Új hozzászólás Aktív témák
-
Wesder
félisten
válasz PiszokAlfréd #2700 üzenetére
Hogy lett volna PS2 exklúzív, mikor megjelent Xbox Classicra?
Digital gép csak az SS van.
Az Alan Wake, Fable, Black mind fut SS-en meg SX-en is.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Most már lejött, rosszul emlékeztem. Nem mai csirke már, és úgy rémlett hogy arról beszéltünk akkoriban, hogy igaz hogy minden multi cím jobban fut boxon, de itt meg van Black!
Az tiszta hogy fut SX-en, de az érdekelne, hogy milyen minőségben. 1080p? 4k? 30 fps?
Nem ez fog visszatartani a vásárlástól, csak kíváncsi vagyok.
Ez a gamepass is teljesen új nekem, 360-am volt utoljára. -
Wesder
félisten
válasz PiszokAlfréd #2702 üzenetére
360-as jàtékokra van valami felbontàsnövelés, de hogy pontosan milyen, azt nem tudom. Az biztos hogy a RDR1 az 4K@30
A Black még 720p sem volt, így arra nagyon talàn 1080p-t tudnék mondani. fps tekintetében pedig ugyan úgy futnak, mint ahogy az eredeti gépen. One-os jàtékok kezdtek kapni dupla fps módot, de jelenleg kb 15-20 ilyen cím van.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
Nem olyan nagy cucc. Nekem a teljes X360 kimaradt, és szerintem jó ha 3 BC címet elindítottam míg One-om volt, de igazàból màr semmi kedvem jàtszani velük. A Series konzolokhoz ez az fps boost jobb mókànak tűnik. Ma jött egy újabb adag jàték. Lassan, de azért ezzel is haladnak.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
De az jó, hogy egyáltalán foglalkoznak ilyenekkel. hogy dupla fps. RDR1 az van gamepassban? Nekem kimaradt, de azt tudom hogy a 2. rész kvázi folytatása. Érdekelne az is. Ha nincs, akkor az X360 dvd-t kell megvenni?
Olyat is hallottam hogy a Rockstar dolgozik egy remasteren, de hogy abból lesz-e valami..?Lassan, de azért ezzel is haladnak. BFV 60 fps?
[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
-
Wesder
félisten
válasz PiszokAlfréd #2706 üzenetére
Nem làtod hogy a 120-as csoportban van?
A RDR1-et Storeból tudod megvenni 1-2k szokott lenni mikor akciós. Most épp nem az.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz hombre[EU] #2707 üzenetére
Na tessék!
wesder: Nem, én most játszom, mert végre van egy kis időm. Meg néha benézek ide, mert ilyen rendes kollegák vannak és válaszolnak, nem kell mindenre rákeresnem.
-
-
Moby
addikt
válasz hombre[EU] #2711 üzenetére
Nekem még tévém is van hozzá, de én ebből a 120Hz-ből nem látok semmit. Hótugyanolyan nekem, mint a 60fps. Meg sem tudnám mondani, mikor aktív. Ha engem kérdeznek, tökéletesen felesleges ebbe munkát tenni. A 30fps-es játékokat pimplejék inkább fel 60-ra.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
válasz PiszokAlfréd #2706 üzenetére
Az RDR2 az első rész előzménye ha jól tudom
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
Én pc-n próbáltam, igaz csak 1080p-ben, mert a vas kevés a 4k-hoz, de látom a különbséget. Főleg akkor, ha huzamosabb idő után váltok vissza 60 hz-re, olyasmi érzés mint 60-ról 30-ra.
Monitoron a 120 vs 240 már tényleg nem olyan látványos, de minden csak a sebességtől függ. Egérrel, egy jó pörgős játékban érezni azt is.
#2714 l.skywalker: Így van. Ezt próbáltam írni, csak talán rosszul fogalmaztam. Hogy az első rész, a második folytatása.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz PiszokAlfréd #2713 üzenetére
Multkor megvettem a DA Inquisition-t valami 1-2e Ft-ert. Utana dobbentem ra, hogy az első reszbol amit pc-n nyomtam anno mar semmire nem emlékszem, a 2. is kimaradt. Jo lenne ha tudnam nyomni oket konzolon.
Deus Ex-el is igy voltam, megvettem a Mankind Divided-ot, de mindenki azt mondta hogy elotte erdemes vegignyomni a Human Revolutiont is. Az meg persze hogy csak PS3-ra van... Kinomban megvettem PC-re steamen 2 eur-ert. Vegigszenvedtem a PC elott gornyedve es itt a szenvedes a PC elott ulesrol szól, mert amugy a jatek cefet jo volt. Nem is ertem hogy maradt ki nekem anno.
-
nagyúr
válasz PiszokAlfréd #2718 üzenetére
Nem probaltam, nem az eger + bill a bajom, hanem az ulespozicio. Miota megszületett a masodik gyerek, a dolgozoszobamnak fuccs, atkerult az irodai setup a haloba, fele akkora helyre. Kicsi es kényelmetlen az asztal + szék kombo, nem jo ott jatszani mashova meg mar egyszerűen nem fer, foleg nem olyan helyre ahol vedve lenne két 3 év alatti gyerektől. Marad a fotel a nappaliban gémelésre neha napján este 9 utan.
[ Szerkesztve ]
-
l.skywalker
félisten
Én a Darksiders 2-nél futottam bele abba, hogy PC-n billentyűzettel szörnyű, így félretettem. Pedig van itthon elég kontroller amit PC-hez is tudok kapcsolni
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Wesder
félisten
Sony-nak a cloud gamig szolgàltatàsa Playstation only lesz. Ennek aztàn mi értelme?
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Wesder
félisten
válasz PiszokAlfréd #2724 üzenetére
-
Nekem inkább az jött le, hogy (valami teljesen brutális, hirtelen, emberiséget felforgató változást kivéve) biztos benne, hogy nem az. Meg is lepne, ha bármi mást mondana.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
l.skywalker
félisten
-
válasz l.skywalker #2729 üzenetére
Oh, ez nagyon jól hangzik, majd utánaolvasok részletesebben, köszi az infót!
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz l.skywalker #2729 üzenetére
Jó kis retro cucc. Mondjuk nálam NES és SNES emulátor is van fent, így nem igazán látom értelmét.
-
pzstm
titán
az meg hogy cloud vagy mire jó? PS-en elindítek egy appot ami nem lokálban tolja játékot hanem felhőből? ha van PS-em minek akarnék ilyet? vagy valamit nagyon félreértek
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok
A Series X topicban többen kértétek, hogy írjam ide le miért tértem újra vissza XSX-re PS5-ről, úgyhogy úgy döntöttem, hogy "tollat" ragadok és leírom, hogy miért jutottam erre a döntésre.
Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok se Playstation, se Xbox fanboy és nem is szeretnék most konzol háborút indítani a hozzászólásommal, szóval nem ez a cél...
Szóval már régóta vártam a PS5 megjelenését, de mivel mindenhol elfogyott előrendelésben végül arra jutottam, hogy akkor megveszem az XSX-et premierkor a helyi Media Marktban.
Korábban meg sem fordult a fejemben, hogy én XSX-et fogok venni PS5 helyett...haza érve elérkezett a kicsomagolás pillanata és a konzol beüzemelése (ahhoz képest, hogy PS5-öt szerettem volna, fülig ért a szám ).
Aztán kaptam a fals információkat, hogy ekkor meg akkor érkezni fog PS5 szállítmány stb...és hát sajnos beszerzési áron gyorsan meg is szabadultam az XSX-től.
Igen ám de PS5-ből viszont újra nem jutott úgy, hogy december végén újra vettem egy XSX-et a Médiából. aztán ismét teltek múltak a hetek-hónapok és jöttek az újabb információk, hogy hamarosan újabb szállítmány érkezik a PS5-ből és hát megint megbolondultam és gyorsan eladtam az XSX-et, viszont most a februári Telekom dropból sikerült rendelni egy PS5-öt gyuromoj-nak köszönhetően!
Mondanom sem kell tűkön ülve vártam, hogy hozza végre a GLS a csomagot.
Aztán eljött a nagy nap...kicsomagoláskor viszont valahogy már elmaradt az az élmény mint az XSX-nél.
Elsőre a Dualsense fantasztikusnak tűnt aztán kiderült, hogy bizony hajlamosak a driftelésre mivel ugyan azok az analogok kerültek bele mint a Dualshock4-be ami ugye nem előre lépés, hanem spórolás a Sony részéről!
Durván 1 hónap után így nézett ki a Dualsense hátulján lévő felirat.
Na meg sokan panaszkodtak már, hogy coil whine-os meg hangos....ha jól tudom 17 és 23 lapátos ventilátorral szereli őket a Sony(nekem utóbbi volt) és ez gyakorlatilag zsákbamacska mert csak akkor derül ki, hogy mivel szerelte amikor már megvetted.
Jöttek a hírek, hogy majd jön itt is a VRR támogatás meg a belső tárhely bővíthetősége is jóvá lesz hagyva egy frissítéssel...ahhoz képest a konzol megjelenése óta már 6 hónap eltelt és még mindig semmi.. végig az az érzésem volt a konzollal kapcsolatban, hogy ez egy félkész valami.
de amit a mai napig nem értek az az, hogy a multiplayer játékokkal XSX-en sokkal jobban megy a játék
pl.: Battlefield V conquest meccseken(32/32fős) 90% benne voltam a top 5 playerben XSX-en, PS5-ön pedig alig tudtam eredményesen játszani...akármit állítgattam nem ment.
kb olyan volt a jelenség mintha a kép késne egy picit vagy a kontroller bemeneti késedelmével lenne valami.(lehet a rossz minőségű analogok miatt, vagy passzolom..)
Egyébként biztos vagyok benne, hogy a kék oldalon sokan használják a XIM Apexet is..
(segítségével egér és billentyűzettel tudsz játszani bármilyen játékkal)
Valamint azt sem értem, hogy az 1440P felbontás miért nincs támogatva mikor alig van olyan játék ami natív 4K-ban megy.
A konzol kinézete meg ugye szubjektív, hogy kinek mi tetszik..nekem pl az XSX jobban bejön, a Sony most amolyan Cyberpunkosra sikerült.
(a zongora lakk feketéért viszont nem jár a piros pont)
De azért voltak jó dolgok is:
-exkluzív játékok
-kényelmes Dualsense
-USB hangkártya/DAC támogatás, illetve tudtam használni az USB-s kondenzátor mikrofonomat is!
Ha valaki viszont DAC-ot szeretne vásárolni a PS5-höz az alaposan járjon utána, mert csak UAC1-et támogat a PS5! ha UAC2-es DAC-ot dugsz rá akkor megfeleződik a hangerő illetve ha olyan a DAC, hogy USB-ről kapja a tápot amit feltételezek, hogy a PS5-be dugnál akkor kiírja, hogy "túl sok USB-s eszköz lett csatlakoztatva" vagy valami ilyesmi.
Utóbbi időben volt, hogy be sem kapcsoltam hetekig a PS-t mert nem volt rá játék ami érdekelt volna, mivel jelenleg is van itthon egy PS4 Pro így nem láttam szükségletét mert amit szerettem volna azt már végigjátszottam az előző genen meg igazából nincs még olyan exkluzív ami érdekelne úgy, hogy jött a döntés: mennie kell.
Először az volt tervben, hogy veszek az árából egy VGA-t a PC-be, de mivel az árak jelenleg az egekben vannak elég rossz döntés lett volna mert rengeteget buktam volna rajta...tehát maradt újra a Series X, viszont ezt már nem adom el.
Szerintem legközelebb majd csak a gen vége fele fogok PS5-öt venni, addigra kiforrja magát és addigra biztosan lesz rá egy rakat Exkluzív játék. -
Madwe
nagyúr
válasz HELLAFLUSH #2733 üzenetére
Pár dolgot érintenék ebből: xim apex - xsx esetén már day1 ment vele, ps5nél viszont a dualsenset nem támogatja (legalábbis pár hónapja mikor néztem még esélytelennek látta a dev h menjen vele) így ps5 esetén csak ds4-el megy a xim - már abban a játékban ami egyáltalán elindul ds4el...
analóg: az ms ugyanazt használja, ugyanattól a beszállítótól, ugyanőgy driftelésre hajlamos
-
ProEvoFan
nagyúr
A ps5 kicsomagolása után nekem is elmaradt a "hűha" érzés, inkább az első reakció az volt hogy "ez kibaszott nagy lett".
Nálam ez így néz ki (röviden).
XSX:
+ forma, kinézet
+ Forza Horizon sorozat (nagy szerelem lett)
+ (egyelőre) olcsó gpu, Xbox exkluzívok gpu-ban day one
+ kényelmi szempontból a legjobb kontroller amit eddig a kezembe fogtam, elem használt sokkal praktikusabb, mint az aksis megoldás
+ olcsóbbak rá a játékok, mert nincs régió korlátozás (pl AC Valhalla 9K környékén, PS5ön ez akcióban is kb16-17k) és ezeket a digitális kulcsokat a magyar profilom könyvtárában is tudom aktiválni
- kontrolleren hangosak a gombokPS5
+ forma
+ zseniális kontroller, halk gombok
+ exkluzívok, amik többnyire kapni fognak magyar feliratot
+ az enyém halk (ok, nem mindenkié)
- kibaszott nagy és nem fekete a borítása
- exkluzív címek magas kezdő ára -
zkxdn
őstag
"belső tárhely bővíthetősége is jóvá lesz hagyva egy frissítéssel"
Ehhez kapcsolatban lenne egy kérdésem. (Én sem akarok konzol war meg semmi ilyesmi)De remélem azért tudjátok mikor be lesz jelentve, hogy teheted bele az SSDt akkor sokaknak semmi nem fog változni
Olyan drága az az SSD ami jó lesz a PS5höz, hogy nagyon nagyon sokan nem fognak még a géphez venni.
Ugyanez Xbox oldalon is.
Külső merevlemez/SSD (next gen játékok tarolására/PS4 gamekhez) mehet mostmár itt is. -
HELLAFLUSH
őstag
Ezt nem tudtam :) de a box kontrollerén még is másabb érzés az analogokat mozgatni, és nem a thumb stick miatt.
ProEvoFan
Leírtad a lényeget, nagyjából sszerintem is ez a felállás.
zkxdn
Nem nagyon lesz mivel bővíteni mert az SSD/HDD-kből is hatalamas készlet hiány lesz mert a bányászok már kezdik felvásárolni a készletet.[ Szerkesztve ]
-
hombre[EU]
veterán
Life, Uh, Finds A Way
-
F-ECT$
titán
Akinek nincs legalább 100 Mbites nete, annak ez nem nagy segítség.
HELLAFLUSH: összefoglalva azért maradtál a zöld oldalon, mert egy multiplat cím jobban fut xsx-en? (Ami egyébként jó érv, a játszani kívánt játékokhoz kell platformot választani.)
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
_drk
addikt
Egyik se győzött meg. Sőt, inkább egyre távolabbinak látom a next gen konzol beszerzést.
XSX-en még mindig nincs exkluzív tartalom, tehát PC mellett felesleges. Viszont a Gamepass egyre jobban tetszik.
A Sony-n szépen látszik, hogy piacvezetőként most az csinál amit akar. De nem a játékosoknak fognak kedvezni.
A Joy nem bírja? Nekem 2 év alatt 2 ds4-es romlott el, most az újnál fél év? Az azért már necces.
A rendszer instabil, de hogy akkor ez is hangos lesz meg pasztázni kell majd az szép. Hébe-hóba olvasok bele csak a topikba de elég sok a probléma.
PS5-ből biztos, hogy csak valami ráncfelvarrott változatot szerzek be. De amilyen gyorsan jönnek a játékok bőőven ráérek.
-
nagyúr
Nekem 2 év alatt 2 ds4-es romlott el, most az újnál fél év? Az azért már necces.
Nekem 3 hónapos DS4 romlott el. Ez ilyen sajnos.
A rendszer instabil
Ez szimplán nem igaz. Néha-néha előfordul egy-két PS5 játék fagyás, de közel sem olyan vészes a szitu.
de hogy akkor ez is hangos lesz meg pasztázni kell majd az szép
A ventillátor ami néhányaknál hangosnak tűnik, azaz inkább cicereg. Hozzátenném, hogy ez azért közel sem PS4 Pro szintű visítás.
De amilyen gyorsan jönnek a játékok bőőven ráérek.
Ráérsz Jelenleg a legjobb a PS5-ben, hogy a PS4 játékokat sok esetben jóval szebben/jobban futtatja.
-
ProEvoFan
nagyúr
Az enyém szinte hangtalan, halkabb mint az XSX, pedig az is kurva halk.
Fiamnak igértem ballagásra+angol nyelvvizsgára egy fasza PCt. Az rtx3060 lett kinézve, de a 350ezerért nem veszem meg, mert annyit nem ér....ha ez így marad, a PCs játékiparnak annyi. Ezzel azt akarom mondani, hogy jelenleg a legjobb játékos ajánlat a nextgen konzolok. Ami a PC alkatrész árakkal történik, az rablás.[ Szerkesztve ]
-
-
l.skywalker
félisten
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz frankdelgado #2747 üzenetére
Jah, mindig elfelejtem hogy a ps5/xsx/xss már nem nextgen, hanem jelen generáció.
Még szokni kell, mint a tömött étterem látványát. (ez de szar volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo 3 Nintendo Switch - játékokkal, tartozékokkal
- Beszámítás! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition!
- Új, bontatlan dobozos PlayStation VR 2 év gyári Sony garanciával
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest