Új hozzászólás Aktív témák

  • negasonic

    tag

    Sziasztok!
    Tanácsot vagy megerősítést szeretnék kérni a következő problémára.

    Gép:
    Asrock b450M pro4
    Ryzen 5 2600
    gskill 3200mhz 16gb ram
    gtx1070
    2db 250es ssd
    1db 120as ssd
    1db 1T wd
    táp: njoy agon 600

    Egy hónapja tettem be az 1T WD meghajtót amivel már jelentkeztek érdekes jelenségek. Beszerelés után I/O eszközhibára futottam, particionálni se tudtam, sokadig szét és össze szerelés után végre elindult.

    1 hete megint I/O eszközhibára futottam (addig hibátlanul ment). Szétszedtem, megnéztem, kábelt cseréltem, újra dugtam mindent, kábelt cseréltem, és semmi. Lefagyasztotta a gépet, bekapcsolásnál az alaplapi képről (rögtön indulás után a biosba lépési kép) nem volt hajlandó elmozdulni, sokadik restart, ki be dugás után elindult. Ez mellé úgy kattogott a meghajtó mintha felakarna robbani. Utolsó próbálkozásnál felcseréltem a tápkábeljét az egyik ssdvel és a gép probléma nélkül elindult. Már itt kezdtem gyanítani hogy a táp problémás lehet.

    Mai napon gameltem vele pár órát, kikapcsoltam, majd rá egy órára bekapcsoltam és megállt az alaplapi képernyőnél pontosan úgy ahogy múlt héten a vinyónál. Egy jó 5 perc után bebootolt, sokadik restartra.

    Menet közben nincs gond, több órás gaming sessionok alkalmával sincs baj. Semmi furcsaságot nem tapasztaltok.

    Szerintem a tápegység okozza ezt a gondot, a vinyós problémából adódóan. Amúgy is egy garbage a táp, lefogom cserélni, de kíváncsi vagyok, ilyet okozhat-e a tápon kívül más. Akár alaplapi bios out of date, vagy bármi más.

    Járt már így valaki?

    válaszokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák