-
IT café
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Puma K
nagyúr
Az Asus GPU Tweak II progija kukába való.
Rakd fel inkább az MSI After Burner-t: [link]
Ne zavarjon, hogy az MSI programja.
Ennél a programnál alapból elég 1 kattintás a vadászerülőikonra és nyílik a progi: [kép 1]
Működik az minden kártyával.
Maximum a tuningnál kell finomhangolni a beállításokat az első lapfülön avagy a General-ban: [kép 2]Én a Strix 1050 Ti OC-hoz ilyen ventilátorprofilt állítottam be: [kép 3]
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Most már nálam sincs tuning.
Én is csak a ventilátorvezérlés miatt használom.Ezzel az egyedi profillal jobb a hűtés hatásfoka.... már a Strix 1070-nél is nyertem kb -10°C-ot azzal, hogy nem a gyári ventilátorprofilt használtam, hanem sajátot.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Vigneau
félisten
Igazán nincs mit.
Személy szerint csak egy "bugot" tapasztalok már egy jó ideje. Korábban mindig meghatároztam a célmappáját a telepítő exe-nek, ahonnan bármikor újra tudtam telepíteni az adott drivert. Manapság ez a célmappa a komplett kicsomagolt fájljaival együtt törlődik az Experience első indítását követően. Bár a telepítő exe természetesen megmarad...
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
98bja
senior tag
Sziasztok.. vettem egy 1050Ti-t.. a probléma: a monitoromnak csak vga bemenete van (ami ugye analóg), a videókártyának pedig csak digitális kimenetei vannak. Vannak DVI átalakítóim de azok mind DVI-I - VGA átalakítók ami nyilván nem jó a DVI-D-be.
Néztem ehhez is átalakítókat, de csak ilyen 5 ezer forint magasságában vannak a legolcsóbbak. Valahogy megúszhatom olcsóbban? Meg ha ilyen átalakítót veszek nem fog extra input lag-ot eredményezni a digitális jel analóggá alakítása miatt?
(Nem értem miért nem lehet plusz egy analóg kimenetet rák*rni a kártyára, mikor az előzőn is kétféle DVI volt.)
-
Csupingo
veterán
Azért van olcsóbb is. Akár dp-ről, vagy dvi-ről is, persze némi lutri van a dologban, hogy nálad is működik e tökéletesen. Aki eddig nyilatkozott, nem panaszkodott komoly jelkésésekre. Talán csak nehezen észrevehető, ha van is. Szerintem ezek az olcsóbb változatok inkább a gyakoribb szabványokhoz vannak igazítva, 720p, 900p, 1080p 60 Hz. Amik ettől nagyon eltérnek, azokkal több gond lehet: pl. valami köztes felbontás 85-100 Hz-en.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
98bja
senior tag
válasz #77646080 #5712 üzenetére
Egyébként a monitorral nem lenne baj (1080p, meg nagyon szép a képe) csak egy hátránya van hogy nincs rajta csak egy vga bemenet. Nem is értem.... A fotózás miatt akarok egyébként monitort váltani, egy nagyobb felbontású IPS paneleset fogok majd venni, de sajnos drága, és nincs rá pénzem. Majd karácsony környékén. Addig kihúzom egy ilyen átalakítóval....
-
Tui
újonc
Sziasztok! Kb fél éve vásároltam egy Acer VX5(vx15) laptopot. i5 procival és a lényeg gtx1050ti 4gb kártyával. Legutolso win10 és/vagy videokártya driver frissités ota többször elöfordult olyan hiba hogy win10 inditáskor fekete képernyö és over. Ez pár napja nem jelentkezik viszont most töltöttem le a For Honort ami nem hajlando elondulni mondván gpu crash... másnak is van hasonlo gondja? Rakoncátlankodik ez a kártya vagy esetleg az Acer rakott össze rosszul valamit? Amennyire látom már nem is lehet kapni ilyen vx acer gépeket. Esetleg tegyetek fel régebbi vga drivert? Most a jun.5-6ai van fent, 398.11
Válaszokat elöre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Viktor77
titán
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
noxon
őstag
Sziasztok.
Nem tudom, hogy vga gond-e.Pár napja csinálja a gépem, hogy az összes játék laggol, kb 5 fps-el.
A windows random fekete képernyőt dob pár pillanatig. Az egész rendszer beakad egy pillanatra, pl a hang is, ha zene megy.Szerintetek lehet köze hozzá?
Gtx 1050 a kártya, pár hetes.
[ Szerkesztve ]
We live in a simulated world...
-
senior tag
-
Apollyon
Korrektor
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Apollyon
Korrektor
Akkor elég sok minden lehet ennyiből amit leírtál. Ha nem vírus, malware / spyware stb., akkor is valami program megakaszthatja a gépet, úgy, hogy más nem kap elég CPU időt, ezért is akad meg a hang. De hogy a kép is elmegy közben ez azért már kicsit extrém. Azért nézz körül, hogy a sw környezet rendben van-e (nincs-e valami gonosz program stb.), ha igen, akkor lehet továbbmenni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Csupingo
veterán
-
félisten
Gigabyte outs a threefold of GeForce GTX 1050 3GB graphics cards
Teljesen jó paletta!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
n.norbi
csendes tag
Üdv!
A probléma pár hete kezdődött. Kékhalál jött játék közben a következő üzenettel: video scheduler internal error.
Ezt próbáltam orvosolni driver törléssel és telepítéssel. Pár napja más üzenet jön: Nvlddmkm.sys error. Még mindig drivereket próbáltam telepíteni.A mai napon próbát tettem, hogy játszok egy kicsit. Hátha. Teljes fekete kép. Nem csinál semmit. Hard reset. A bios nem betölthető. Nincs MSI logó kezdő kép. Nincs windows betöltő kép. A hdd az villog. A windowsba belép mert ha nyomkodok minden féle gombot meg egeret akkor jön a windowsban lévő hang.
Lecseréltem a monitort. Nem megy. Alaplapi VGA-t használtam, úgy se megy. Kihúztam a két merevlemezt, úgy se megy. Mindig a fekete képernyő. Áttettem a VGA kártyát másik slotba, úgy se megy. DVI helyett HDMI-t használtam, úgy se megy. BIOS-t frissítettem, úgy se megy. Letöröltem a Windowst, úgy se megy.
A kártya világít, a ventilátorok elindulnak majd megállnak (azt olvastam, hogy csak bizonyos hőmérséklet fölött indulnak el).Ha kiszedem a VGA kártyát és az alaplapit használom akkor működik minden.
Mit lehetne tenni?
Gép:
- alaplap: msi z370 gaming plus
-vga: asus geforce gtx 1050 ti 4gb
-proci: asus geforce gtx 1050 ti 4gb
-ram: 2x G.Skill RipjawsV XMP 2.0 DDR4 16GB 2400MHz 1.2V CL15
-táp: EVGA GQ 650W, 80 PLUS Gold
-ssd: Western Digital 500GB 2.5'' Blue (WDS500G2B0A) SATA/600, 560/530 MB/s, 3D NAND SSD
-hdd: Toshiba P300 3TB 3.5" 7200RPM SATAIII
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz n.norbi #5730 üzenetére
Másik gépbe berakni a karit vagy másik VGAval ellenőrizni, hogy nem-e a lap szórakozik (illetve a proci is lehet, hisz abban van a PCIe vezérlő), procit kiszedni, foglalatot tüzetesen átnézni, VGA/PCIe érintkezőit megpucolni..van azért még pár lehetőség, mielőtt gariba küldenéd talán feleslegesen.
-
bandika0626
senior tag
-
Raymond
félisten
válasz AxBattler #5728 üzenetére
Epp most linkeltem az egyik a kartyakrol szolo hir topic-jaban hogy vannak mar EU-s arak is ezekre: 155-160EUR
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
n.norbi
csendes tag
válasz bandika0626 #5735 üzenetére
Másik slotban már volt próbálva
-
félisten
Nvidia GeForce GTX 1050 (Ti) im Test: Mittelklasse-GPU mit 2, 3 und 4 GB Speicher im Vergleich
Ahogy nézem, 1080p-n nagyonmax. 10% az előnye az új, 3GB-os modellnek a 2GB-ossal szemben, de inkább kevesebb. Emiatt nem éri meg váltani, de ha valaki új kártyát venne, akkor boltból már ezt lesz érdemes választani... persze az árkülönbözettől is függ mindez.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nagyúr
válasz AxBattler #5740 üzenetére
A minimumok terén ég és föld a két kártya. Csak az a gond, hogy itt is olyan beállításokkal vannak tesztelve a kártyák, ahol 25-30 FPS-t produkálnak. Érdekes lenne azt látni, hogy a 40-60 FPS-t hozó beállítások mellett is ennyire sűrűn köhög-e a 2GB-os modell.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
veterán
MindigTV -> ha nem állítom be a vsync-et a vezérlőpultban, akkor 400+ fps-sel akarja a közvetítést lejátszani teljes képernyőre rakva, és akad az egész csak azért jöttem rá mi a gond, mert be van kapcsolva a G.Experience overlay...
[ Szerkesztve ]
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
dchard
veterán
Tegnap vettem egy Gigabyte GTX 1050 windforce verziót és érdekes probémám van:
amikor üresjáratban leáll/indul a venti, egy rövid időre olyan hangja van, mint egy csapágyas merevlemeznek. Miután felpörögtt a venti, nem ad ki hangot.
A kérdésem az hogy be lehet-e állítani egy fix minimum értéket a ventinek úgy, hogy ehhez nem kell folyamatosan futtatnom valamilyen alkalmazást?
A gigabyte-nak van két alkalmazása, amivel módosítható a profil, csak azt nem tudom, hogy azokat folyamatosan futtatni kell, vagy a kártya eltárolja a profilt?
[ Szerkesztve ]
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
törölt tag
Üdvözlet. Segítséget szeretnék kérni, hogy 50-55k-ig melyik sima 1050-s ajánlott venni?
-
dchard
veterán
válasz Tewe013 #5744 üzenetére
Ez volt az első, amit megnéztem.
Ez egy Giga kártya, de van nekik is ehhez hasonló szoftverük, AORUS és XTREME gaming engine a fantázianevük. Be is lehet bennük állítani, a kérdés az, hogy így marad-e ha lelövöm az appot?
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
addikt
Akkor is csinálja ha hozzáérsz a hűtő burkolatához?
Fektetett gépházzal is csinálja?Nekem Ti van, de semmi gond vele, szintén windforce.
Hangját nem hallottam még, mert terhelésnél a cpu hűtő is elnyomja.5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASUS Expedition GTX 1050 Ti
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
- MSI RTX 3060 Ti GAMING X (LHR) 8G videokártya garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest