Új hozzászólás Aktív témák

  • Narim

    tag

    válasz FehérHolló #3447 üzenetére

    Bocs, hogy még mindig ennél vagyok leragadva... De kíváncsi lennék mennyit számít, ha együtt jár az FSB és a RAM. Az utánanézegetés alapján nekem az jött le (javítsatok ki, ha tévedek), hogy a 266MHz-es FSB-s procikhoz való igazán az 1066MHz-es RAM, mert úgy lehet az órajelekkel babrálva teljesen együtt járatni őket (és a 333MHz-es FSB-s procikhoz pedig más olyan ram kéne, ami tudja az 1333MHz-et, amit ugye csak DDR3 tud).

    Mivel nem tudom, mennyit dob a teljesítményen az, hogy az FSB megegyezik a RAM sebességével, vagyis inkább, hogy egy órajelen tudnak menni, ezért az lenne a kérdésem, hogy ha én mondjuk 1066MHz-es RAM-ot akarok venni (mert mindenképp DDR2-est akarok, a másik túl drága nekem), ahhoz megéri-e az 333-as FSB-jű E6750-es proci, vagy inkább mondjuk az E6600 vagy E6700-esek (266MHz-s FSB-vel), mert azokkal egy órajelen jár a RAM? Így esetleg jobb lehet a gép teljesítménye, mint egy gyorsabb, de különböző órajelű procival?

    Remélem jól meg tudtam fogalmazni, mire gondolok. Az ár/teljesítmény alapján lennék kíváncsi a dologra, mert szeretném - ha lehet - a maximumot kihozni az adott konfigurációbol, amit majd beszerzek.

    Előre is köszönöm a válaszokat.

Új hozzászólás Aktív témák