig nem tapasztaltam problémát...."We spared no expense"
-
battisti
tag
válasz cousin333 #2257 üzenetére
basszus, rejtett fájl! urlfilter.ini - és eddig nem vettem észre, hogy az opera is szétválogatja a beállításokat meg magát a progarmot, de ez biztos a részemről ritka frissítések miatt van (mármint, hogy nem tűnt fel, ez előtt 8.25 volt, az még egy mappa volt és kész).
Nem tom, mi számít private adatnak, de egyértelmű összefüggés állt fent a delete priv dat meg a hirdetések újbóli megjelenése között. De ezennel megoldottuk
köszi! egyébként 9.01Build 8552batt
-
cousin333
addikt
válasz battisti #2260 üzenetére
Ha a telepítésnél nem nyomja valaki agyatlanul a Tovább gombot , és a haladó telepítést választja, akkor találhat egy olyasmi kapcsolót, hogy egyetlen profil használata. Ha ez ki van pipálva, akkor a profile mappa az Opera telepítési könyvtárába kerül. Ha nem, akkor a megfelelő felhasználó Document&Settings (Vista esetében Users) mappájába kerül, minden felhasználónak egy-egy saját.
A privát adat törlése és a Content Blocker tulajdonságainak elvesztése előtt értetlenül állok, hiszen nincs is olyan választható pont, és nem is cookie-ként vannak tárolva...
Megjegyzés: bár látom, te nemrég még a 8-ast használtad, ilyen szempontból tehát ''ultra-konzervatív'' vagy azért a frissítések nem véletlenül jönnek ám ki! Egy verzión belül (ha már valamiért nem szimpatikus az új változat) mindenképpen érdemes az aktuális legfrissebbet használni stabilitás, és biztonság szempontjából (az mondjuk nem várható el, hogy hozzám hasonlóan a weekly-ket is azonnal feltedd ).
[Szerkesztve]"We spared no expense"
-
battisti
tag
válasz cousin333 #2261 üzenetére
Kikérem magamnak, el szoktam olvasni! és szokás szt advanced módban telepítettem, de ezt az opicót vsz. félreértelmeztem. Sebaj, majd legközelebb!
Az újabb frissítésekkel kapcs.ban az a helyzet, hogy a másik gépen újabb opera van - sőt közben több version meg build is volt, a következők miatt: bizonyos oldalakon random lezabálja a procit és fagy Amúgy az a benyomásom, hogy ez azóta van, mióta ingyér adják . Szóval ezért ódzkodom. Ez nálam stabil, és ezt is csak azért tettem fel, mert ebben már testre lehet szabni a szörcsöt, és a wikipediák, szótárak meg az imdb nagyon jó helyen lettek így
Ez a priv del így most már nem zavaró (bár számomra is érthetetlen a dolog), egy mozdulattal visszamásolom a filterfájlt, és kész, ez annyira nem fáj. Van hardveres és szoftveres tűzfalam is, így a biztonsággal sosem volt problémám, de ha lesz vmi nagy o/a újítás, frissítek
Egyébként köszi, hogy felvilágosító tevékenységet folytatsz, látod, még nekem is tudsz újat mondani
[Szerkesztve]batt
-
piqla
őstag
Háj!
Mi az oka annak, hogy bekapcsolom a gepet, felall a Windows, inditom Operat, es bizonyos esetekben elkezd eszeveszettul gondolkodni a gep, majd egy 6-7-8 masodperc utan hozza csak be a bongeszot? Ezt csinalja az otthoni 3200+ -es es az en 3700+-es gepemen is, mind a ketto 1 gb rammal megySzereted az állatokat?
-
Dictator^
veterán
nálam most jó, eddig norton antivirust használtam az szarakoditt indulásnál, 2500+ 1giga ram, friss windows.. (2honapos max)... és igy kapásból beadja viszont 1 gondom igy is van: 1 felhasználó van a gépen mármint 1 profil, és néha amikor az opera memóriahasználata felmegy bezárom, (rendesen ki X-elem), ilyenkor néha nem zárja be rendesen látom a feladatkezelőben (utolag látom csak), inditanám el ujra az operát és kiir egy hibaüzenetet, hogy 1x 1profil használhatja vagy mit...elég fura..?! vki vágja miért van?
-
battisti
tag
válasz Dictator^ #2264 üzenetére
A miértet nem tudom, a másik gépen is elgondolkodik az opera lecsukásánál, ilyenkor taskmanból simán ki szoktam ütni. Talán egy frissítés (más verzió) segít? (a két gépen nem ua. fut, az enyémmel nincs ilyen prob.)
Eszközök/beállítások/haladó/history: amióta a cache méretét levettem 20 mb-ra, az opera max. 80 mega ramot eszik, addig ez átlag 130 volt, és progresszíve nőtt a nap folyamán. Ezt csak a saját gépemen próbáltam, tehát ez is lehet verziófüggő, de talán egy próbát megér.batt
-
Dictator^
veterán
na most nézem, alapból 20mb a disk chace és az empty on exit nincs bepipálva? jó ha üriti a chace-t bezárás után? 20 mb elég nem?
-
Steelheart
senior tag
válasz Dictator^ #2267 üzenetére
Nem érdemes sztem törölni kikapcs után a cache-et, gyorsabb lesz legközelebb és gyorsabban lép ki. Az igazából akor jó, ha nem akarod, hogy esetleg mások túrkáljanak benne utánad kémkedve.
XFire profile: http://profile.xfire.com/crystalheart ________>>--(O.o)-->________ http://www.youtube.com/watch?v=0NM45lYPb_A _________>>--(X.x)-->_________ http://crystalheart.extra.hu/e107_files/downloads/video/myvid/ggstart_f2_3kbps.avi
-
Sil
senior tag
válasz Dictator^ #2270 üzenetére
Szerintem bőven elég neki egy olyan 4-8MB, de Operához nem értek annyira. De a Firefox pl ezt használja a gyors előre és vissza funkcióhoz is (hogyha úgy lépegetsz az oldalak közt, hogy ne renderelje újra), szóval ha ilyesmit szoktál használni, akkor annyira nem érdemes levenni.
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2272 üzenetére
A 9-es verzióban megváltozott a vissza gomb hatása, pontosabban az lap előzményeinek a kezelése, bizonyos szkriptek miatt:
''Traditionally, Opera has used fast history navigation, when navigating back and forward through history. This means that pages are preserved in the exact state that they were in when you left the page, and are able to display faster. Occasionally, some pages rely on scripts being able to detect when you load and unload pages using scripts, but these cannot detect fast history navigation.'' [link]
Ezt a beállítást itt tudod elérni:
opera:config#UserPrefs|HistoryNavigationMode
A jelenlegi alapbeállítás az 1-es, a régi működés a 3-as állásban érhető el.
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2267 üzenetére
Memória cache és disk cache más dolog. A javasolt beállítás az automatikus, kivéve, ha valamilyen okból le akarod szorítani a memóriahasználatot. Bár én úgy vagyok vele, hogy azért van a RAM, hogy használjuk. Ha ettől gyorsabb lesz (az lesz), akkor üsse kő. Mondjuk egy esetleges 400MB-os foglalást már én is túlzásnak tartanék .
Disk cache: a mérete a neted sebességétől függjön, pl. modem esetében, jó, ha nagy ez az érték (200-400MB). De, ha pl. egy vírusos oldalt nyitsz meg, a vírusos file is ide kerül, szóval néha (más okból is) érdemes lehet töröln, hogy ''tiszta lappal'' induljon.
Kikapcsoláskor törlés szerintem nem jó ötlet, főleg, ha nagy ez az érték, mert a törlés a sok kis fájl miatt sokáig tart. Én napjában többször is megnyitom és bezárom az Operát, tehát ezt nem tolerálnám . Néha kézzel törlöm, ennyi! De teljesen ki is kapcsolhatod, akkor nincs ilyen gond vele .
-
cousin333
addikt
válasz battisti #2262 üzenetére
''Kikérem magamnak, el szoktam olvasni!''
Jólvanna, ironikusan értettem és általánosságban .
Valóban vannak néha procibugok, ezek reklámok, vagy túl sok egymásra telepített verzió miatt vannak általában.
Nekem meg az a benyomásom, hogy azóta ilyenek, mióta mindenáron le akarják nyomni az FF-et. például az Opera 9.0 - némi túlzással - szerintem egy ''félkész'' szoftver volt, meg is lepődtem, amikor a nagy weekly-özön közepette egyszer csak kiadták a véglegest... Talán a 9.1 olyan lesz, amilyennek a 9.0-nak kellett volna lennie. Vagy a 9.2 ...
Nekem is a gyors search volt az egyik ok a váltás mellett. Meg a Content block."We spared no expense"
-
battisti
tag
-
cousin333
addikt
Új Opera ''heti'' előzetes - b8670: [link]
"We spared no expense"
-
MODERÁTOR
Miért lehet az, h. az Opera 9-em nem volt hajlandó egy kapott levélből a PPS-t elmenteni? Nem is volt aktív a ''Mentés''-gomb a csatolmány mellett, hiába nyomtam a Shift+S-t, nem tötént semmi. Feldobta, h. hova mentse, de leokézás után nem tette meg.
Miután elmentettem Piszkozatként, már engedte...Xiaomi 13T
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #2284 üzenetére
Korábban volt (van ) hiba a csatolmánykezeléssel...
Megkönnyítené a helpet, ha megosztanád az általad használt Opera verzió és build számát. Ez amúgy mindenkire vonatkozik. Címsorba be kell írni, hogy opera:about .
-
MODERÁTOR
válasz cousin333 #2285 üzenetére
Köszi a segítséget.
A buildet azért nem írtam le, mert gondoltam, elég a 9-es. Egyébként 8585-ös build.
(Korábban mindig frissítettem, de ezzel csak azt értem el, h. a ''Programok telepítése és törlése'' menüben több Opera bejegyzés lett, így letettem erről a szokásról.
Lehet, most frissíteni kéne? )
Más. Néha van olyan, h. nem tudok szöveget kijelölni a weboldalon -pl. a vicclap.hu-n a viccek... Miért?Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #2286 üzenetére
Ennyire komolyat kérdeztem?
Vagy csak a hallgatás beleegyezés eszközével ''válaszoltok''?
Frissítsek?
Szövegkijelöléssel mi a helyzet?
MOD:
Frissítetem.
Mindkét probléma elhárult.Xiaomi 13T
-
battisti
tag
Na, mire jöttem ma rá?
content blockingba:
*.keymedia.*
és vége az aláhúzott hirdetéseknek, amik néha fáziskésést okoznak szegény operának. Egyre több helyen tűnnek fel.batt
-
cousin333
addikt
válasz battisti #2288 üzenetére
Lassú vagy...
Viktor0610: Nem lehetek mindig itt... Egyébként lehet, hogy valamilyen bug volt, esetleg a korábbi frissítgetések miatt, és egy sima reinstall is megoldotta volna a gondot. De a frissítés a legbiztosabb . (8585 emlékeim szerint a hivatalos 9.02, a legfrissebb jelenleg a 8670 [link])"We spared no expense"
-
MODERÁTOR
válasz cousin333 #2289 üzenetére
Hiányzott egy smiley, annyira nem volt fontos.
A legfrissebbet tettem fel, amit korábban szintén te linkeltél. Segítséged köszönöm, csak utálom, h. elszúrta a saját helyi menümet. (VladimirR-féle hsz.-előnézet és SZTAKI-szótár volt benne együtt. Mindegy, majd, ha lesz kedvem, megint összedobom.)Xiaomi 13T
-
cousin333
addikt
válasz Viktor0610 #2290 üzenetére
Gondoltam. Nem is vettem komolyan...
Az az előnézeti dolog mit csinál? A Sztaki szótárat teljesen jól meg lehet oldani kereső készítésével. Vagy a te módszered tud valami extrát is?"We spared no expense"
-
MODERÁTOR
válasz cousin333 #2291 üzenetére
Az előnézeti dolog egy új fülön nyitja meg a hozzászólás előnézeti képét szerkesztés közben, így pl. privát küldésekor megnézheted, milyen lesz az üzenet, illetve elkerülheted a szerkesztést, mert előre láthatod, h. fog kinézni a hsz.
A SZTAKI-féle helyi menüben számomra az volt az extra, h. úgy állítottam be, a ''Fordítás'' részen csak az általam használt kettő ''irány'' szerepelt, a másik, közel 20 felesleges nem.Xiaomi 13T
-
cousin333
addikt
Új weekly (b8678): [link]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2295 üzenetére
Az MSI a Microsoft-féle egységes telepítőprogram ([link] - angol). Hogy mivel lesz jobb, azt nem tudom. A Classic installer az Opera sajátja. Valószínűleg az MSI jobb bizonyos megfontolásokból, de a Classic sokkal kisebb...
Egyszóval a telepítés módja és menete változik, de a ''végeredmény'' nem, legalábbis ami a funkcionalitást illeti (uninstallnál, reinstallnál ráinstallnál lehetnek differenciák).
-
modd3r
őstag
Újabb build (b8679), és jövő héten végleges 9.10.
-
-
cousin333
addikt
válasz Dictator^ #2298 üzenetére
Hát, lássuk csak:
b8679 MSI: 6 441 056 byte
b8679 classic: 4 051 488 byte
Először is, 2,4MB igenis sok, pláne ha valaki modemet használ, vagy ''lassú szélessávja'' van . Másodszor, ez a különbség majdnem 59%-os, ami azért nem mindegy. Harmadrészt: az egyik jóval kisebb, mint a Firefox telepítője, a másik meg nem .
2300.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Robotporszívók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Automata kávégépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest