Új hozzászólás Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz DemonDani #18112 üzenetére

    Szia. D800-on használom, nagyon nagyon éles 2.8-tól is már. A Photozone tesztje és grafikonjai szerintem abszolút igazak rá. Nagyon nagyon alacsony a CA, ami miatt amúgyis élesnek tűnik a kép, de hát az üveg maga is karcol. A képe gyönyörű, verőfényes napsütésben is olyan kékesre hozza az eget jól kiexpózott tájjal alatta, mintha szűrő lenne rajta.

    A torzítása erős, épületre kevésbé ajánlott, mondjuk uwa.. de a teszt óta jött ki már korrekciós profil hozzá, amivel - a szélek területvesztése mellett - egyenesre húzható a kép épületek esetén is, de nyilván nem erre ajánlott elsősorban.

    Én nagyon szeretem, a manuál fókuszt szokni kell, de elég csak egy filctollal vagy ilyesmivel (vagy memorizálni) megjegyezni pár állást a fókuszgyűrűn, hogy pl. embereknél hova tekerd ha közel vannak, illetve tájképnél hova tekerd - és kész, nagy baj már nem is lehet. :U

    Csillagos égre is ajánlott, a gyönyörű színei, a nagyon alacsony CA és a 2.8-on széleken is nagyon jó rajza miatt. Szerintem aki uwa-zik és szereti, annak nagyon megéri, 100 körül kapni talán...

    Egyébként "D"-s üveg (mármint Nikon terminológiában), tehát van külön rekeszgyűrűje, amit f/22-re állítva (jelölve van) Nikon vázról lehet rekeszt szabályozni és távolságot/fókuszt is visszajelez a váz a keresőben, hogy mikor tekerted élesre a képet. Tehát van elektronikus kapcsolata a vázzal, nem a fullmanuál. Igaz, elég széles fókusztartományra jelez éleset, de ez már uwa sajátosság, 14 mili FX-en elég nagy mélységélességet ad tágon is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák