Új hozzászólás Aktív témák

  • bobsys

    addikt

    válasz Kassadin #29307 üzenetére

    Ahogy igertem.
    Magyarorszagon dolgoztam egy multinal mint ITs, feleseg meg egy masik multinal mint team leader/manager.
    Aztan egyszercsak ugy gondoltuk mi lenne ha es elkezdtuk nezegetni az orszagokat igy esett a valasztas Ausztraliara. Nekem akkor volt picit tobb mint 7 ev tapasztalatom neki meg 4 ev a munkakoreben.
    Ausztraliaba valo kijutasnal volt ket lehetosegunk. Magyarorszagrol intezunk mindent es megszerzem a letelepedesit 1,5-2 ev alatt. Masik lehetoseg kimegyunk, o elmegy tanulni azt amit amugyis szeretne en meg keresek munkat es orszagon belul csinaljuk meg a PRt. Masodik opciot valasztottuk. 2011 februarban felultunk a reoulore es kimentunk. Talatam munkat, dolgoztram, menet kozben lett egy munkavallalasi vizum a tanulo helyett igy mikor feleseg vegzett akkor o egybol eltudott menni dolgozni (a vizum sajatossaga, hogy en nem valthattam munkaltatot mig o barkinek korlatozas nelkul dolgozhatott). Errol a vizumrol pedig upgradeltunk a PRra a ceg segitsegevel akinek dolgoztam. Igy is volt masfel ev csak kozben kint eltunk nem pedig Magyarorszagon.

    USAba n a letelepedes nem mukodik ugy mint Ausztraliaba. Van 3 ut, csalad alapjan, menekultkent vagy zoldkartya lotto. Minden evben jatszottunk a lotton, 2011ben kihuztak. Papirok intezese, levelezes es egy kovetsegi interju utan megkaptuk a green cardot 2012 majusaban. Ekkor meg nem volt meg az Ausztral PR igy megvartuk mig megkapjuk majd szeptemberben kijottunk ide. Feleseg regen elt/dolgozott itt mint babysitter igy vannak itt ismerosok valamint imadta az idojarast es be kell valljam nekem is tetszik, hogy nincs hideg. Ausztraliaval kapcsolatban az egyik tevhit, hogy ott mindig meleg van, mikozben van 5-6 honap amikor fel kell oltozni es van kemeny 3 honap tel a futetlen, szigeteletlen lakasban.

    Munkam. Sima rendszergazdakent kezdtem abban az oktatasi intezmenyben ahol megszereztem az OKJs bizonyitvanyt, majd elkezdtem jobban megtanulni a Microsoftos rendszereket es elkezdtem vizsgazni belole. Igy lett meg par Microsoftos minosites. Aztan volt par kitero (szakman belul csak nemtudtam eldonteni melyik munka jo nekem) es kikotottem az egyik multinal. Ott level 2 administratornak vettek fel, de hamar feldolgoztam magam level 3-ba igaz (onnan mar nem volt feljebb) ellenben nagyon sok dologban reszt tudtam venni, rengeteget tanultam es termeszetesen megszereztem ujjab vizsgakat amik kozul nem mind volt Microsoft de kapcsolodott a munkahoz. Nagyon jo munkahely volt, kollegak jok voltak, jo volt a csapat, vaolt egymas iratni tisztelet, de sajnos a ceg a valsagot rosszul kezelte, jottek a felhok es leleptem egy masik nagyobb multihoz mint vezeto system engineer. Ott eppen epult ki a csapat, hoztak a munkakat Budapestre nyugatrol, a feladat az volt, hogy kimenni a nyugati vallalathoz es elhozni a melot, kiepiteni itt Budapesten a csapatot valamint az egyik belso rendszert megkalapalni es tervezni egy ujat. Miutan ezzel vegeztem leptunk le Ausztraliaba. Ott az elozo munkakhoz kepest "visszalepes" kovetkezett, kis es kozepes vallalkozasoknak a teljes IT rendszeret kellett masszirozni szerencsere az orszagot elkerulte a valsag igy volt a cegeknel loveja es voltak erdekes, kihivasos munkak, rendszer upgrade, uj rendszer bevezetese. Oszinten szolva nem nagyon szerettem a munkat, de csinaltam hisz kellett meg kitudja lehet a jovoben alapitok egy hasonlo ceget es jol johet az ott megszerzett informacio.
    USA. Florida nem egy IT kozpont igy ket honap alatt lett meg ez az IBMes munka. Itt elvileg az lesz, hogy mas cegeknek az Ms megoldasra valo atallasat fogom csinalni.

    Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

Új hozzászólás Aktív témák