Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Edge #39178 üzenetére

    Előre is elnézést, kicsit hosszú leszek, de ez most többeknek aktuális kérdés lehet.
    Köszi, igen, ismertem a módszert, mivel az elmúlt napokban már keresgéltem ezzel kapcsolatban a Nintendo oldalán, meg Youtube-on is.

    Ezzel a módszerrel kapcsolatban egy komoly aggályom van, ez:

    “Once the transfer is completed, the data won't be on the old Switch anymore. You can't have it on both.”

    Namost ezt én annyira nem akarnám. Oké, hogy úgyis átteszem az SD-kártyát a Switch V1-ből az OLED-be, de nem szeretném, ha a régi Switch-ről eltűnne a user data, mivel azt a készüléket is megtartani és használni tervezem a jövőben is.

    Ergo ha jól értelmezem, ez a módszer inkább arra való, ha ténylegesen át akarsz költözni az egyik gépről a másikra, mert a régit mondjuk el akarod adni/ki szeretnéd dobni (erre utal a “transfer” elnevezés is, ami ugye nem “copy”).

    Namost tegnap az OLED-ez kézbevéve a WiFi-re való csatlakozás után a gép kb. első kérdése volt, hogy új user vagyok-e, vagy pedig be szeretnék jelentkezni egy meglévő Nintendo Account-ba. Mondom utóbbi, jelentkezz be! Oké, meg is tette, majd megkérdezte, hogy hozzákapcsolja-e ezt az új gépet is az account-hoz és hogy ez legyen-e az elsődleges, illetve, hogy a korábbi gépet is tervezem-e használni. Mindkettőre azt mondtam, hogy igen. Meg is jött szépen az e-mail, hogy az ilyen és ilyen sorozatszámú OLED-modellről ezen és ezen időpontban, Magyarországról bejelentkezés történt az account-ba. Jött is az üzenet az új gépen, hogy elérhetők a mentések a régi gépről, ha a Save Data Cloud be van kapcsolva. Mivel ez nekem a Switch V1-en aktív, ezért minden mentésem aktualizáltan fel van szinkronizálva a felhőbe. Ezt a Switch OLED-en is látom, azonban ezzel a módszerrel még nem tölti le őket automatikusan, hiszen még nincs semmilyen szoftver az OLED-en, így fölösleges lenne, de le tudnám szinkronizálni mindet, ha akarnám.

    Kíváncsi voltam, hogy miként működik ez esetben a játékok letöltése és együttes kezelése, ha a mind a két gép megmarad. Próbának a Quake-et szemeltem ki, mert az csak 1.3 GB. Megnyitottam az OLED-en az eShop-ot, majd a user ikonra kattintva a Redownload almenübe lépve láttam az összes eddigi vásárlásomat címenként, mellettük egy felhő ikonnal. A Quake mellett ráböktem a felhő ikonra, mire elkezdte letölteni az OLED belső memóriájába a címet. Miután lejött, rányomtam, hogy indítsa. Ekkor figyelmeztetett, hogy ő bizony lát ezen címhez mentést a Save Data Cloud-ban és kérdezte, hogy elinduljon-e enélkül. Mondom ne, így beléptem itt az új gépen Save Data Cloud-ba és mondtam neki, hogy töltse le csak a Quake-hez tartozó save-eket (valami 64 MB volt összesen). Ezt megtette, ezután indítottam a játékot és ment is minden prímán, átjöttek a mentések is. Kíváncsiságból csináltam itt az OLED—en egy új mentést, amit a játékból kilépve ő automatikusan szépen fel is szinkronizált, mivel itt az új OLED-en is beállítottam, hogy automatikusan menjenek fel az adatok a Save Data Cloud-ba. Kíváncsi voltam, hogy a régi gépen egyáltalán játszható maradt-e a Quake annak okán, hogy letöltöttem az OLED-re is és hogy az új gépen készített mentésre rálátok-e a régi gépen. Mindkettőre igen a válasz, annyi csak, hogy a régi gépen ismét le kellett szinkronizálni kézzel, hogy frissítse a Save Data Cloud-ban levő legfrissebb Quake-mentést a régi gépre (nem tudom, hogy automatikusan megtette-e volna idővel, ez kb. egy perccel azután volt csak, hogy OLED-en megcsináltam az új mentést).

    Egy további dolog tűnt fel: amikor az OLED-en elindítottam a Quake-et, ugye megkérdi, hogy melyik user használja, amire ugye rábökök a saját ikonomra. Ezt követően megjelenik az az üzenet, amit eddig a régi gépen csak a Nintendo Switch Online (NES/SNES) alkalmazások futtatása előtt láttam: “Checking whether this software can be played…” Mondom aha, akkor itt lesz a turpisság: ezek után gyanús volt, hogy akkor itt lesz a korlát a két gép párhuzamos használatában. Kíváncsiságból elindítottam hát a V1 Switch-en a Quake-et, majd miután elindult, megkíséreltem ezt megtenni az OLED-en is. Ekkor az OLED-en a fenti, ellenőrzésre utaló kiírás után jött az alábbi üzenet:

    “Error code 2819-0003

    Play will be suspended.
    It may be the case that a user linked to this Nintendo Account on a different console is playing downloaded software or downloadable content.

    Visit Nintendo Support website for more information.
    support.nintendo.com”

    Ergo felfüggeszti a szoftver futtatását, aminek az az oka, hogy egy másik, az account-hoz tartozó gépen épp letöltött szoftvert futtattam. Na ezek alapján gyanús lett, hogy akkor ez nem csak azonos szoftverek futtatása esetén lehet így és igazam lett: bármilyen letöltött címet is indítok akár egyik, akár másik gépen, ha ezt ezzel párhuzamosan megteszem a másik gépen, akkor ott felfüggesztésre kerül a játék, ergo hiába, hogy az OLED-en mondjuk a Quake fut, ha a V1 Switch-en ezzel párhuzamosan elindítom mondjuk a SNES-emulátort, akkor felfüggeszti a futtatását, amíg be nem zárom a másikat.

    Szóval a fentiek alapján nekem az jött le, hogy mindkét gépen ott lehet a user account és a save data is és minden szoftver párhuzamosan le lehet töltve mindkét gépre is, ezzel nincs baja a Nintendo-nak, hiszen mindkét gép a miénk, minden szoftvert megvettünk, csak annyiban korlátoz, hogy egyidejűleg vagy az egyik, vagy a másik gépen futhat letöltött szoftver és ezt a rendszer állandóan figyeli is a háttérben. Érdekes, hogy cartridge-en levő szoftverre ez viszont nem vonatkozik, tehát mondjuk ha a régi gépen elindítottam a Wolfenstein II-t cartridge-ről, akkor azzal párhuzamosan már simán tudott futni a Quake az OLED-en - ami logikus is, hiszen a Wolfenstein II-t fizikai képtelenség is lenne az OLED-en futtatnom, hiszen a cartridge a régi gépben van.

    A leírtakat mindenki tartsa szem előtt és ha megtartaná a régi gépét is, akkor ne essen neki vadul a “Transfer Your User” funkciónak, mert azzal a régi gépén bukja a dolgokat.

    Én most azt tervezem, hogy mivel a V1 Switch-emen minden adat az 512 GB-os SD-n van, ezért átmozgatom onnan azt a 23 GB-nyi játékot a gép belső memóriájába, amit meg akarok tartani ezen a gépen (lehet egy kicsit kevesebbet, hogy a frissítések a jövőben le tudjanak töltődni) majd szépen fogom az SD-kártyát és átrakom az új gépbe, ahol magzatpózban való sírás közben leformázom azt, majd az eShop-ból a Redownload segítségével szépen letöltögetem apránként újra az összes szoftvert az immár az OLED-be helyezett SD-kártyára. :O

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák