Új hozzászólás Aktív témák

  • nimfas

    addikt

    Sziasztok, na sikerült befejeznem az előkészületeket a földre telepítendő 10kWp (Risen RSM156-6-455W 22,00 darab) napelemes rendszerhez, mivel 2 felé lesz szedve az állványzat hogy elférjen, így felajánlották hogy hoznak még 2db panelt, tehát 24db lesz, így nem lesz foghíjas az állvány. Az invertert én intéztem (Deye 12k).

    Tegnapelőtt hívtak, hogy pénteken jönnek telepíteni. Úgyhogy kicsit kapkodás volt.
    Nekik lényegében az állványt kell összeszerelni, felpakolni a paneleket, összekábelezni.
    Továbbá az Invertert felfúrni és bekötni.

    Én előkészítettem a dolgokat, az Inverterhez odaviszem az 5x6mm2-es kábelt, mivel volt egy már megvett 5x25 mm2-es ALU földkábelem (1 kV-os) így azt elásattam, a végére a kertbe ma leástam egy állványt, rajta egy 150x300-as Csatári dobozzal, bekötve a 2x2+1 ér fövezetéki sorkapocsba. Ugyanezt megcsináltam a pincében is az invertertől 2 méterre.

    Nem szoktam szőrözni a dolgokon, de az ajánlatban szerepel egy ilyen tétel:
    Villamossági szerelési segédanyagok (8KW-10KW-ig) 1,00 darab Bruttó 508.000 Ft
    (Munkadíj külön tétel 447eFt Br.)

    Ez külön:
    Túlfeszültség és túláram védelem (0-14KW) 1,00 darab 107 950,00 Ft

    Kérdés, hogy kinek mi a véleménye a fenti tételről? Lényegében a kerti kiállástól és a panelek közé kell solar kábel, továbbá az inverter és a tőle 2-3 méterre lévő doboz között kell a 2 körnek (12-12 db panel) a solar kábel. Ez fog kerülni 508eFt-ba?

    Opció lehet az, hogy az árajánlaton 1 db panel 65.550 Ft nettó, ebből 2db 166.500 Ft Bruttóban, és a tűzvédelmi főkapcsoló is 100-120eFt körül van. Ezeket alkudjam bele az eredeti árba és akkor nem "kukacoskodok" a felhaszált anyagok mennyiségén? :DDD

    Az egészben az a vicces, hogy a kivitelezők ma kapták meg a számom, a cégnek én elküldtem minden rajzot, tervezetet ahogy szeretném a dolgokat, de a szerelők ebből semmit nem láttak!

    Sőt a srác kijelentette, hogy Deye invertert még nem üzemelt be.... szóval beköti, de nem ígéri hogy be is állítja! Elküldtem az inverter használatiját PDF-ben a cégnek 2 hónapja! De mivel a szerelőnek családja van, most kapta meg az infót, hogy milyen inverter lesz....Mondom mi van?!?!

    Most keressem meg akitől vettem az invertert, kérjek tőlük egy árat amiért eljönnek hozzám beállítani az invertert és azt vonassam le a munkadíjból?

    Vagy mi lenne a célravezető megoldás?!?!?
    Na ez szép kis regény lett a végére....

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák