-
IT café
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
brandarchi
tag
-
brandarchi
tag
OOhh, elkerülte a figyelmem, vagy csak figyelni sem tudok.
régi monitor: http://www.lg.com/au/it-monitors/lg-L194WT-SF-monitor
DVI Dual Link kábel
BIOS update megvolt, újra leszedtem Drivert, most geprestart es újra felrakom...
Jah és igen, lassan tölt...bár lehet nem annyira lassan mint elõzõoleg
[ Szerkesztve ]
Galaxy Alpha
-
brandarchi
tag
jaj nekem megírtam egy hosszú posztot és elveszett ) na még egyszer akkor:
sajnos HDMI nuku, max a TVre mert a monitor régi és nincs csak D-SUB és DVI . Érdekes mert régi VGA-val sem megy a monitor ha a DVI-t kötöm rá (kipróbáltam idõközbe) .... akkor most meg kell próbáljak egy olyat, hogy veszek egy DVI-DSUB adaptert és összebütykölom...remélem az segít
Galaxy Alpha
-
brandarchi
tag
ez előtti VGA D-SUB-al volt a monitorhoz csatlakoztatva mert ha DVIt nyomtam bele csak sötét képernyő volt. Azt hittem a kábel a hibás de vettem egy újat és nem ment azzal sem. Innen következtettem, hogy nem-e a DVI kimenetelével van baj (mármint a monitoron) ...
[ Szerkesztve ]
Galaxy Alpha
-
Dendytv
senior tag
De úgy kb mennyivel jobb mint a mostani VGA-m ? Százalékban !
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
weborgon
csendes tag
Mint a tegnapi hosszú hozzászólásomban írtam a vastagított bekezdésben:
"Általánosságban szerintem elmondható, hogy aki DX12 progikkal akar játszani, oda jó a minél több VRAM. Ha valaki az ULTRA -t preferálja és az összes csúszkát a maxra tekeri (függetlenül attól, hogy ezzel alacsonyabb FPS számokat kap), oda is jól jön a sok VRAM. Ha valaki 2 évnél hosszabb időre veszi a videókártyát (3-4-5 évenként van szándékában cserélni), akkor oda szintén jó a nagyobb VRAM -al szerelt változatot vásárolni."
A Rise of the Tomb Raider DX12 -es játék és a linkelt tesztedben Very Highra állították a minőséget, szóval beállítások a plafonon. Vagyis a fenti 3 feltételből kapásból 2 is megvalósul, ergo ehhez a játékhoz tényleg sokat hoz a több VRAM -mal szerelt kártya. Szóval csak alátámasztod amit írtam. :-)
2G -s kártyát venni csak akkor szabad, ha a fenti 3 feltételből egyik se teljesül (ill. persze ha pénz sem annyira számít, akkor is automatice a több VRAM -mal szerelt kártyát kell venni). Laikusoknak, olyannak aki nem ért hozzá (= nem ért hozzá annyira, hogy pontosan be tudja lőni a saját igényeit), azoknak szintén élből a 4G -s verzát szoktam ajánlani. Mert az a tuti.
Viszont az is igaz, hogy kicsit önbecsapás amikor valaki a "jövőállóság" miatt veszi a nagyobb memóriájú verziót. Ha már a 960 szóba került a linkelt tesztedben: én emlékszem, hogy tavaly ilyenkor tök ugyanezek a (vérre menő :-) viták mentek a fórumon 960 2G vs 960 4G témakörben, valaki az egyiket preferálta, valaki a másikat és a 4G legnagyobb előnyének a "jövőállóság" lett kikiáltva. Eltelt másfél év és mit látunk ma? Mindenki szabadul meg a 2G -s 960 -tól, bezzeg a 4G -seket alig látni eladósorba? Túrót.. ha megnézed az aprókat, dögivel találsz 960 2G és 960 4G hirdetéseket is, mindkét tábor ezerrel szabadul meg tőlük. Ha a 4G annyival "jövőállóbb" lett volna, akkor kb. 90%-10% lenne az eladósorba került kártyák aránya, hisz a 4G tulajok nem akarnának túladni rajta. És egy alig másfél éves kártyáról beszélünk.
Még régebben hasonló eszmecserék mentek a GTX 660 vs GTX 660Ti vonatkozásában is. 3-4 éve arról mentek a diskurzusok ezerrel, hogy melyiket érdemes venni? A két kártya között megjelenéskor a különbség stabil 20-25% volt, nagyobb difi mint most a 1050 és 1050Ti között. Aztán eltelt kb. 2 év és mit láttunk?
Witcher 3, High, (GTX 660 = 20 FPS, GTX 660Ti = 24 FPS)
Witcher 3, Ultra, (GTX 660 = 10 FPS, GTX 660Ti = 13 FPS)Na ennyit a "jövőállóságról", eltelt 2 év és mind a GTX 660, mind a GTX 660Ti csak Low- on tudta futtatni az amúgy nagyon jól optimizált, Nvidia supported gamet. Low -on is csak úgy ahogy. Persze nem mondom, hogy a GTX 660Ti semmivel sem volt "jövőállóbb", mint a sima GTX 660 -os, lehetett vele nyerni mondjuk 5-6 hónapot. De éveket semmiképp.
Ez a story minden egyes generációval lefut, csak a szereplők változnak. A GTX 1050Ti természetesen "jövőállóbb" lesz, mint a sima GTX 1050, de csak annyival, amennyivel a GTX 660Ti a GTX 660 -nal, vagy a GTX 960 4G a GTX 960 2G -vel szemben. Lehet vele nyerni néhány hónapot, de éveket semmiképpen sem. Kizártnak tartom, hogy pl. a sima 1050 -estől 2 év múlva már mindenki szabadul meg ezerrel, bezzeg a 1050Ti -t még alig lehet majd találni az aprókon, hisz azokat még +1, +2 évig is tartják a tulajok. Másfél év múlva nagyjából ugyanazt fogjuk látni, mint most a 960 -asok esetében.
Ezért szoktam mondani, hogy a jelen és a közeli jövő igényeiből kell kiindulni, ha pedig valaki másfél éves horizonton túl szeretne célozni és valóban egy jövőálló kártyát szeretne, akkor lőjön egy-két szinttel a valós igényei fölé, de ne +15-20% -al, mert az túró, hanem +50-80% -al. Az vegyen GTX 1060 6G -t legalább, mert az még 3 év múlva is versenyképes marad, amikor az összes 1050/1050Ti már csak diavetíteni fog.
De persze ez csak egy magánvélemény; igazából olyan nagy a választék manapság pl. a 15-20 évvel ezelőtti felhozatalhoz képest, hogy mindenki könnyen kiválogathatja azt, ami a szívének kedves. :-) A lényeg, hogy legyenek jó és minőségi játékprogramok, aztán just have fun.
-
weborgon
csendes tag
Lehet. S persze az is lehet, hogy tévedek, nem vagyok én orákulum. :-) De szerintem azért a Hardwerapró pl. egész jó indikátor, a GTX 970 -nél, a GTX 980 -nál, és szinte minden kártyánál nagyjából lehetett látni, hogy mi az az időszak, ameddig a tulajok inkább "tartják a pozícióikat" és mikor jön el az pont, amikor beindul egy nagyobb eladási hullám, hirtelen a többszörösére ugrik a kínálat, lefelé tendálnak az árak, stb. Most a GTX 750Ti -kkel és a 960 -asokkal kb. Dunát lehetne rekeszteni, s nem csak itt, egyéb apróhirdetési oldalakon is. De persze ezt is lehet másképp értelmezni, aztán következtetéseket mindenkinek magánnak kell levonnia.
De majd legközelebb igyekszem rövidebben blablázni..:-)
-
szami777
addikt
Nekem ez van jelenleg: [link]
Msi afterburner szerint alap 25 fok(innen el nem moccan), játékban 62fok körül ingadozik, 65 fölé nekem nem nagyon ment még. Kifejezetten csendes kártya, a venti rpm-jét nem tudom, hol tudnám megnézni de ha leírod, hol nézhetem meg, szívesen lecsekkolom.
(ma vagy holnap adom el a karit, addig még meg tudom nézni)[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
szami777
addikt
Százalékos adat van megadva, remélem az is jó neked.
Fan speed% alapból 35%, 1 óra crew után max 49%-ig ment fel, kártya meg 63 fokra.(#532) Vadernagyúr
Rendben, megnézek neked pár játékot.“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
Dendytv
senior tag
Már mentek is ki oda a témák Kíváncsi leszek majd a 1050-re menyi FPS-t kapok majd +-ba
[ Szerkesztve ]
Semmi sem égeti úgy a szívet, mint az üresség, ha valamit, valakit elvesztünk, mielőtt igazán ráébrednénk, mennyit jelentett nekünk. Mostanában gyakran emelem kupán hiábavaló tósztra, hogy bocsánatot kérjek attól, aki már nem hall engem: Zakra, aki fölébreztette a bátorságomat.
-
athomi
veterán
INNO3D GTX1050-ről (egy ventis):
"A kártya az Inno3D műhelyéből került ki, és egyetlen apróságot leszámítva tökéletes volt. Az "apróság" annyi, hogy a kártyán a ventilátor fix fordulatszámon üzemelt. Terhelve sem volt kimondottan halk (cserébe 60 fokon tartotta a GPU-t), de azzal még nem is lett volna semmi bajom - viszont ugyanez a szélzaj idle-ben kifejezetten idegtépő volt, két nap alatt kiderült, hogy ezzel a kártyával sem leszünk barátok." ForrásINNO3D GTX1050Ti TWIN X2-ről (két ventis):
[link]INNO3D GTX1050 Twin X2-ről (két ventis):
Ami kicsit fura, hogy a GTX1050 TWIN X2 viszont fórumtárs általi leírása alapján nem fixfordulatos, bár nincs nagy különbség idle-ben és load-ban a venti fordulata között.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
láttam, raktam rájuk értesítést, ha 52eFt alá mennek kapjak email-t
de most az rx 460 4GB-ból is giga van és tök csendes, fogyasztásuk ugyanaz és méretek alapján is ugyanaz a hűtés lehet rajtuk[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
fagy53
nagyúr
Idle-ben nem is lehet különbség...
A hőcsöves verzió a tuning miatt jó, ott tápcsati is van általában a kártyán, de a linkelt egyventis nálam gyorsabban és hűvösebben teljesít ugyanabban a környezetben mint az egyébként szintén kiváló egyventis MSI GTX750Ti.
Nincs különösebben szükség tuningra, inkább a jobban optimalizált játékra törekednének a fejlesztők, mintsem az állandó gépfejlesztésekre helyeznék a hangsúlyt... -
kisza25
félisten
ja közben láttam, innen vannak a méretek is, szóval a tied hőcsöves és 4 cm-el nagyobb, persze hűvösebb, de az enyém 51eFt volt postával és hangtalan idle is load is, szóval innentől engem sem igazán zavar, hogy mekkora venti és mennyit pörög rajta
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
addikt
Igen de ott csak magas beállításokon van
Ha fullra húzom közel van a 2 gb-hoz
Ez tápcsatis verzió a saját programjával túlhúzva 1911-ig bostol és akkor is csak belenyal a 60 fokba wot alatt
Gondolom a szőrős fánk jobban megizzasztaná[ Szerkesztve ]
iPhone 16 pro, Apple watch7, iPad Air5 M1,
-
weborgon
csendes tag
Az EVGA -t azért írtam, mert prémium márka és plusz garit is lehet hozzá venni; ebből gondolom, hogy a gyártó nem kínálná fel azt a lehetőséget, ha nem bízna a termékében. Az MSI Gaming pedig manapság az egyik legjobban preferált márka, aminek ez a típusú hűtője gyakorlatilag minden kategóriában a legjobbak között végez a teszteken. Szóval ha pl. 4-5 évre vennék videókártyát, akkor tuti a fenti kettőből választanék.
Viszont abban full igazad van, hogy igazából tényleg az égvilágon semmi se garantálja, hogy az EVGA vagy az MSI Gaming is tuti tovább fog menni, mint a többi. Elvégre alapból ez is, az is, amaz is 3 év garit ad (ha olyan tuti biztos lenne a gyártó a jobb minőségben, akkor alapból 4 vagy 5 évet adna). Az utolsó alkatrészem, ami kipurcant, az egy 35e Ft. -os prémium minőségű Seasonic tápegység volt... szóval a nevesebb márka is simán feladhatja a harcot.
-
Krike
aktív tag
Meglehet. Itt idő kímélő szempontok vezéreltek első körben. Vasárnap volt időm megrendelni, hétfőn 10-12 között át akartam venni, és nem akartam kilépni a 11. kerületnél messzebb (Érdről). A kártyát meg minimum 4 évig használni fogom szerintem a saját gépemben, esetleg átkerül majd utána a 3 másik gép egyikébe még pár évre.
A lélek Isten üzlete, enyém az Ember
-
Dendytv
senior tag
Ott már vagyok hónapok óta...nem tudtak ott sem sokat segíteni ! És azt nem hiszem, hogy ennyivel CPU igényesebb lenne a 1050-mint az R7 ! Mert ezt R7-alatt nem csinálta és ismerősöm mondta, hogy lehet kevés neki a phenom x4 965 BE-m !
[ Szerkesztve ]
-
kutkut
addikt
Igen, ezt nem írtam, de szemmel láthatóan is pörög a venti. Egyébként pontosan erről lenne szó: EVGA GeForce GTX 1050 Ti SSC GAMING ACX 3.0
Meizu MX3 32GB
-
kutkut
addikt
Egyébként ez nem tudom, számít-e, de driver telepítésnél semmi "felesleges" (vagy annak vélt, pl. GeForce Experience) csomagot nem raktam fel, csak azt, ami PhysX-hez kellhet meg a drivert magát. Továbbá épp most tértem át AMD-ről... Próbáltam 7-es és 10-es Windowson (dual boot). Ugyanúgy pörög a venti.
Meizu MX3 32GB
Új hozzászólás Aktív témák
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest