Új hozzászólás Aktív témák

  • NyMRooD

    őstag

    Erre a kommentre Szabi-tól itt válaszolok mert szerintem inkább ide való.

    Nem szalmabáb érvelés, mert nem egy jó példádat próbálom torzítani és támadni, hanem eleve a példát tartom rossznak (de mellesleg azt a piacot is árérzékenynek tartom). A mobiltelefon piac azért nem jó példa mert:
    1. A telefonok munkaeszközök, már-már létszükségletet jelentenek
    2. A telefonokat vannak akik státuszszimbólumnak használják vagy divat eszköznek
    3. Van olyan plusz tényező ami az eladásokat felhajtja (céges teló, előfizetések)
    4. A telefonok esetében a gyártók a készüléken realizálnak hasznot, azért van "luxus" kategória nagy haszonnal és "csóró" kategória minimális haszonnal (előbbiből arányaiban kevés megy el ezért nagy a kulcs, utóbbiból kevés, ezért kicsi a kulcs).
    +1 (hogy miért tartom árérzékenynek a telefonos piacot) Telefonból több mint 1 milliárd megy el évente annak a túlnyomó többsége az olcsó kategóriához tartozik, igen megveszik a 600 ezres iphone-t is, annak is van piaca, ráadásul van aki évente, mert megteheti mert megteheti (na ők valszeg megvenné a 250 ezres nintendo-t is), de a lényeg, hogy aki érzékeny az árra annak vannak a 600 ezrestől jóval olcsóbb megoldások is és jól mutatják az eladások, hogy a többség érzékeny az árra.

    A Steam Deck, a Rog Ally és társaik már jó példák, megveszik őket 250+ ezer forintért is, de pl steam deck 160-300 ezer között mozog, rog ally 230-350 ezer között, előbbiből az első évben 1.5+ millió ment el utóbbiból 500+ ezer fog (deck februári megjelenés volt az ally nyári, szóval előbbinek van pár hónap előnye, de azért látszik, hogy nem lesz annyi eladva az allyból mint deckből).

    A VGA-k piaca megint csak jó példa, az egyértelműen megmutatja, hogy mennyire árérzékeny a piac.

    A PS3 pont arra példa, hogy árérzékeny a piac, az elején amíg drágább volt az x360-nál az utóbbi fogyott jobban majd ahogy csökkent az ár úgy nőtek az eladások is és a generáció végére be is érte az x360-at.

    Szóval röviden, ha 250 ezer lesz egy nintendo switch igen azt is megfogják venni az emberek, de a gaming piac árérzékeny és annyiért nem fog belőle elmenni 130 millió, csak töredéke, ami a nintendo-nak "bukás" lenne, mivel nekik a nagy pénz az eladott játékokból van, tehát az ő érdekük az, hogy minnél több konzol fogyjon el, minnél hamarabb, mert annál nagyobb a szoftver piacuk, annál nagyobb a bevételük.

    szerk.: ja igen, nekem van mind a 3 konzolból, mert szerencsére megengedhetem magamnak, de a többség nem az én cipőmbe jár, az meg sem a Sony-nak sem az MS-nek nem lenne jó ha mindenki a generáció 3. - 4. évben évben venne csak konzolt.

    [ Szerkesztve ]

    PS5 | Xbox Series S | Switch Oled | X360 | iPhone 13 mini | Gigabyte Z490 Gaming X AX - Intel i5 10400 - CORSAIR 32GB Vengeance DDR4 3200MHz CL16 - Sapphire Radeon 7770 1GB GHZ

Új hozzászólás Aktív témák