Új hozzászólás Aktív témák

  • gorbep

    senior tag

    válasz kardkovacsi #19766 üzenetére

    Nem érted.... szerintem az SE inverter csak egy fél inverter... a stringen már a stabilizált közbenső köri feszültség van, erről megy a híd.... itt már nincs további MPPT.

    Az MPPT egyenként megy minden optiban.... és az inverterben a proci számolja ki, hogy az adott optik egyenként mekkora feszt állítsanak elő, hogy a közös árammal pont az egyesített maximális teljesítmény jöjjön ki, és az elvárt fix stringfeszültség. Ez az amiért ez teljes kétirányú kommunikáció nélkül nem megy... a TiGo-nál nincs szükség kommunikációra, ott az a fesz jön ki, ami a a lokális MPPT-ből adódik. De emiatt a Tigonál kell a közbenső kör elé még egy DC-DC konverzió és egy MPPT, ami egy normál inverter bemenetén ott van.

    Technikailag ez az egyetlen lehetséges működés. (Ha tévedtem, valaki javítson ki, ha publikus és nem védett a működés módja...)

    Az SE koncepciója zseniális. Nekem egy dolog nem tetszik, az optik meghibásodása esetén az elérhetősége. Tetőre nem mertem tenni. (kivéve, ha ács lennék, és 40 kg, és a string közepéről is kikapnék egy panelt 10 perc alatt végigsétálva az útban lévő panelokon) Az új rendszerem állványon lesz, csakis SE, ott 2 perc alatt kikapok egy optit.

    [ Szerkesztve ]

    - Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......

Új hozzászólás Aktív témák