Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz Gabonetta #33708 üzenetére

    Egyetértek. Egy digitális tartalom megvásárlása ugyan olyan, mint egy fizikai adathordozóé. Mind a 2 esetben licencet veszek, kvázi jogot formálok arra, hogy a szellemi terméket használhassam.

    Ez a jog átruházható, továbbértékesíthető. Az, hogy egyes kiadó mit akar rád kényszeríteni, az egy másik kérdés.

    Ami nagyon kemény, hogy úgy látom itt a többség a nettó hülyeség pártján el, pedig van itt egy kis gond... az EU-ban vagyunk. Már pedig itt a 2012-es per eredménye alapján: "Hiába köti ki a gyártó a szerződési feltételek közt, hogy az adott szoftvert csak licenceli, és nem eladja a vásárlónak, és hiába tiltja meg ez alapján annak továbbértékesítését, ezt felülírja az EU-s jogrend.

    Az ítélet külön kitér arra, hogy mivel a gyártó az első eladáskor megkapta a maga jussát, a további esetleges eladásokból nem jár neki semmi.

    A per kifejezetten a csak digitális formában létező szoftverekkel kapcsolatban indult, és ezekre nézve is óriási hatású volt az ítélet, hiszen egyértelműen kimondta, hogy Európában a csak letölthető, illetve a fizikai formában kapható programok licencei a jog szempontjából semmiben sem különböznek egymástól, így ha az egyiket tovább lehet adni, akkor a másikra is vonatkozik mindez - akkor is, ha maga a gyártó ezt megtiltaná."

    [ Szerkesztve ]

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák