Új hozzászólás Aktív témák

  • Peczek

    aktív tag

    válasz puhos363 #30495 üzenetére

    Ha a látószög kevés, akkor vedd meg a Sigma 10-20-at (esetleg a Tokina 11-16 / 2.8-at, annak nagyobb a fényereje).

    Templomba szerintem nem jó a vaku, túl nagy a belmagasság az indirekt vakuzáshoz, a direkt vakuzás, még egy softboxxal vagy derítőlappal is eseményen szerintem úgy sz@r ahogy van. Épületen belül, ahol nem extra a belmagasság (nagyterem, szoba) működhet a vaku.
    Épületen kívül eseményre szerintem pláne nem jó a vaku, max derítésre, de sötétbe nem.

    Ha a fényerő hiányzik, akkor tényleg csak a 35/1.8 vagy a Sigma 18-35/1.8 marad. A 35mm olcsó, de a fix látószög miatt elég korlátos a használata, én eseményen nem szeretem a fix látószöget. A Sigma 18-35 pedig piszok drága, egy fokozattal nagyobb fényerőért, nekem nem érné meg (a képminőségért már inkább).

    Én egy egység fényerőért nem rugóznák ennyit, az esküvői fotósok, ha jól tudom egy eseményt 24-70/2.8 és egy 70-200/2.8-al nyomnak végig, persze FF-en. Náluk a fix inkább csak időnként kerül elő, de majd az esküvői fotósok megmondják.

    Ha a fényerő hiányzik, akkor én felnyomnám az ISO-t és csókolom. Persze attól még jó lehet mellé a Nikon 35/1.8, sokat nem buksz vele, most 54eFt-ért kapható, de szerintem korlátozott a használata. Beltérbe (de nem templomba) meg egy vaku, egy Godox valami derítőélappal és kész.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák