- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
válasz venom8888 #5650 üzenetére
Torrent esetén a mobilszolgáltatók automatikusan a legerősebb hálozatvédelmet használják, így akkor logikus, hogy szakadozik a net.
Szerk.:
Ja, hogy vezetékes...
Akkor gyenge router a leggyakoribb ok. Használj saját, hardveres nat-al rendelkező routert, vagy vedd vissza a le- és feltöltési szálakat annyira (először csak 1-2-re), amit még elbír a routered.[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz venom8888 #5650 üzenetére
Ha csak torrentezésnél jön elő a probléma, akkor sanszos a modem, (szerk.) első körben 4GRider javaslatát nézném meg.
Ha ez nem vezet eredményre, lehetőség szerint jegyezd fel a szakadozási paramétereket, mikor, mennyi időre, ilyenkor a router újrakapcsolódik-e stb. és ezzel együtt jelezd a Netfone-nak. Nem könnyű eset, nekem direkt Telekomos előfizetésem van sokszor hasonló tünetekkel, de kábeles. Néha (1-2 évente) kijönnek a szerelők és kicserélgetik a csatlakozókat az oszlopon, a padláson vmint. lent a modemnél. De ehhez előbb el kell jutnom egy olyan műszakishoz, aki hajlandó is velem foglalkozni, mert legtöbbször hiába magyarázom, hogy "ne most nézze, mert most éppen jó". Vandán sem egyszerű Telekomnál keresztül jutni, múltkor kérdés nélkül resetelte a modemet, amivel kiszedte bridge módból. Neked meg le kell futnod ugyanezt, de a Netfone-on keresztül. A Telekomnak kell látnia a szakadozásokat a logban.[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
A routert bérlem a netfone tol,tehat azt nekik kellene cserelni erosebbre nem?
-
venom8888
őstag
Meg azt se mondhatom,hogy torrentezek,illegalis az. Trhat nem tudom mit tegyek,egyenlore irtam az ugyfelszolgalatnak.
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz venom8888 #5653 üzenetére
Egyetlen szolgáltatónak sem feladata, hogy a te otthoni lan/WLAN problémáidat megoldja. Mindenki ÁSZF-jében az szerepel, hogy 1 db ethernet végpontot biztosítanak. Ezt pont azért csinálják, mert pl. a torrent nem egy szokványos internet végpont, főleg nem úgy, ahogy te használod. Ha erőforrás igényes feladatot végzel, az ehhez szükséges eszközt neked kell biztosítanod, vagy oldd meg, hogy a szolgáltató eszközének ne kelljen egyszerre több tucat szálon dolgoznia a torrent kliensed miatt.
-
venom8888
őstag
Nah az jo,nem tudtam,hogy nem illegális. Na szoval,havi valami 2000ft ert berlem a eouterr amot ök biztositanak nekem. A Mercusys AC1200-es WIFI-s router MR30G
-
venom8888
őstag
Akkor mit javasoltok? Ezzel a net szakadozassal.kapcsolatban? Ami.99%ban az Utorrent kliensnel, es a tobbi kliensnel fordul elo?
Most nrzem ez is 33k s modem,akkor milyen draga kellene nekem?
[ Szerkesztve ]
-
-
venom8888
őstag
Rendben,köszönöm.
Még annyi,hogy tegnap a letolresem 120mb/s volt a speedteszt szwrint, de ma.mar 800 volt. Akkor ezt ne jelentsem? Mert a minimum ugye amint irtatok 300 -
-
martonl
senior tag
válasz venom8888 #5665 üzenetére
Az az ont (optical network terminal, ha jól tudom a rövidítést), abból már egy ethernet kábel megy a routerbe. Onnan a routert ki kell húzni, arra ALKALMAS eszközt rádugni és valószínűleg még be kell állítani egy pppoe kapcsolatot. Azért hangsúlyozom az eszközt, mert azon is elmehet a dolog. Megfelelő gyorsaságú, természetesen gigabites ethernet csatlakozással bíró eszköz szükségeltetik a méréshez. Asztali PC-t vagy laptopot feltételezve minimum i5, de inkább i7 és SSD, vagy ezekkel egyenértékű AMD. Valamint a háttérben egyéb internetet használó folyamat ne fusson. Ja és megfelelő kábellel legyen bekötve. Jó a CAT5e is, csak jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
MadMancs
veterán
válasz venom8888 #5663 üzenetére
A garantált a 300, viszont valami 70% körüli időben meg kell a kínálatnak lenni jogszabály szerint, ami már 800.
Az a baj vezetékes részről nem tudok kb semmit, oktatáson is hallgatnak róla, és tapasztalatom sincs mivel (ex)inviteles területen lakom ahol nincs és nem is volt soha (matáv)Telekom. De ezt mondtam is anno.
Ha azt a szutyok routert valóban bérled add vissza mihamarabb és vegyél egy normálisat. uTorrent pedig egy hulladék digi optikával is, qBittorrent közel maxot hoz (90-110 MB/s)
Torrent legális amíg csak letöltesz. A feltöltés ami illegális (amennyiben nem Linux ISO jön megy )
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
MadMancs
veterán
válasz 4Grider #5673 üzenetére
Mint írtam nincs teljes tapasztalatom, csak annyit látok hogy itthon hasít, sogórnőméknél pedig jó ha 2-3MB/s megvan torrenttel (sima ftp letöltés ott is megy maxon). Itthon digi 1000/300 ott Telekom Flip 250/70. Ezért tippeltem.
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
martonl
senior tag
válasz venom8888 #5685 üzenetére
Jó, nekem mindegy, megírtuk többen is, mi a szituáció. Akkor kínlódj vele, ha az jobb neked. A szolgáltatónak nincs ráhatása arra, hogy te a végpont után mit csinálsz.
Abban igazad van, hogy mondhatták volna, hogy ez a router legfeljebb arra alkalmas, hogy 2-3 eszközön netezgessenek vele, de nagyobb terhelésre alkalmatlan. Nyilván nem kérdezted, de a kereskedők sem fogják az orrodra kötni. Ott a google, rákereshetsz. A Trabant is elvisz A-ból B-be. Annyit tehetsz, hogy visszaadod, legalább ezt a pofátlan bérleti díjat nem fizeted és veszel magadnak egy normálisat. Megírtuk többen is csak magamat ismétlem, de felőlem azt csinálsz, amit akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz venom8888 #5687 üzenetére
Az a baj, hogy egyéb terhelés is lecsaphatja sajnos. Mondjuk a torrent a látványos. De lehet, hogy pl. egy egyidejű youtube, egy sima letöltés és közben egy távoli asztal már szintén megterhelő lehet neki. Próbáld akkor visszavenni a torrentet első körben.
Azt is kipróbálhatod, hogy rákötöd direktben a gépet kicsit az ont-ra ha éppen másnak nem kell net, és megnézed ott a torrent viselkedését. Lehet csodákat fogsz látni. De ott kell pppoe kapcsolat nagy valőszínűséggel, tehát ahhoz kell a szolgáltatótól kapott felhasználónév és jelszó páros a csatlakozáshoz.
-
-
venom8888
őstag
Debrecenben a facebook marketplacen tudna nekem nezni valaki.olyan routert,ami jo.lenne?
-
Tiédetis
senior tag
Bocs gyerekek, de lehetne hogy ne offoljátok szét a topicit? Van bőven hely, ahol ennek helye van, pl. milyen routert topicban.
Hálás köszönet
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
martonl
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Rtx 4070 ti super omniblack 35 hónap garamciával
- Core2Quad Q9550 garanciával
- FULL CTO 2019 MacBook Pro Retina 13" 2.8GHZ i7 / 16GB RAM / 512 GB SSD / Magyar billentyűzet
- Nokia, retro mobilok, régi telefonok, samsung, alcatel, sony ericsson,sagem, motorola
- AMD Radeon VII 16GB Videókártya szép állapotban csavarmatricás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest