Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
válasz BerserkGuts #1343 üzenetére
Ki tudtam ma próbálni egy MSI GTX 1660 Ti Gaming X-et. Pont ugyanolyan coil whine-t generált, mint a 1660 Super Gaming. Ez valószínűleg ilyen mindnél, csak környezeti zajtól és ház szigeteléstől függ, hogy ki mennyire hallja.
Abból a szempontból jó hír, hogy legalább nem kell visszavinnem, mert egyébként nagyon jó kártya.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Egy másik kérdés: MSI Afterburnerben másnak se működik rendesen 25% alatt a fordulatszám 1660 Super MSI Gamingnél? Ha 25% alá próbálom beállítani a venti fordulatszámot, akkor elkezd 0 és a beállított % között ugrálni a venti sebessége:
Az előző RX 470 MSI Gaming kártyámat alapon is inkább 12% körüli fordulaton használtam, hogy ne forrjon fel videók alatt, itt is ugyanez lenne a cél.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
A kártyát nem féltem, csak vannak olyan szituációk, amikor vegyes a terhelés. Pl V-Sync által korlátozott játék, vagy szimplán régebbi játék. Ilyenkor az alacsony terhelés miatt pont a 60 fokos határ környékén mozog a GPU hőmérséklet, ami azt eredményezi, hogy ki-be kapcsol a venti folyamatosan.
Ezt kerülném el azzal, hogy be van állítva egy minimum sebesség, amiről szép lassan fel tud pörögni, nincs az a hirtelen zaj, ahogy felkapcsol 30% fölé a nulláról.
-
lemusz
addikt
Nekem is úgy hogy be is van rendelve. Manlin mintha több lenne a rézcső egyébként. Meg nem tudom melyik a jobb a sima vörös rézcső (manli) vagy a nikkelezett (colorful). Holnap megjön letesztelem. [link] Ezen vidi alapján elég jó hőfokokat produkált PUBG alatt, bár kérdés hogy hány %-os venti mellett.
-
Chosen
addikt
válasz JoolsNOS #1360 üzenetére
Köszi az infót!
Egyébként nálam is kifejezetten Forza Horizon 4 alatt jön elő és akkor is csak 150 FPS környékén. De egyébként V-sync 72 FPS-sel játszom, ott pedig halk, szóval annyira nem számít.
Azt vettem észre, hogy órajelhez is kötődik. Ha idle megy a kártya és felkapcsol a 1500 Mhz fölé (nálam ha Steam library van megnyitva, akkor már felkapcsol néha), akkor már hallani coil whine-t. Közvetlenül a kártya mellett kell hallgatózni ehhez és úgy, hogy nincs környezeti zaj, de hallani. Átlagos gépben/környezeti zaj mellett ezt valószínűleg nem hallani egyáltalán.
-
123sylaar
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztalt már valaki olyat, hogy rendszerszinten elcsúszik a hang. Nálam Sima 1660-nal és Supernél is ez a helyzet. Rendszerhangoknál, játékok alatt, fimnézésnél, tehát minden szinten. Ha újraindítom, akkor egy darabig jól működik. Egy egyszerű N210-nél nincs ez a jelenség.Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
lowzor
veterán
Örülök, hogy bejött.
Egész jó kis kártya ez ennyi pénzért, bár a 3 ventis verziója alig drágább.
Végülis ez nem nagy probléma, ha egyéni ventiprofillal már nem hangos.
Sajnos ezek a Colorfulok a kínai szájíz szerint vannak beállítva, őket nem zavarja, ha hangos, csak legyen minél hűvösebb.[ Szerkesztve ]
-
lemusz
addikt
Hát nem tudom, Sapphire RX 580 Nitro+-ról jövök, ami az 580-asok között a legjobb hűtésnek örvend és hát az meg pont az ellentetje volt ennek. Tehát hiába volt batár nagy hűtés rajta, gyárilag hagyta hogy játék alatt felmenjen 75-76 fokra és amikor ezt elérte akkor kezdte csak el emelni a venti%-ot próbálva ezt az értéket megtartani, amit viszonylag alacsony furdulatszámmal meg is tudott valósítani. Itt meg pont az ellentetje történik, pörögjön csak az a felszálló repülőgép hangú venti, de ne nagyon menjen 60 fok fölé. Ennyire nem tudják megtalálni a gyártók az aranyközéputat?
Ismerősömnek 2 ventis Gigabyte 1660Ti van és PUBG-ben neki kb 10 fokkal melegebb a kártyája, pedig nála is pörög rendesen a venti. Annyi, hogy neki állítólag nem hangos, legalábbis nem zavarja, de mondjuk azon 10 centisek, ezen meg csak 9. Egyébként a röhögés kerülgetett, amikor CS:GO-ban láttam, hogy konkrétan a nonK procim rendes 4 rézcsöves hűtővel vékonyan megkent minőségi grizzly pasztával 5-6 fokkal melegebb, mint a kártyám. Ilyet még sose tapasztaltam, hogy a kártyám hűvösebb lett volna játék alatt a procimnál, de itt legalább nem hangos defaulton a venti, lévén nem is ketyeg booston a gpu. Kicsit aggaszt ez egyébként, félek idővel alacsonyabb fordulatszámon is hangosabb lesz vagy 1-2 év múlva el is halálozhatnak a ventik, főleg így hogy nincs zero fan módja, 26% a legkisebb fordulat, amin üzemelni képes. 3 év gari van rá, de akkor is...
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
A kínaiak állítólag akkora zajban élnek, hogy fel sem tűnik nekik, hogy hangos egy kártya, viszont ha nem nagyon hűvös, arra már ugranak.
A Colorful ott adja el a legtöbb kártyát, tehát érthető, hogy úgy állították be.
Én eddig kb az összes kártyámat egyéni ventiprofillal használtam, mert mindig találtam jobb beállítást, mint amit a gyártó kitalált. -
jolti05
őstag
Sziasztok!
A videón hallható halk ventilátor kerregés mennyire normális jelenség?A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
Hardveraprós vásárlás 3 hónap ~próbagaranciával.
Beszéltem az eladóval, tudja gariztatni (csak az több hétig tart, én pedig karácsony tájékán erősen használni szeretném a kártyát). Azt mondta, hogy sokszor ugyanolyan állapotban küldik vissza a kártyákat, azaz nem nyúlnak hozzájuk, ez pedig nem túl meggyőző.
Valamint felajánlotta, hogy beszerez ventilátorokat számomra. Az első mondatod tudatában ez most szimpatikusabb.
No de, majd lesz valahogy. Köszönöm a segítséged!A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
100k körül most mit érdemes venni az adatlapomon található géphez? 1660/1660S vagy 1660TI?
Igazából a TI is beleférne, ha megéri, melyik változat ami hűvös, halk?
Mondjuk ez.
[ Szerkesztve ]
Let the Zone take me if I am.
-
Zoo123
senior tag
Sziasztok!
Egy haverom egy i5-4690 mellé rakna, FullHD felbontásra egy GTX 1660 Ti-t vagy egy 1660 Supert, két-három kérdés merült fel bennem:
-Melyiket éri meg inkább, csak pár -kevesebb mint10- ezer forint a különbség?
-Az i5 4690 mennyire fogja vissza a VGA-t?
-Melyik hűtés a jobb: Gigabyte Windfrorce vagy MSI Ventus?
-Esetleg melyik kártya a bestbuy jelenleg.1080p-max grafika 60 FPS+ a cél, játszik kompetitív játékokkal is Fortnite, ApexLegends, Overwatch, bár 60 Hz-es monitorral nem az igazi!
Előre is köszönöm a választ,
Üdv: Zoli''Nem vagyok komplett őrült... pár darab még hiányzik!''
-
VGNGR
senior tag
Üdv Urak! Csatlakozok én is a topikhoz egy 1660S Gaming X-el. Egyelőre nagyon meggyőző a 3 gigás 1060 után!
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek eladtam elég nyomott áron egy ventus xs oc 1660-at, viszont a hűtőjét le akarja cserélni, mert ugye ennek elég zajos.. Esetleg tudnátok ajánlani valami jó halk hűtőt rá?
Megéri rá egyáltalán költeni? -
BerserkGuts
őstag
válasz exoduss #1392 üzenetére
zajos aha
Meg ez is szubjektív kinyitom az ablakot hangosabb a kinti zaj pl: madárcsicsergés vagy bármi más... szellőztetni meg ugye kell.12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Chaser
legenda
válasz BerserkGuts #1394 üzenetére
( :
értelmesebb tesztoldal leírja, hogy ez erősen szubjektív
ami objektív, a ventus nem a halk kártyák közé tartozik, msi-nél az a full fapad
olyan meg nincs, h beírja pl rtx 2060, melyik a 30 modell közül?
ez így semennyire nem mérvadó
__________________no de engem gaming x érdekel, abból is a "sima" vagy a super, hűtése tudom h jó, de cw-ről elég megoszlóakat olvastam, engem zavar
zafír 570 itx-nél semmi cw nem volt, 590-eknél aztán volt minden baj ilyen téren , de evga tápokkal már nem, viszont már nincsenek 590-ek, ma már átvehetnék egy 5500 xt-t, de mivel freesync mellett használom, nem szeretném ha ennek meg a navis driver nyűg gondja lenne :d
szóval még gondolkozom az msi gaming 1660-akon, akinek van ilyen, akár sima, akár super, ossza meg mit tapasztal cw terén, és pontosan milyen táppal
szerencsére lassan objektíven is elérem, hogy hangtalan a gépem, és közel van az okosfejemhez', szóval minden nyivákolás zavar_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
nem csak itt olvastam, több helyen reviewban, tesztekben is
most még evga-m van, de azt cserélni akarom, 550 b3, nekem hangos, g2 volt az egyik kiszemelt, az mennyire hangos? ( : erről is olvastam több félét, passzívan nézted, ha igen meddig megy úgy? bq! straight power 11 a másik jelölt, de elvileg 50% terhelés alatt alig pörög a ventije és silent wings 3 van benne, 14-es
86e a pulse 5500xt, kb minden teszt áradozik róla, h terhelés alatt is szinte néma - ami nekem biztos hangos ( : , de még egy kis uv, hátsó venti "elcsalása", és akár tényleg közelíthet a némához -, kb mint a 1660 gamingek
sztem egyébként nem vészes ez nyitóárnak, a 4gb-os pulse az kifejezetten jó áron van, a 8-as drágább, de mindkettőhz van kb 10e ft-ért elsüthető játék+gp
viszont leginkább alzáéktól vennék vga-t, ott meg elég drágák a 1660-ak, valamit meg jó lenne ma venni, mert kifogytak alólam a vga-k ( :
másik h freesync monitor lesz, elvileg a kinézett kezeli nv-t is, gyakorlat más kérdésszerk:
mindig elfelejtem, a 1660 gaminen a világító csíkokat h lehet szabályozni? a felirat/logo az azoktól független? mert szivárványos dili nálam kizárt, ha egy színben tud pilácsolni akkor oké[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
BerserkGuts
őstag
Nem tudom ki mire használja a gépet de ha már szinte üresjáratban csak filmet nézel akkor azt is némán nézed?
Ha játszol azt is némán kell?
Nem értelmezhető ez a csend legyen annyira hogy kb a macskám járkálása hangosabb
Bitzos megy este is a gép amikor alszol és szervernek használod/vagy torrentezel azért zavar de amúgy meg semmi értelme ennek az egésznek.
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Chaser
legenda
válasz BerserkGuts #1398 üzenetére
"mindenki másképp bolond" ( : ezt mondotta volt egy idősebb ismerősöm
ez a gép csak játékra van, esetleg néha használjuk majd munkára, de idle zero hangja volt 590-nel is
hangos gépet bárki össze tud rakni, hangtalant már nem ( : én szeretek néha ránézni a gépre, szóval asztalon van, oldallapot sem rakom fel, prime 95 alatt a 8 magos zen hűtése max 10 cm-en belülről hallatszik ((( : ezt 590-nel nem tudtam megoldani, egyszerűen ahhoz nagy a fogyasztása, hiába van brutál hűtése a nitronak, ezért lépek továbbszerk:
ötödik tápot fogom venni, ha az sem hozza terhelve a kvázi zero hangot és cw mentesen, veszem majd a hatodikat, egycsak csak a végére érek ((( :[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lowzor
veterán
Annyira nem halk a G2, mikor elindul a ventije. Plusz lehet, hogy az enyém van már megfáradva, de valamiért idle-ben is elindulgat, mikor semmilyen terhelést nem kap.
A játék eladással már megérheti az 5500XT. A sima 1660 kb 15%-kal erősebb alapból, meg jobban megy tuningban. Az 5500-ban viszont a VRAM több.
Az Alzán valamiért tényleg drágák a 1660-ok.
Az Oázisban megkapod 87-ért a Gaming X-et, az is megbízható hely: [link]
Miért szabadultál meg amúgy az 590-ektől? A CW miatt?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Inno3D iChill RTX 3070 X3 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest