Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz VaZso #40708 üzenetére

    Szerintem kicsit elbeszéltek egymás mellett.

    Abban tök jogos senki68 értékelése, hogy egy kiépített rendszernél minden nem üzemállapotban töltött óra úgymond veszteség.

    Többen pedig azt írják, hogy az 5 ft amit kapsz kWh-ként, az kevesebb mint a rendszer működési amortizációja. Azaz jobban jársz, ha kikapcsolod, cserében 2-3 évvel tovább működi. nem kell cserélni fariban amivel lehet, hogy bukod a szaldót. (Halkan jegyzem meg, hogy az egy dolog, hogy fotózták a sorozatszámot, de ha ugye olyan teljesítményűt teszel fel, soha nem derül ki.. hacsak nem vezetnek be erre is valami időszakos ellenőrzést, amire nem látok kapacitást a rendszerben.)

    Ez utóbbi elég összetett, mert bár az inveter-el lehet spórolsz, de maga a napelem meg fölösben öregszik a tetőn és veszít a hatékonyságából... (Nem tudom, hogy miként változik a napelem öregedése, ha nem jön le róla a ejej.. egyáltalán változik-e)

    Én már eljutottam arra a pontra, hogy ezt a döntést 2023-ban hozom meg, amikor lesznek részletek is a mostani ködös irányvonalak mellett. Aztán persze semmi sem garantálja, hogy 2024.06.01 nem változik meg az egész újra, de meguntam a hitelbe aggódást. Ha lesznek részletek, úgy is lesz pár nap számolni meg dönteni. Mindenesetre egyenlőre a +4 db panelt amit idén akartam felrakatni jegelem egyenlőre.

    Ami itt nagyon bekavarhat még szerintem, hogy mit hoznak ki a RHD-vel a betáplálás után. Illetve ilyen nyalánkságok.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák