Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Rolly #13512 üzenetére

    Először is fontos, hogy ne keverd a fogalmakat, mert könnyen baj lehet belőle. Az RJ45 egy csatlakozótípus, az RS232 pedig egy protokoll/szabvány soros kommunikációhoz.

    Mivel rengeteg eszközön van soros interfész RJ45 csatlakozóval, ezért nyilván találsz átalakítókat is, de ettől ebből még nem lesz ethernet protokoll (amire szerintem te valójában gondoltál), csupán arról van szó, hogy az rs232 RJ45-re lesz kivezetve. Ha ezután ebbe egy PC-t, szerver-t, routert, switchet, vagy egyéb ethernet porttal rendelkező eszközt dugsz, akkor ott valami füstölni fog, mivel rs232-nél a földhöz képesti feszültségszint lehet akár +/- 25V is.

    Szóval ezt a feladatot úgy lehet megoldani, ha valamilyen ethernetet ÉS rs232-t is tudó eszközre megírod a megfelelő vezérlőszoftvert, ami mindkét interfészen megvalósítja a kívánt kommunikációt, illetve a kettő közötti adatcserét (praktikusan ethernet oldalon mqtt, rs232 oldalon meg az a parancskészlet ami a szellőztetőnek kell). Az eszköz maga lehet ESP, Raspberry, vagy akár Arduino is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák