Új hozzászólás Aktív témák

  • Csupingo

    veterán

    válasz joczo1337 #6697 üzenetére

    Talán a legvalószínűbb, hogy tényleg hibás a ventilátor rajt. Az, amelyiktől várja a fordulatszám visszajelzést. Rosszabb, de ritkább eset, hogy a kártyán lévő ventilátor vezérlés a rossz.

    Nekem úgy rémlik, sok kártya van, amiknek a ventilátorjai bios alatt elég gyorsan pörögnek. Ez még nem biztos, hogy gond. Általában akkor állnak normális értékre, ha az oprendszer alatt betöltődött a driver.
    Ha ennek a gondolatnak a mentén indulunk el és azt feltételezzük, hogy jó a kártya, akkor is még sok minden szóba jöhet. Meg kéne nézni pl. gpu-z -vel a kártya órajeleit terheletlen állapotban, és akár a win feladatkezelőben is (nem tudom pontosan melyik pontban win 10, 11 esetén). Látni lehet, hogy használja e valami a vga-t. Pl. bányászvírus. Amiatt is pöröghet gyorsabban a venti. Ha itt minden jónak tűnik, az órajelek visszaállnak a legalacsonyabb értékekre, akkor meg lehet nézni az nvidia driverben, hogy az energiagazdálkodási módnál mi az aktuális beállítás. Célszerű az adaptívot, vagy az optimálist használni. Ha ez is rendben, akkor törölni kéne a vga piszkáló progikat (pl. msi ab, stb). Ezután DDU-val alaposan törölni kéne a vga drivert és csak azt visszatelepíteni. Ha ezek után se tér észhez, akkor tényleg rossz a venti. :) Persze ki lehet próbálni másik pcie slotban is, vagy másik gépben.

    Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

Új hozzászólás Aktív témák