- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
nVidia GeForce GTX 980 Ti / Titan X (GM200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zorel
senior tag
válasz prime77 #9747 üzenetére
Ez továbbra is csak kifogás. Nem értem mit kell ezen ennyit csámcsogni, mindenki azt veszi amit megengedhet magának és ez teljesen a magánügye. Az hogy mi mennyit ér mindenkinél más. Nekem a 3 980Ti-m van és ahogy kijön a Pascal csúcs azt is megfogom venni, akkor is ha 300 lesz a nyitóára, mert nekem megéri. Valaki meg sportautót vesz 60 millióért...és azokat is eladják az összeset mert van akiknek megéri.
Nekem is volt 970-em és a 980Ti teljesen más liga. Aki nem érzi és látja a különbséget annak más probléma van a gépében.(#9754) prime77: Lenézésről annyit, hogy Te írtad először, hogy bolond ez a világ, és ez nem más mint átvitt értelemben lebolondoztad azokat akik 980Ti-t vesznek csak azért mert Te nem teheted meg! Ez is lenézés!
Aki új autót vesz az .... ááá hagyjuk is...[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
válasz brumi1024 #9748 üzenetére
Igazad van Brumi.
Egy ilyen értelmes választ vártam volna.
Azért egy BMW nem egy videókártya na.
És bolond az is aki zsírújan vesz kocsit.
Talán butaság volt beírni és elmondani,hogy ez a kártya nem egy ár/érték bajnok.
De attól még lehet ez egy jó meglátás.
Senkit nem akartam bántani ezzel.
Persze volt aki egyből megtalált,hogy biztos egy szar csóró senki vagyok akinek a kocsija is csak 20 éves lehet.
Jött az annyit is érek szöveg de rögtön,csípőből.
Tipikus egyébként.
Még azt is eltudom képzelni róla,hogy fideszes a drágám.
Én amúgy egy "kevesebbet" kereső embert sem nézek le meg gúnyolódom rajta.
Attól még érhet annyit emberileg mint egy tehetős.
Sőt! -
-Solt-
veterán
válasz prime77 #9749 üzenetére
Légy szíves próbáld már meg megérteni , hogy a nem ér ennyit egy relatív fogalom! Neked nem ér annyit, másnak meg megér annyit. Nem olyan bonyolult ám ez.
Nekem például 1 forintot nem ér a cigaretta, más meg havi tízezreket költ rá. Szerintem ez nem éri meg, de nem kezdem el győzködni a dohányost, mert nyilván oka van, hogy neki meg megéri. Ezt úgy hívják, hogy tiszteletben tartjuk a másik döntését még akkor is, ha a mi szemszögünkből hülyeségnek tűnik.
www.smart-bus.hu
-
akoska07
nagyúr
válasz SoulReaver #9732 üzenetére
970 után elég nagy a különbség 980ti_re váltani.
Semmiképp se hasonlítanám a 980Ti a 970-hez.
Ugyanis a 980Ti közel olyan erős,mint a 970 SLI.Ilyen formában lehet hasonlítani,2 db 970 vs 980Ti.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
prime77
aktív tag
Nem csámcsogtam rajta.
Csak igazat adtam egy fórumtársnak,hogy annyival nem ér többet mint amivel többet tud a kari.
És egyébként nem kifogás ez.
Hanem elv!
Basszus nem gondoltam,hogy ekkor kavar lesz ebből.
Elnézést mindenkitől!
De azt tartom,hogy nem egy ár/érték bajnok ez a kari.
Bár bennem a hiba biztosan,mivel nagyon keveset játszom már évek óta.
Kivétel volt most a Witcher 3. -
prime77
aktív tag
válasz #Morcosmedve #9755 üzenetére
Na ugye.
-
prime77
aktív tag
Igazad van barátom.
Jó a hasonlatod.
Na megyek vissza a grafikonjaimhoz.
Még itt írogattam a 2200 dollárból lett 2715 az USD/HUF-on.
No nem mindig van ám ilyen sem!
Elnézést mindenkitől egyébként,de tényleg cseszte a csőrömet,hogy ez a kari még mindig annyi amennyi.
De Solt fórumtárs hasonlatával nem lehet vitázni! -
Zorel
senior tag
válasz prime77 #9758 üzenetére
Igen, de ez a Te elved. Attól még a másiknak lehet más...
Példádra reagálva én szívesebben ülök egy szalon új autóba amiről tudom hogy törésmentes és nem oda-vissza tekergetett km órás sufi-mafi módon mokolt szarkupac. Még akkor is, ha tudom, hogy megyek vele 0,5méter-t és már buktam rajta 20%-ot. Hozzáteszem, ha minimum 8 évig kitartasz a kocsi mellett akkor az új kocsi miatti bukó egyre inkább csökken. Gari javítások stb...
Részemről ennyi, harag főleg nincs, csak próbáltam megmagyarázni, miért nincs értelme annak ha magadból indulsz ki.(#9762) deicide:
[ Szerkesztve ]
-
akoska07
nagyúr
Valóban jó hasonlat.
+1Ezt úgy hívják, hogy tiszteletben tartjuk a másik döntését még akkor is, ha a mi szemszögünkből hülyeségnek tűnik.
Egyeseknek ezt nehéz abszolválni.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
akoska07
nagyúr
válasz Sebestyen01 #9767 üzenetére
Szép kis csomag. Grat!
Még egy Zotac.
-
nagyúr
válasz Areturus #9750 üzenetére
GTX 280 - 650 USD
GTX 285 - 400 USD
GTX 480 - 500 USD
GTX 580 - 500 USD
GTX 680 - 500 USD
GTX 780 - 650/500 USD
GTX 780Ti - 700 USD
GTX 980 - 550/500 USD
GTX 980Ti - 650 USDGTX 260 - 400 USD
GTX 260v2 - 250-300USD
GTX 460 - 200 USD
GTX 560/560Ti - 200/250 USD
GTX 660/660Ti - 229/300 USD
GTX 760 - 250 USD
GTX 960 - 200 USDGTX295 - 500 USD
GTX590 - 700 USD
GTX690 - 1000 USD
GTX Titan/Black - 1000 USD
GTX Titan Z - 2000 USD
GTX Titan X - 1000 USDHa megnézed a sormintát az árak olyan hűdenagyon nem változtak, itt inkább arról van szó, hogy a pénzünk, a jó magyar forint drasztikusan esett a dollárhoz képest. Ezért van ez a bődületesen nagy drágulás PC hardver fronton.
(Az hogy a dollár felment 200-220-ról 290-300 Ft-ra.)
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Areturus
tag
válasz FollowTheORI #9771 üzenetére
Igen, az árfolyam sokat rontott a helyzeten, azonban én a zöldek új politikáját is nagyban hibáztatom. Folyamatosan sunyin tornásszák felfelé az árakat. Az előző két generációnál például 200 USD volt a különbség a két csúcskártya között minden ok nélkül: GTX 680 - 500 USD / GTX 780Ti - 700 USD
A két GPU-s kártyák árát is folyamatosan tornászták felfelé:
GTX590 - 700 USD / GTX690 - 1000 USD / GTX Titan Z - 2000 USDJelen generációban pedig elérték, hogy a vágatlan chip legyen a luxus prémium kategória, amit már drágábban adnak mint régebben a két GPU-s darabokat: GTX Titan X - 1000 USD
Nem akarok gyűlölködni, de az új árpolitikájuk nagyon nem emberbarát
-
akoska07
nagyúr
válasz Sebestyen01 #9772 üzenetére
Kellemes kis gép lesz.
Várjuk a teszteket.
-
Modst3R
senior tag
válasz Sebestyen01 #9772 üzenetére
tápot ird meg majd milyen
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
nagyúr
válasz Areturus #9773 üzenetére
Igazából a Ti egy új kategória lett... persze lehet úgy is nézni hogy ez nem más, mint burkolt áremelés... de én inkább onnan nézem hogy a Titan kategóriát hozták lentebb... vagy a kettő közé csináltak még egy kategóriát.
A 680-780-980 meg végülis végig az 500 USD szinten mozgott (egy nagyon rövid pár hónapos első időszakot nem nézve), tehát nem változott az áruk.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
prime77
aktív tag
válasz Areturus #9773 üzenetére
Nagyon jól látod a helyzetet.
Valamelyest az Nvidia is tehet arról,hogy ennyi a kártya ára,de a legnagyobb baj az,hogy a dollár rohadt erős most.
Szerintem már túlértékelt is.
Remélem akkora értékcsökkenéssel fog szembenézni mint az angol font 2014-ben.
Emlékszem ,hogy azon a nyáron a GBP/USD már 1.70000 is volt.
Az állandósult kamatemelés lebegtetése miatt ment fel annyira ,na meg valóban,állandóan csak a jó adatok jöttek szinte minden héten a kalendáriumból.
Aztán mikor kiderült,hogy nem emelnek kamatot mégsem,és az adatok sem voltak már olyan jók,akkor aztán szépen elindult egy oltári nagy esés.
Már 1.65-67-nél is tudtam,hogy túlértékelt a deviza,de angol fórumokon emlegettek már 1.80000-et is.
Szóval szerintem hamarosan pukkani fog ez az egész és a dodó kicsit konszolidálódik.
Remélem! -
Areturus
tag
válasz FollowTheORI #9776 üzenetére
"Igazából a Ti egy új kategória lett"
Pontosan ezt hangsúlyozom, hogy ezt miért kellett 4-5-680 vonalat kellett volna továbbvinni, nem kiherélni a chipeket és felárral árulni.
680-780-980 viszont nagyon csalóka. Ez a vonal azért nem teljesen állja meg a helyét, mert míg a 680 a teljesértékű csúcs kártya/chip volt, a 780 pedig a teljesértékű chipes 780Ti vágott verziója. 980 szintén jócskán butított, a TitanX-ből amin a teljes GM200 van.
Viszont ezzel a témával kapcsolatban többet nem szeretnék offolni, már így is érzem Daveoff lehelletét a tarkómon!
-
Sebestyen01
őstag
Az Asus laphoz jár bónuszként Word of warshipses és promóció, 15 nap prémium vagy mi meg egy prémium hajó, valami Diána Cruiser, ha valaki igényt tartana rá a topikbol szívesen nekiadoM ingyen!
-
DJZoliboy
aktív tag
-
nagyúr
válasz Areturus #9778 üzenetére
Nem... mert más méretű a chip is...
Ha mindig ugyanakkora chip lenne igazad lenne, de a 780Ti és a 980Ti is egy nagyobb chip.
Most nézzük csak a 28 nanométeres termékeket, és a közel azonos tranzisztorszámot.
690 - 7 millió - 1000 USD (igaz két gpu)
Titan - 7 millió - 1000 USD (a Z 2x7millió - 2000 USD)
Titan X - 8 millió - 1000 USD680 - 3.5 millió - 500 USD
780/Ti - 7 millió - 500/700 USD
980 - 5.2 millió - 550/500 USD
980ti - 8 millió - 650 USDÉrted? Nem a "680" at drágitották neked, hanem a Titan-t hozták lentebb (igaz megvágva). Tehát nem panaszkodni kéne, hanem örülni hogy nem 1000 dollálért kapod.
(Meg hogy a konkurencia ezt kikényszerítette. )Ha nem lenne ez az új kategória, akkor bizony 1000 dollárt kéne leszurkolnod. Ezért kellett (vagyis az AMD miatt inkább valszeg, köszönd nekik).
Ami ugye ma már 200 ezer helyett majd 300 ezer forint lenne.[ Szerkesztve ]
-
Macka
veterán
válasz Sebestyen01 #9779 üzenetére
Szia! Nekem jöhet a Warship...
-
Modst3R
senior tag
Na most mivan??
️Anna (sajnos a felhasználó nevem nem tudom módosítani.)
-
nagyúr
válasz Sebestyen01 #9788 üzenetére
Elég furcsa ez a venti design... de biztos okuk volt rá ilyen legyen.
Amugy jól néz ki.
-
Areturus
tag
Tetszik a kártyád!
és a zoknid is -
SoulReaver
veterán
Mikor üzemeled be?
-
Sebestyen01
őstag
válasz SoulReaver #9791 üzenetére
Jó idő van idebent bokorban szerelek
SoulRiever:
Amint osszerakom a cuccost, felkerul a win, es utanna tudok erdemlegeset mondani rola!
[ Szerkesztve ]
-
SoulReaver
veterán
válasz Sebestyen01 #9792 üzenetére
Új konfigot raksz most össze? Fogyasztás mérőd nincs véletlenül? Kíváncsi lennék, hogy mennyit kajál ezzel a nagy szörny-el..
-
rambustibi
őstag
970-et váltottam Titan X-re és észrevettem a különbséget, hanyatt is estem, és az állam is leesett, brutális a két kártya közt a különbség. Nem tudom, mit néztetek, hogy a 980Ti "nem tud annyival többet játékokban"
Gondolom nem sokkal gyengébb a 980Ti a Titan X-től.Klaus: Audi C5 RS6 2.7V6 biturbo (Audimaxpower Team) "Der will nur spielen"
-
Sebestyen01
őstag
válasz SoulReaver #9793 üzenetére
Igen pár dolgot cseréltem nincs, maximum a Corsair progijaval tudom neked nézni de az ugye nem biztos hogy hiteles.
Asszem takarítani kell majd, mire hazaer az asszony mert kikapunk, apa fia szabadidő.
[ Szerkesztve ]
-
daveoff
veterán
válasz rambustibi #9794 üzenetére
980Ti erősebb, mint a Titan X, úgyhogy végképp nem értem az ilyen kijelentéseket én sem. Nincs nagy különbség játékokban, csak kétszer olyan gyors, mint egy 970...
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
SoulReaver
veterán
válasz Sebestyen01 #9798 üzenetére
Ismerős a szitu, bár nálunk még csak én vagyok a gyerek...
Mindenesetre, várom én is az eredményeket
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest