Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    A hétvége, illetve a mai este egyik kellemes meglepetése számomra egy régebbi brand Dell desktop gép szerelése és kipofozása volt. Van egy barátom, akinek nyár folyamán elhalálozott mind az asztali gépe, mind a kb. 8 éves Apple PowerBook G4-e, így gyakorlatilag gép nélkül maradt. (Kölcsönadtam neki a tartalék notebook-omat, amíg nincs megoldás a problémájára.) Mivel kispénzű, ezért persze költséghatékony megoldás kellett.

    Végül itt az aprón vadásztunk neki egy asztali gépet (Dell Dimension E510), ha jól rémlik, egy rekesz sörért hirdette az eladó. (Ennyiért kb. vinyót kellett volna csak belerakni, volt benne valamilyen Pentium D 2,8 GHz-es processzor, 2*512 MB RAM, DVD + a gyári tápja, alaplapja, hűtése, kábelei.) A teteje kicsit karcos, de ez legyen a legnagyobb baja.

    Teli van nagyon kényelmes megoldásokkal. Gyakorlatilag csavarok nélkül szerelhető (csak és kizárólag az optikai meghajtók rögzítéséhez kell bele csavar), normális kábelelvezetés van benne, a hűtése nagyon halk. Azt nem feltételezem, hogy különösebben energiatakarékos lenne, de jól mutat, jól szerelhető és mindene működik.

    Ment bele 4 GB RAM, meg egy passzív HD5450, minden elavultságával együtt erősebb a tulaj korábbi, elhalálozott asztali PC-jénél.

    Ami negatívum: az alaplapi chipset csak ~3,25 GB RAM-ot lát a 4-ből (telepített Win 7 x64 ide vagy oda), köszönhetően a memóriacímzési korlátjának, valamint nem lehet bele Core 2 Duo processzort tenni (a Dell BIOS-beli korlátozásai miatt), így a csúcs a kétmagos Pentium D sajnos.

    Asszem, a következő köröm a PowerBook rendberakása lesz. :)

    [ Szerkesztve ]

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák