Új hozzászólás Aktív témák

  • asdf_

    veterán

    Azt nem értem még ebben a módosításban, hogy írnak eseteket, de a lényeg mintha ki lenne hagyva (vagy persze csak nem értek hozzá mert nem beszélek jogászul)

    Írja ugye az elején, hogy

    (2a) A 2024. január 1. előtt létesített (az elosztói szabályzatban meghatározottak szerint üzembe helyezett) háztartási méretű kiserőmű esetében az üzembe helyezését követő 10. év végéig, de legalább a 2024. január 1. utáni első elszámoló számla által érintett időszak végéig a mérési intervallumokban mért, irányonként elkülönített és összegzett mennyiségek különbsége alapján kell a forgalomarányos rendszerhasználati díjakat megfizetni.

    meg azt hogy:
    (2b) A (2a) bekezdéstől eltérően a forgalomarányos rendszerhasználati díjakat az adott elszámolási időszakban az irányonként elkülönített és összegzett villamosenergia-mennyiségek alapján, irányonként kell elszámolni és megfizetni
    a) ha a háztartási méretű kiserőművel rendelkező felhasználó ezt kéri, vagy
    b) a 2024. január 1. előtt létesített (az elosztói szabályzatban meghatározottak szerint üzembe helyezett) háztartási méretű kiserőmű névleges hatásos teljesítményének 2023. december 31. napját követő bővítése esetén a bővített háztartási méretű kiserőmű egésze tekintetében.

    Azt viszont nem látom, hogy írná, hogy mi történik azokkal, akik kiesnek a 10 éves cuccból. Tehát aki pl. 2014 januárban létesített, az megy tovább rendesen 2024 mondjuk augusztusáig, amikoris megkapja az elszámolószámláját. Ekkor kiesik a 2a-ból, mert lejárt a 10 éve. Ugyanakkor a 2b meg nem igaz rá mert se nem kérte, se nem bővített. Vele akkor most mi az úristen lesz? :F Vagy ezt majd leszabályozzák valamikor, még ki sem találták és van még egy év rá és maradjak a seggemen, ne akarjam ezt már most előre tudni?

Új hozzászólás Aktív témák