Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz heavygrip #5459 üzenetére

    Egy adott súly-méret szintig nem gáz, ami persze nagyban függ a kártyán lévő hűtés kialakításától.

    Feltéve ha olyan gyártó számítógépházát választottad, aminél nem vágták túl nagyokra a PCI-E rögzítéséhez a rögzítőpontokat.

    Korábban rosszul írtam, és közben eszembe is jutott ismerős Asus DirectCU II GTX 670-es kártyája és az ő esete.

    Az a kártya egy masszív darab, és annak a sarka szépen megereszkedett az alátámasztás nélküli hűtő miatt 2013-tól, mióta a gépbe került a VGA. A hűtő súlya meghajlította a kártya NYÁK-ját az évek során hátoldali backplate ide vagy oda.

    A megjelenítő kimeneteknél az a világos színű fém nem ér hozzá a hűtő fekete részéhez. Alatta ott van elég sok hely a mozgáshoz:

    Jobban szemléltetve itt van a gond forrása ismerősnél is és minden nagyobb-nehezebb hűtőjű kártyánál ami álló házba kerül:

    Oké, hogy ha sikerül egy olyan házat választani amiben mm pontosan vannak kivágva a PCI-E eszközök tartófüleinek a vájatok a házban, de ha a kártyán lévő hűtő nem ér végig és nincs rögzítve a megjelenítő kimeneteknél található fémhez, akkor hajolhat az a kártya.

    A referencia hűtő a GTX 10-es szériánál 5+2 csavar fogja az a fém lapot a kártya hűtéséhez és látható a fekete fém végig megy a 2 kártya oldalán és abba megy bele-ahhoz rögzül 5db csavarral, a maradék 2db pedig a DVI port-nál fogja össze:

    Building a GTX 1080 Hybrid Part 1: Tear-Down - videó

    A kártyán lévő forrasztások egy szintig és ideig bírják a hajlást, de egy idő után elengedhetnek és tönkremehet a kártya. De ez nem törvényszerű és sok mindentől függ. Lásd ismerősöm böhöm GTX 670-ese ami a mai napig működik pedig már 5 éves.

    Bármiféle utánajárás és utólagos mókolás nélkül a fekvő ház jelenti a legjobb megoldás ez esetben.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák