Új hozzászólás Aktív témák

  • szergej

    tag

    Tisztelt Fórumtagok !

    Úgy érzem vízválasztóhoz érkeztem ami a fotós témámat illeti ! A story az hogy sokáig áhítoztam Pentax fórumokon illetve hírek és tapasztalatok között egy Pentax vázról ! Végül mire pénzem lett a dologra a K-r masina lett a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező típus ezért beszereztem. Sajnos a munka közbeszólt a hobby-nak így hát nem ontom magamból a képeket viszont amit megörökítek azt szeretem izlésesen, jó beállításokkal tenni ! A "gond" az hogy feljebb kéne lépjek ami a kit-obit illeti. Mivel már tudom, hogy nem használom úgy a gépet mint ahogyan azt korábban megálmodtam (nagy séták,fotótémák keresése) nem szeretnék rá sokat költeni ! Az a gyakorlat, hogy legtöbbet a munkámhoz és bulik, családi alkalmak esetén használom. Ebből kifolyólag az is előfordul, hogy este/beltéren az obi fényereje és minősége pocsék képeket eredményez valamint rólam nem mindig készülnek fotók mert ugyebár a család többi tagja nem kezeli olyan könnyedén a gépet ahogyan egy kompaktot.
    A litánia után a kérdésem az lenne, hogy vajjon ruházzak be fényerős hasonló átfogású obira mint a kit-obi? Nagy Zoom tartomány nekem nem lényeg. Nézegettem a Tamron és Sigma 17-50 / 2,8f üvegeket de hát mondanom sem kell, hogy még használtként is 50-60 ezer forint kiadást jelentene ha egyáltalán szembe jön egy...

    Vagy a másik lehetőség, hogy szemezgetek egy ideje a fényerős "igényes" kompaktokkal (Pentax MX-1 kapcsán), amikben szerintem örömömet lelném, család is vihetné kedvére, kisebb és praktikusabb lenne mint a K-r és nem kéne obira költeni. Csak hát nem tudom hogy minőségileg lenne-e legalább olyan mint a Dslr kitobival.
    Pentax előtt volt egy Canon A620-am. Azt is a G optika miatt vettem. Igaz az még 2,8f től indult, nem képstabilizátoros, a 400as ISO már alig volt vállalható de nagyon szép képeket tudtam vele lőni. Kihajtható LCD-t is hasznosnak találtam.

    Ezek fényében nézegettem a mostani kifutó (?) Olympus XZ-2-es csodát. Nagyon pazar cucc, lehet ha beneveznék egyre és felraknám a szeretett Pentaxomat apróra (Chinon 50mm / f1.8-assal) akkor pénzügyileg sem ütne meg a dolog.

    Ezen dilemmázok már egy ideje, légyszi segítsetek válaszul egy-két gondolattal!
    Köszönöm, üdv. :R

    (ezt a post-ot kiirtam a "melyiket válasszam digitális f.gép" topicban is, nézzétek el nekem, de itt elsősorban a szűkebb Pentaxos kör miatt osztottam meg !)

    Na milyen csokit kér minden PH! tag a büfében ? ---> 3Bit-et

Új hozzászólás Aktív témák