Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Penge_4 #20572 üzenetére

    A fejlett jogosultságkezelésben még gyerekcipőben jár a Linuxhoz képest.
    Én emlékszem arra az időre, amikor a fájlrendszerszintű ACL úgy egészében hiányzott a Linuxból, míg az NT kernelt már a tervezés szintjén így hozták létre.

    Ennyire gazdag vagy, hogy pár órás munkáért nem éri meg zsebre tenni 1337 dollárt? :DDD A Google fizet a sebezhetőségekért.
    A puffertúlcsordulással járó online-okért fizet, ez full offline lenne és nem puffertúlcsordulás.

    Amúgy az, hogy látom valaminek az elvi lehetőségét, egy dolog. Az, hogy egy proof-of-concept implementációval kiengedem a szellemet a palackból, egy másik. Ha egyszer mégis nagyon ráérek, és nekiesek a demónak, annak csak az utóhatásáról fogsz értesülni, mert csak a megfelelő helyekre megy majd el a forrás.

    A patchelésről meg ugye tudjuk, hogy a forráskód nem ismeretében lottó effektus. Nem tudjuk, hogy bizonyos dolgok megváltoztatása a binárisban milyen mellékhatásokat okozhat amellett, hogy a fő célunkat elérjük vele.
    Általában ez igaz. De jelen esetben egy JNZ utasítást kell lecserélni JMP + NOP párosra (az utóbbira csak helykitöltés miatt van szükség) egy kizárólag induláskor lefutó kódban. A régi Operára is létezett bináris patch, például a user JS vs. HTTPS témában.

    YouTube-on sincsen watch ID meg az egész használhatatlan,
    A YouTube 12.16-ban is egyre használhatatlanabb, a wide layout a napokban tűnt el belőle.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák