Új hozzászólás Aktív témák
-
eketomy
senior tag
Igen-igen, a kapcsolási rajz az jó ötlet, de lehet hogy nem fogsz hozzá találni, egyébként sztem összejöhet a dolog, ha kész a remekmű és ha jól működik akkor 1-2 képet csinálhatnál, kiváncsi vagyok, hogy milyen lett ill. hogy néz ki! thx
[ Szerkesztve ]
Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
GFI
csendes tag
Sziasztok!
Honnan érdemes rendelni GPU-kat? Azt olvastam, hogy Kínából nem megbízhatóak a cuccok! Bár e-bay-en az eladók értékelése erősen pozitív. Jelenleg 1 Go 7600 meg 1 9300M kellene. Van valami bevált hely?
-
vita1
csendes tag
Sziasztok! Van egy ACER SPIRE one notbookunk egyik percről a másikra elment rajta a WIFI. Az egész házban van. Az internet meg kábelről megy. Nem szeretném javítani vinni, mert nem Magyarországon vagyunk. Mi a teendő? SOS-be kellene,mert erről intézem az otthoni dolgaimat.
Köszönöm segítséget előre is.
-
78zolika
senior tag
Sziasztok !
Péntek este óta fura dolgokat csinál a gépem Néha ( Fujitsu Ah 530 ( kb 1 éves ) )
Jelenség : elkezd mint az állat pörögni a CPU hűtő ventilátor , elég meleg levegőt fúj aztán lekapcsol magától , bekapcsolom egy darabig ( 1 -2 óra ) megint jó aztán megint leáll . De most az van hogy már 1,5 órája nyúzom ( internet + víruskeresés + videók + Everest stability teszt ) = 85 C -fok , Cpu 100 % pörög , most úgy tűnik jó , de most hogy írok és mennek a hátérben a dolgok le van lassulva a gép + fagy a gép ( nagyon rossz így írni )
Vírusirtó Trend Micro Is + , Eset online scanner vírus nincs ezek szerint
Mi lehet - lehetett a gond ? Telepítsem újra a Win 7 ? Tanács ? Eddig ilyen nem voltUti : Tegnap este újraraktam a Win 7 azóta mintha jó lenne
Ahogy olvastam a neten ez a hiba akkor szokót lenni ha felmelegszik a Cpu ?
Ezer köszönet -
Carellos
csendes tag
Acer Aspire 5040 kb 10 perces normális működés után lefagy, mik lehetnek a lehetséges okok. AMD CPU-val szerelt, normál hőmérséklet üzemel nem melegszik.
Köszi előre is a segítőkész válaszokat.
Üdv. mindenkinek. Carellos -
-
Rics22
tag
válasz 78zolika #5064 üzenetére
Nem kell szétszedni,csak a fedlapot leszeded alul,hogy beláss a ventillátorhoz.
ha nagyon poros,ki kell nyomatni a port,akár ha van otthon kompresszorod,azzal is.BGA Rework állomás eladó Honton390,Chipek,bontott alkatrészek-X360,PS3/Privátra ha nem válaszolok,akkor rics22service@gmail.com
-
bluemukk
csendes tag
Sziasztok!
Egy másik topicból másolom át két hozzászólásomat, ott sajnos nem kaptam választ... Lehet, hogy a mennyiség volt riasztó..
Egy Acer Aspire 5742G-vel akadt problémám (i3-380M, GeForce GT540M 1gb, 4gb ram):
Egyes játékok alatt kb. 10 perc elteltével kikapcsol a gép, nyilvánvalóan túlmelegedés miatt. A kezemet nem tudom a kiáramló levegő előtt tartani, annyira forró. A BIOS elég buta volt, semmilyen hűtéssel kapcsolatos beállítási lehetőséget nem tartalmazott, szóval frissítettem. Ekkor láttam, hogy 100°C-nál kapcsol le a gép, ez már alapból nem túl biztató a tekintetben, hogy a még nincs egy éves, és a nyári melegekben már a nem túl durva gépigényű MW2 alatt is kikapcsolt. A problémát 5 behűtött energiaitallal orvosoltam, minden rendben is volt. Jött a Skyrim, na ott eldurrant az agyam, a telepítés után rendeltem egy Cooler Master hűtőállányt, két hűtővel, amiket oda rakok rajta ahol a gépnek szüksége van rá. Sajnos a grafikát rendesen vissza kellett vennem így is, csak úgy bírja.
Szóval kísérletezgettem most a BIOS-ban, és még akkor sem bírja ez a szutyok, ha a ventilátor 45°C-nál maxon pörög. (Metro 2033 az ominózus játék, és durván használja a Physx-et, ami gondolom nem kis terhelést ró a procira.)
Szétszedtem a gépet, nem volt számottevő por a hűtőelemeken vagy a gépházban. A hűtőállvány alá bepakoltam egy rakás jégakkut, így sem bírta 30 percnél tovább...Update:
Az előző kérdésemhez kapcsolódóan fölmerült még az, hogy ennél a gépnél miért nem jelzi ki az erre (is) alkalmas program a ventilátor aktuális fordulatszámát? (SpeedFan)
Ma teszteltem az MSI Afterburner nevű programmal a GPU viselkedését is. Alapjáraton 50-55°C között mozog a hőmérséklete, a Metro 2033 játékkal másfél perc leforgása alatt elérte a 72°C-ot, majd újabb másfél perc után 82°C volt ez az érték... (Ekkor a core clock, shader clock és memory clock is 100% kihasználtságot jelzett.)
Az eddigi tapasztalatok szerint még 5-6 percet pöröghetett volna a játék, aztán lekapcsol a gép, a proci eléri a 100°C körüli értéket, pedig a biosban lenyomtam 40°C-ra azt az határt, aminél maximumon kell pörgetnie a hűtést, és dolgozik alatta az előző hsz-ben említett hűtő is...
Röviden: mi a halál lehet a géppel? Essek neki kalapáccsal, vagy csak tegyem a sínekre?
-
TOr
csendes tag
Lenne egy oylan problémám Hp 6150SL laptop wifije Broadcom 4313 vezérlő van benne.
Már megőrit a wifi hol lát hol nem jelet inkább nem.Hiába van bekapcsolva wifi kis piros kereszt rajt a wifin telefon lát 5jelet gép egyet se aztán hiba javitás wifi hiba észlelve de nem tudja javitani és hop lát wifit. Aztán ujrainditás hiba javitás vagy akármi megint nem lát semmit aztán hop lát 200métere lévö routert is aztán megint nem volt vkinek ien problémája vagy tudja mi erre a megoldás. -
eketomy
senior tag
válasz bluemukk #5066 üzenetére
Hát ha kikapcsol 100foknál a géped akkor szvsz mindenképpen túlmelegedés ahogy azt már te is írtad és az vagy attól van mert iszonyat koszos a ventid és ki kellene pucolni a hűtőrendszert, (nemcsak a ventit hanem a bordákat is, ill. procit, vga chipet újrapasztázni)
Ha ezek nem segítenek akkor ott máshol lesz a hiba! Bár sztem ha egy darabig jó volt márpedig jó volt akkor ha nem a kosz akkor maga a hűtőrendszeredet kell kicserélni, mert az is elromolhat!
Ilyenre figyelj:Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
Valszeg wifi kártyát kell hogy cserélj a notidban, mert az rakoncátlankodik. Persze előbb mindenképp próbálj meg egy gyári win7-es drivert ill. ha azzal nem megy akkor egy másik legújabb broadcam-os drivert!
Az is elképzelhető hogy a windows kavar be, szal nem árt a rendszert ellenőrizni, ill. vírus scan-t is lefuttathatsz.Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
bluemukk
csendes tag
válasz eketomy #5068 üzenetére
Köszi szépen a választ!
A bordák is tiszták, a beszívónyílás felől sincs kosz, a lapátok is rendben vannak... Az újrapasztázást meg kicsit korainak tartom, bár jelen esetben mindenképp indokolt lehet. (a sok túlhevülés miatt)
Pörög rendesen, hallható a különbség az alap és a magasabb fokozat között...
Már arra is gondoltam, hogy valami erősebb ventilátort kéne berakni, ahogy néztem hely lenne neki, de nem tudom laptopoknál mennyire kivitelezhető ez... Talán egy nagyobb Aspire ventije megfelelő lenne.
-
eketomy
senior tag
Na, ez a HP Hálózat ellenőrző ezt ha lehet sztem hanyagold, és használd a windows-os felületet! Ha úgy sem megy akkor mindenképp valalmi vagy a beépített antennával vagy pedig a mini pci-e wifi kártyával lesz a gond.
Mindenképpen akkor sztem le kellene ezt ellenőrizni mondjuk cserélni kellene próbaképp egy wifi kártyát!Peace! - !!!PC/PNA/NOTEBOOK SZERVÍZ!!!
-
eketomy
senior tag
válasz bluemukk #5070 üzenetére
Ha van hely neki akkor lehet erősebb ventit szerezni bele, de ez nagyon ritka eset!
Sztem ha nagyon melegszik akkor sanszosabb lesz inkább egy teljesen másik hűtést venni bele, mert lehet hogy a hővezető cső vagy valami más nem úgy vezeti el a meleg levegőt és az miatt melegszik állandóan túl. (nagyobb ventit nem egyszerű találni, találni)
-
bluemukk
csendes tag
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Most vettem egy használt Items itv-540 tv tuner kártyát, és az a gondom, hogy hiába dugom a gépbe, a led felvillan, de mikor telepíteni próbálom a hozzá adott cd-vel, azt írja, hogy az eszköz nem található és indítsam újra a windowst, illetve ellenőrizzem, hogy jól van-e csatlakoztatva...
Ha valaki találkozott már hasonló hibával telepítés során, és tud megoldást örömmel olvasnám...
Köszönöm előre is! -
MR!!
aktív tag
Üdv !
Van nálam egy Gateway M-7343u notebook
( http://www.shopping.com/Gateway-Gateway-M-7343u-15-4-Notebook-PC-Garnet-Red/info)Ide adták, hogy tegyem rendbe. Kitakarítottam a hűtőbordákat, új hőpasztát kentem fel a procira és a GPU-ra. Eddig ok ment simán.
Viszont egy idő után (kb 30 perc) kikapcsolt, mert a telep 6% ra esett. Kissé gyanús lett hiszen hálózati töltőről működtetem. Kikapcsolt, megnéztem a töltőt csatlakozott rendesen. Kb 10 perc után bekacsoltam 26 %-on volt az akksi és nem jelezte volna, hogy tápról megy , hanem folyamatosan megint merülni kezdett.
Szóval a baj: az akksit tölti a táp de arról nem hajéandó működni
Ha kiveszem az akksit temészetesen nem indul. Mi lehet a baj ?
miszter
-
MR!!
aktív tag
Másik töltővel minden oké.
Probléma úgymond "megoldódott". Viszont még mindig nem értem, hogy miért tölti az akksit viszont gép nem fut róla.
Valszeg meg van törve a kábel és nem tud folyni rajta akkora áram... Ilyesmire gyanakodok. Ez egy gagyi gép. a töltőjén nincs visszajelző led, hogy minden oké...
miszter
-
Haby
tag
Sziasztok, az lenne a problémám, hogy van egy hp550-es notebook-om, a következő hibát produkálja, ha a tápkábelt rádugom akkor felvillan a bekapcsológomb ledje, és tápcsatlakozónál a led, felpörög a ventilátor majd kikapcsol és ezt ismételgeti folyamatosan. Ha kiveszem az aksit akkor is ugyanez a hiba. Mi lehet a hibája, alaplap? Segítséget előre is köszi.
-
MR!!
aktív tag
Helló,
én a helyedben kipróbálnám egy másik töltővel. Lásd nekem is hasonló problémám volt. Szerintem vagy a kábeled törött és nem tud rajta folyni akkora áram, hogy beindítsa a géped (indításkor vinyónak is nagyobb szufla kell h beinduljon) vagy maga a töltő szaródott el és kész. Akkor valszeg szerintem is alaplap.
Nekem még elindult és töltött vele kicsit így beindult. Akkor energiagazdálkodásnál átálítottam "ha telepről működik" fényerejét kicsire míg "ha hálózatról működik" maximumra így vettem észre kábel mozgatásnál a hibát. Jelzem az akksit még bírta tölteni de a gép már nem ment róla.
Én újabb kérdésem: törött a töltő vezetéke a 19 V-os vezeték részén (a sec oldalon). Tötlő összeragasztva, hogy még csak véletlenül se lehessen javítani mint eddig általam látott töltők 100%-án. Más ötlet valakinek ?
miszter
-
eketomy
senior tag
Vagy a kábel tört meg valahol, vagy maga az adapter résznél volt a sérülés amit ugye nehéz észrevenni, mivel írtad te is hogy nincs rajta led. Mondjuk multiméterrel ki lehet mérni hogy jó-e, de ha másik töltővel jó, akkor azzal kell használni a rosszat meg leselejtezni
-
eketomy
senior tag
Hmmm, az alapból nem normális ha felvillan a power gomb ledje ill. ha a töltő csatlakoztatásakor beindul magától a gép!
Sztem valahol valami letestel vagy zárlatol és ez okozza a hibát. Mindenképpen szét kellene szedni a notit és multiméterrel elkellene kezdeni a táp csati körül kiméricskélni a dolgokat, az is lehet hogy a tápcsati ment tönkre és azt kellene az alaplapon kicserélni.
Ha nem értesz hozzá akkor mindenképp vidd el szakemberhez, sztem nem alaplapos a gép annyira nem lehet nagy hibája szakember sztem megfogja tudni neked csinálni.
Ja igen, és a töltőcserét is meglehetne próbálni mindenek előtt mint ahogy azt már más is említette, hátha segít, vagy ha nincs otthon kéznél másik töltő akkor mérj rá a töltőre, hogy megfelelően adja -e az áramot és akkor nem kell másikat beszerezni.
[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
Azt írtad, hogy: "Én újabb kérdésem: törött a töltő vezetéke a 19 V-os vezeték részén (a sec oldalon). Tötlő összeragasztva, hogy még csak véletlenül se lehessen javítani mint eddig általam látott töltők 100%-án. Más ötlet valakinek ? "
Ha a vezeték van megtörve akkor azt a részt vágd ki ahol a törés van a vezetékből majd utána a maradék részt kösd össze (ha nagyon precíz akarsz lenni akkor forraszd össze) és ha mindent jól csináltál akkor u.úgy működni fog mint újkorában, csak a vezeték lesz rövidebb.
[ Szerkesztve ]
-
MR!!
aktív tag
válasz eketomy #5083 üzenetére
Saját jó töltőm nem adom oda (mellesleg az is törött de kábel oda van rögzítve a táphoz így működik)
másikat szerintem nem venne (8-10k) , forrasztgatni nincs kedvem így jött a jó öreg "mekk mester" módszer: ahol meg van törve ( noti táp bemeneténél kb 10 cm hosszan) szigetelőszalaggal jól körbetekergettem így már van tartása a kábelnek és működik simán
miszter
-
eketomy
senior tag
Hááát ez is egy megoldás, bár sztem nem lesz hosszú életű. Ha van rá lehetőség akkor azt a hibás részt mindenképp ki kellene iktatni és (akár forrasztás nélkül) összekötni utána.
Egyébként lehet már kapni 4-5000ft-ért utángyártott töltőt amivel u.olyan jól működik a gép, persze a régi össze drótozása az még olcsóbb megoldás
-
BlueSkyBoy
tag
Hali!
Az lenne a problémám, hogy a húgom laptopja nem kapcsol ki a Leállítás gombbal, valakinek valami tipp, hogy mitől lehetséges ez?
"When you play the Game of Thrones, You win or die!"
-
eketomy
senior tag
válasz BlueSkyBoy #5088 üzenetére
Valszeg egy program fut a háttérben amit nem tud bezárni és attól nem áll le a gép! A háttérben levő futó alkalmazásokat böngészd végig és ha kell egyesével lődd le őket hogy kiderüljön mitől nem áll le a gép!
-
designhorf
csendes tag
Sziasztok!
Van egy toshiba nb100 netbook a csaladban es valami problema van a wifi-vel. Rendszer inditas utan minden happy, aztan ha lecsukom a gepet, majd ujra felall a rendszer, akkor onnantol kezdve a gep nem tud csatlakozni, de olyan szinten, h nem erzekeli magat az eszkozt, mintha nem is lenne.
Ha valaki tudna segiteni, elore is koszonom. Sorry az ekezet nelkulisegert. -
KillerBlue
csendes tag
Hali!
Van egy két éves ASUS K50AB-m. Egy héttel ezelőtt a WIN7 betöltésekor egy kék képernyő bevillanása után újraindult. Ezután mindig ezt csinálta ha a windows normál módú indítását választottam. Ha viszont a windows helyreállítását választom meg fagy annál a kék ablaknál ahol ez a hibaüzenet található: "The BIOS in this system is not fully ACPI compliant" Egy fél nap szenvedés után a WIN7 valamilyen rejtélyes módon betöltött és akkor gyorsan frissítettem a BIOST a legfrissebbre amit a hivatalos oldalon találtam (már több mint 3 éves). Ezután egy hétig semmi probléma nem volt ma viszont ismét előjött a hibaüzenet.
Valami ötlet, hogy hogyan oldhatnám meg ezt a problémát?[ Szerkesztve ]
-
eketomy
senior tag
válasz designhorf #5090 üzenetére
Mindenképpen sztem valami szoftveres hiba lesz! Meg kellene nézni az engergia beállításoknál, hogy alvó állapot után engedélyezve van -e a wifi! (szal kompletten azt a részt)
Ha az nem hoz eredményt akkor esetleg egy újabb drivert kellene feldobni és megnézni hogy azzal mit csinál. Első körben ennyi, sztem mindenképpen valami driverhiba vagy valami szoftveres gond lesz. Vírus scant sem ártana lefuttatni.
Ha ezek egyike sem segít akkor marad a win reinstall sajnos.
-
eketomy
senior tag
válasz KillerBlue #5091 üzenetére
Ezt a progit tedd fel: bluescreenview
Ha ez megvan akkor ki fogja neked írni, hogy mik azok a hibák amik miatt kékhalálozik a géped. Ha megvan akkor keress arra a hibaüzenetre rá a google-n és mindjárt kiderül, hogy mi okozza!
Egyébként az én véleményem szerint ha már a boot-nál előjön akkor az memória hiba lesz, sztem az egyik ramod rakoncátlankodik, próbáld meg 1db rammal futtatni a gépedet vagy cserélgesd fel Őket, zárd ki azt is mindenképp, esetleg ha nem akarod rögvest kiszedni akkor futtass memtest-et!
-
KillerBlue
csendes tag
-
eketomy
senior tag
válasz KillerBlue #5094 üzenetére
Akkor szinte 100% hogy memória hiba!
Vedd ki az összes ramot és egyesével próbáld végig, melyiknél dob ki hibaüzenetet! Vagy szedj le egy másik gépről memtest-et amit ki tudsz írni lemezre és le tudod futtatni (ehhez nem kell akkor rendszer)
Szal van pár alternatíva igy is, de sztem a ram lesz a ludas.
-
KillerBlue
csendes tag
válasz eketomy #5095 üzenetére
Hát ma szétszedtem a laptopot (első alkalommal) és meglepődve tapasztaltam, hogy csak egy memória van benne szóval a cserélgetős dolog kilőve. Átraktam a másik foglalatba és bekapcsoltam -> Semmi változás, Windows betöltés kezdetekor bluescreen. Letöltöttem egy memtestet amit usb-ről futtattam és nem talált hibát. Gondolom ezzel a memória hiba kilőve. De akkor halvány fogalmam sincs mi lehet a gond. Sőt a memtest végeztével úgy döntött, hogy éppen megfelelő a csillagok állása és a Windows betöltődött de gyanítom ha újraindítom akkor ismét a szokásos fog történni.
Valami ötlet?
-
Brianiac
aktív tag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Packard Bell Easynote TK36 típusú laptopom és tegnap leszedtem a gyártól honlapjáról a legfrisebb BIOS-t, majd elindítottam win8 alól, mindent úgy csináltam ahogy írták, de amint elindítottam fehér lett a képernyő és nagyon felpörgött a hűtés. Vártam vele kb. egy órát, majd kiszedtem az aksit, mert gondoltam már úgy sem csinál semmit, másrészt meg már aludni is szerettem volna és piszok hangos volt. Jelenleg nem reagál semmit a bekapcsoló gombra és a led sem világít ha bedugom a töltőt. Van valakinek ötlete esetleg hogyan lehetne megcsinálni ill. hol és mennyiért?
Lumia 520
-
legenda
válasz Brianiac #5098 üzenetére
vélhetően kinyírtad, és akár az is lehet(ett) a probléma, hogy nincs win 8 támogatás, csak win 7 - és ilyen szélsőséges műveleteknél, bizony nagyon is számíthat!
próbálkozni kell olyan helyen, ahol notis bios javítás szintjén is képben vannak, bár a pb notik ilyen szempontból elég szélsőségesek, ezért nem lesz egyszerű...[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest