Új hozzászólás Aktív témák

  • Samott

    addikt

    Az elso "szep" gorbem (mai):

    ~6,5 kWp napelem (17x380W), egy 5 kWp Huawei inverterrel. Delnyugati fekves, 5 korul indult az inverter a szort fenytol, nyolc korul kezd direkt napsutest kapni, 2 korul "delel". Ami fura az az elso nap volt:

    Del korul lett kesz a villanyszerelo, akkor bekapcsoltuk, aztan meg butykolt egy kicsit a szekrenyben azert vannak kiesesek, meg kesobb voltak felhok is. De amin meglepodtem hogy rogton vagott az inverter, az a vizszintes vonal 5.5kWp... azt hittem hogy erdemes lett volna nagyobb invertert vennem. De azota nem volt ilyen nap. Pedig elegge napsuteses ido volt, de talan aznap (multhet penteken) kicsit hidegebb volt es azota meg egy kicsit azert fatyolosabb az eg.

    Igazsag szerint 16db 375-os panellel terveztem, de vegul 17db 380-as kerult fel. Gondolom 16 panellel nem vagott volna egyaltalan...

    Ja es oracsere, valoszinuleg jofej villanyszerelot kaptam mert vakargatta a fejet, de azt mondta nem szivat meg, latja hogy rend van, de ha most nekiall szabvanyosittatni akkor sose vegzunk. Szoval csak lecserelte a regi orat egy ilyenre:

    Meg lecserelte a kismegszakitokat alatta es atnezett minden kotest (ott is cserelt valamit). Mikor kerdeztem mivel tartozok azt mondta ezek a szolgaltato eszkozei szoval semmivel. :) Az ott szemben a szabadon elerheto P1 port. Azzal se lesz gond, mondta hogy szabad a palya. :)

    Multhet pentek del ota termelt 173 kWh-t, ebbol a halozatba 145 kWh ment.

    (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Új hozzászólás Aktív témák