- Mozilla Firefox
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 7
- ASUS routerek
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Köszönöm, megnézem.
Mondjuk tegnap MCvel másoltam át 1TB anyagot, kibírtam.Ezt mindenkinek:
Ma eljutottam oda, hogy becsukott szemmel tudnék egy OMV-t feltelepíteni, bekonfigolni.
Annyi bug volt már, ami miatt behalt a webes felület... Tegnap az időszerver beállításakor halt meg.
Tegnap egész nap azzal szenvedtem, hogy a 2. vinyót ext4re formázzam és fel tudjam csatolni. Pl ha törölni akartam a hddn a partriciot, elhasalt. Pl 1TBs vinyót 2TB-nak akarta... Windowsban kellet többször újra partricionálni.
Viszont egy külső házban meg tökéletesen ment elsőre. Ha kivettem a házból és fel akartam csatolni, vagy nem sikerült vagy vinyóra másolás közben írásvédett lett, MC másolás megállt hibával.Normális rendszer backupot mivel lehet csinálni, olyat amit pl omv-firstaid parancs után be tudok tallózni?
Az alap backupal a 3GB-os rendszerről nem tudom mekkora méretű (DD volt kiválasztva) fájlt akart csinálni 7GBnál megszakítottam.
Másik beállítássak 1,6GB lett, de nem lehetett betallózni, pedig a vinyón volt.Most ott tartok, hogy tökéletesen megy a NAS, de nem merek belevágni pl a Docker-be, mert félek, hogy lehal megint és nincs működő backupom.
Hogy jót is mondjak, szárnyal a nas, eddig ez volt a legjobb döntésem, még így sem bántam meg. Sok lehetőség rejlik benne.
Nem létezik ssh-n indítható grafikus felület, amivel kiváltható a webes?
Megint sokat kell utánaolvasnom, pedig a RouterOSben is benne vagyok.
Köszönöm, hogy segíteni próbáltok.
Lehet, hogy nem OMV 5-el kellet volna kezdenem?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest