Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    válasz gya/352 #22922 üzenetére

    Na azt most nem tudom megmondani, jelenleg kandalló üzemmódban megy a fűtés (a gáz csak a használati melegvizet csinálja), de holnap beröffentem a gázfűtést.
    A kazánon van 2 óra - víznyomás illetve vízhőfok, utóbbi a használati melegvíz készítésekor 65 fok körül mutat, ez nálam nem szabályozható (kívülről legalábbis nem), ennyivel fűti fixen a 100 literes tartályt, amin viszont van egy szabályzó, azzal tudom én beállítani, hogy milyen meleg használati víznél kapcsoljon le a kazán. (Ez olyan 45 fok kb, melegebbet szerintem felesleges csinálni a fürdéshez.) Egyébként ezért is jó az okoskonnektor, mert különben egész nap bekapcsolna a kazán, amint kicsit hűl a tartályban a víz, így csak egyszer, fürdés előtt bekapcsolom 15 percre, sőt, nyáron elegendő 2 naponta felfűteni. Egy hónapban max 10 köbméter gáz (~1.500 forint) fogy el télen, jelenleg igaz 1 főnek, de ez szerintem a legolcsóbb módja a vízmelegítésnek. (Napelemes betáplálós rendszer engem nem győzött meg.)

    A kazán - gondolom - nyitott, a kéményen szívja be a friss levegőt, és fújja ki az elhasználtat.

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák