-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz EgySrac #13205 üzenetére
Na átnéztem az eredményeket... kb 500 óra után kezdett valami derengeni a Football és Fifa képernyőn... de még a full CNN-nél is inkább 800-1000 óra... Egyedül az érzékenynél CNN (bal alsó, szélén) durrant be már 2 hét alatt (280 óra).A COD meg se nyikkan 1500 órától... (Pedig ott van HUD is!)
Tehát többségében kijelenthetjük, hogy több száz órát kell ugyan azt a tevékenységet csinálni a TV-n. Korrelálva a RTINGS 6-os burninnél, ott is kb 2 hét 300 óra után kezdett derengeni valami beégés a logóknál.
Szerintem ha 300 óra konstans tartalom alatt használjuk, akkor nem lesz gond. Ha pedig tényleg olyan érzékeny a kijelző, mint a 6-ból 1, akkor az garis, mert rossz a kompenzálója és túllövi az értékeket.
(#13206) HIJ:
Az elején járasd be mozival pár napig, de lehetőleg az első 100 órában ne terheld durva konstans tartalommal órákon keresztül 100-as OLED fényen (érdemes 20-30 körül használni)
Monitornak csak óvatosan, szedd le a startmenüt és háttérképet.
Piros/sárga logókra különösen figyelj...
...és amit fentebb írtam, lehetőleg 300 óra kumulatív használat felett kerüld el ugyan azt a játékot, csatornalogót akármit (KábelTV-t köttesd ki, vagy zoomolj bele a logókba)Ezen felül nyugi, nem cukorból van, használd nyugodtan... ha probléma lenne, akkor cserélik a panelt.
Ezek eddig is ismert tények voltak kb és most a tesztek bizonyítják is.Lényegében, ha bejárattad és napi pár óra filmre,+ játékra használod (300 óra alatt ugyan az a game) lehetetlen beégetni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest