Új hozzászólás Aktív témák

  • turcsikg

    csendes tag

    Egy 6 kWp rendszernek mekkora termelése van az ősztől tavaszig terjedő időszakban nagyjából? Mondjuk egy DNY-i tetőn, ami inkább NY fele néző?

    Ha a szaldóval már nem számolunk, mert az úgyis kivezetésre kerül... Ügyesen rendszerezve a nyári fogyasztást biztosan elviszi a napelem, de a télibe mennyire tud besegíteni?

    Ha az év 7 hónapjában nem kell áramszámlát fizetni, akkor mire lehet számítani a maradék 4-5 hónapban? Főleg, hogy a szaldóval ugye sokan a téli fűtés miatt telepítettek napelemet.

    Mert ha van havi 15ezer villanyszámla, ami mondjuk lecsökken 8x5000-re, viszont a téli hónapokban meg a klíma megeszik 30ezret, akkor az éves szinten mondjuk 160ezer, viszont gázon meg behozná az árát, és a gázon térülne meg a napelem beruházás?

    Nekem is csőben van a 3F, most kéne kifizetni az EON fele, de ahhoz jelentős költség, ha a napelemet teljesen áthúzzák, hogy csak úgy legyen 3 fázisom.
    És akkor még az is kérdés, hogy minden fogyasztómat el kéne osztani a 3 fázisra? Gondolom aki most csinál fázisbővítést, ez ugyanúgy probléma nem (hogy eddig az ingatlan 1 fázisról működött).

Új hozzászólás Aktív témák