Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
Úgy értettem h ezekkel nem lesz soha megbízhatósági problémája (már vagy 4 gskill kittem volt egyiknél se tapasztaltam) és melegedési problémája se lesz és egy 3.4-3.6gzes 24/7es tuningra bőven elég lesz neki nem beszélve arrol h a böhöm nagy nh-d14 alatt vannak a memok szal ha az alá bepakolnál egy melegedő Ocz memot az semminek se tenne jot ezzel a kittel ilyen gondja se lesz és pl a te 24/7es beállításodat simán fogja tudni ez is sztem még lehet h kisebb fesszel is! Mindenkinek ajánlom a joféle Gskill memokat nem fog senkit se csalódás érni az ziher!
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
subaruwrc
félisten
saccperkábé fél óra barátkozás után
rampage 3 extreme @ 231 bclk on air -
gombcomp
senior tag
-
dime27
őstag
Ezek a Gskillek veszett jó ramok főleg a dd3asok nekem 2000es Tridentem van az is cl9es de ha vki rákeres elég disznó eredményeket értek el vele sok oldalon ár/teljesítmény bajnok lett mint a 2000es Ocz Blade csak olcsóbb annál remélem a télen jol ki tudom majd tesztelni a Bloodrageben csak jussak már el addig h annyi időm legyen!
Egy kis teszt róla:
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nem, de már nem emléxem, milyen típus volt, vmi potméteres, manuális.
De, a kollégának a lappal volt baja, mert a cserélt RAM-okkal sem indult, UD4-ben viszont gond nélkül mentek. Nem fordítva volt egyébként? Most nincs időm visszakeresni.
HSM: Nem próbáltad 23cm ventikkel.
Mind2 VGA-ról az általam olvasott tesztek fényében nyilatkoztam. Felagyonmaxolt beállításokkal teszteltél? Megj. 1GB 460GTX 56k-tól van, HD5850 72k fölött. A te 5850-ed tuningja elég extrém ahhoz képest, amit ált. tudnak, 460-ak meg kivétel nélkül jól húzhatók.dime27: Ó, ilyesmi nálam már van bő 1 éve. De a postásnál nem láttam. Amúgy tudom, hogy rossz helyen lakom, elég csak a hardver-árakat megnéznem, amelyek 20-25%-kal haladják meg a csóró bp-ieket. Végül is legalább a fizetések annyival alacsonyabbak itt, mint BP-n.
kpal: 0-s gépet használok, így ilyen RAM-bordákkal semmire sem mennék.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
HSM
félisten
válasz katt777 #23515 üzenetére
Nekem GTX460-am nem volt sosem. Viszont többen kértek tanácsot, melyiket vegyék, úgyhogy eléggé belemásztam a témába, melyik mit tud. És azt tapasztalta, hogy az 5850 kiegyensúlyozottabb, meggyőzőbb teljesítményt nyújt, még ha itt-ott picivel ki is kap a 460-tól. A tuningra meg nem érdemes építeni, mert az biza lutri. Az 5850-em is alapon használom, eddig egyedül a metro-hoz volt értelme felhúzni 850/1150-re.... Amúgy pedig az 5850 is jól bírja a tuningot, a topicjában nem sok embert találsz, akinek 850/1100-at ne menne legalább.... Jelenleg ár/teljesítményben a 460-as sokkal jobb, ez kétségtelen, de ez nagyon sokminden függvénye, még fognak változni az árak kő keményen, a forint is ide-oda mászkál, jön AMD-nél a 6000-es széria, meg a kisebb NV-k.... (A hazai kereskedői gyakorlatról nem is beszélve, így történhetett meg, hogy megjelenése másnapján olcsóbban kaptam meg a gigás 4890-et (kb. bő 10K-val!!!), mint amennyibe az 1GB-s készleten ragadt 4870 került volna )
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
A 800/4000 biztosra vehető nV részről, ráadásul szolgáltatásokban is többet tud az nV.
HD6xxx szériától teljesítmény-többletet nem várhatsz, csak takarékosabb működést. 460GTX topicban volt linkelve a cikk róluk.
Ami sztem legjobban megérné, az 460GTXSLI + 420GT PhysX, főleg, ha az 1GB-os karik ára is elkezd lepottyanni. 768MB-os karikkal, ami fullHD alatt megfelelő, egy HD5870 árából megvan.
A HD4870-em már olyan keveset ér, hogy célszerűbb tartalékba megtartani. Vagy még használni, elvégre 1.5év gar hátravan belőle. Esetleg 10k-ért veszek egyet CF-be... Az elméletileg egy 5870 erejénél több. Viszont DX11 azzal sem lenne.
Még jó, hogy procira-lapra-Ram-ra 3 évre előre beruháztam.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Mai napon egy kis energiatakarékosságra adtam a fejem. Ennek oka, hogy a a 295öm elküldtem gariba, átmeneti kártyám pedig egy 9600GT. Mivel annyira nem tudok a számomra megfelelő beállításokon játszani, sajnos FullHDban elég nagy kompromisszumot kell/kellene kötnöm, így csak netezésre használom a gépem.
Úgy döntöttem 2800Mhz és 2 core tökéletesen elég. Minden energiatakarékossági funkciót bekapcsoltam. Beállítottam ramokat 1866ra, amit megint csak nem értek, magasabb blck mellett még 1800at sem megy. Érdekes.
Qpi 1,3V, Dram 1,6V, Cpu voltage 1V. Elindítottam a linXet, és egy számolással 514 másodperc alatt végzett! Gondoltam biztos hiba javít, alacsonyabb ramfreki, nagyobb cpucore, de semmit nem változott!
Nézte már valaki, hogy neki mennyi idő alatt csinálja meg ilyen beállítások mellett? Ez normális? Csináltam egy képet, itt jól látható minden.Még valami, a Cpu voltage-ot miért nem veszi vissza idle állapotban? Szorzót leveszi 12x-re de Cpu voltage-ot nem. Mit kell ehhez bekapcsolni?
-
katt777
félisten
válasz Erdei88 #23520 üzenetére
Ha fixre állítod a CPU-feszt, nem veszi le aut. Már nem emléxem, ASUS-nál ment-e energiatakarékosság bekapcsolásával. ASRocknál megy, viszont akkor meg magasabb feszt kell megadni, úgyhogy inkább a fixet lődd be pontosan. Megy az lejjebb, QPI és CPU is. Nálam mindössze 0.12V-tal magasabb a teljes terheléshez szükséges fesz (0.96V@2.8GHz), energia-gazdálkodással ez jóval feljebb megy (kézzel belőtt fesz esetén jóval magasabbat kell megadni a minimumnál), és idle csak 0.83V-ra esik le. W7 alá elég fix 0.944V is. (Nálam.)
A honlapomon/logout-on 2.66, 2,8, 3,4, 3,5, 3,8, és 4,0GHz-hez is találsz képmentéseket (ASRock X58 Extreme), rajtuk 4GB LinX terheléssel. 2.8GHz-en 37GFlops felett megy HT ON.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz katt777 #23518 üzenetére
Hát éppen itt van a GTX460 első hátránya... Ezek a karik nagyon meghálálják a gyorsabb memóriát, a GTX460 komoly hátrányban van 1Ghz-es GDDR5-el, mint az 5850 1100, de akár 1200-on... És nem ritka az 5850, ami 1200-at is tud, mivel 1250Mhz-es modulok csücsülnek rajta gyárilag.... (Legalábbis a refin.)
A HD6000-ben 4-utas shaderek lesznek, valamint a BARTS XT nevű komoly 5850 ellenfélnek tűnik, "olcsóbban", meglátjuk.
GTX460-ból minek SLI? Szvsz bőven elég bármire egyedül is. PhysX társkari ízlés kérdése...
Ja, 768-as karit meg vétek SLI-be kötni, mert ahova kellene a powa, ott keményen el fog fogyni a memória, és fújhatod az egészet... A 4870 már árban az a kategória, amit jobban megéri betenni a netezős gépbe, mint eladni... CF-et abból már nem építenék, főleg 512-esekből.
A GTX460-as tapasztalatról meg annyit, hogy az unigine teszt extrém tessz-el pont egy olyan teszt, ami olyan mértékű tesszelálást alkalmaz, ami semelyik játékra nem jellemző, (és valószínüsíthetően a későbbiekben sem nagyon lesz ez a trend) ráadásul ez a valószerűtlen körülmény nagymértékben kedvez a GF10X karik felépítésének.
Utolsó gondolat, srác írja, hogy a beállításaival meg se nyikkant az 5850... Hát én lefuttattam, igaz, a max felbontásom nem tette lehetővé 1680*1050 feletti tesztelést, de így amit kaptam, az gyakorlatilag ugyanannyi, mint a 460-as eggyel nagyobb felbontáson. [link]
Szerintem ez a hátrány elég minimális... Arról nem esett szó, hogy a 460-as milyen órajeleken száguldott, az 5850-em 850/1150-en.
PH-teszt is ~5%-al gyorsabbra hozta ki az 5850-et.(#23524) AirBooms: De csak egy hangyányit... Jó kis kit lehet. Az enyémnek amúgy CL6-ban olyan szűk 1400 körül lehet vége 1,65V-on... 1333-on röhögve ment CL6-ban 1,6V-on. De nem akarom kicentizni, 1400@CL7-ben is az uncore-om paraszt mód visszafogja, az uncore-omat meg visszafogja a lapom VRM-je, mert elég torkos az uncore-ja a procimnak sajnos, cserébe nem is megy olyan szépen, mint egyeseknek. Hú, ez de csúnya mondat lett, mind1, nem tudom szebben leírni.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
katt777, HSM köszi a megerősítést.
Sikerült 0,98125re levenni a Vcore-t és 1,275 a Qpi-t[ Szerkesztve ]
-
dime27
őstag
válasz katt777 #23515 üzenetére
Nem vagyok bpi és szar a fizum és ez már a második i920-am de a többiben igazad volt! Amugy már csak a többiek hergelésére csak azért is megnézem majd ezt az fpot is h mit megy az Ascrock-ban! Egy hasonló fpo itt phn a legjobb eredményeket érte el Szatesznek volt ilyen fpoju 920-a
-
Lacc88
senior tag
Gyerekek at 1156-nak a ramoknál az a lényeg , hogy minél kisebb legyen az időzítés ? és x58-be pedig , hogy mineél nagyobb legyen az mhz ?!
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
Cybertrone
veterán
-
Cybertrone
veterán
válasz katt777 #23518 üzenetére
Én mást hallotam a hd6-ról mint te ezek szerint, nemtudom mire alapozod hogy nemlessz töbletteljesítmény , elég az hogyha a tesszelációra rágyurnak, és tesznek rá jobb ramokat, a gpu szálolási teljesítménye is megnő, és a szávszél is kitolódik, nemtudom ezt minek nevezzem akkor ha nem teljesítménynövekedésnek! Bár ezt neked mint elvakult Nv fanboy nehéz elfogadni, de akkor sem kéne hülyeségeket irkálni, nemsokára meglátjuk egyébként is nem kell találgatni!
Off vége i7 topikban vagyunk![ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
mpierre
veterán
válasz Cybertrone #23535 üzenetére
katt, mint elvakult nv fanboy... ez jó...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
katt777
félisten
Lássuk be, 10.5 C-től az AMD-nél nincs Powerplay, ha tuningolsz, ergo a tuningja egy nagy szar, ha 2D-ben is 3D órajeleken fogyaszt/melegszik/zajong a kártya.
Próbáltál már Metro2033-at full grafikán?
4870 poén volt, de 10-15k-ért (ha tényleg úgy lezuttyan az ára) miért ne érné meg, hogy legyen egy 5870 erősségű kártyám?
Hát, ha a játékok nem alkalmaznak normális tesszelálást, + egyéb DX11 feature-öket, akkor megint minek vegyek DX11 kártyát. Heaven szépen megmutatja, mire lusták azok, akik DX11-nek hirdetik a játékukat, csak mert 1 sort leprogramoztak abban.
5850 vhogy nem 5%-kal drágább a GTX460-nál...Lacc88: Nézz teszteket, akörül van. Nem csoda, a 2 kari közti különbségből adódóan normális működésű CF-rel még gyorsabb is lehetne.
Cybertrone: Olvastam egy cikket a HD6-os szériáról, hogy nem teljesítményre gyúrnak, hanem fogyasztásra, és hogy csalóka a számozás, mert a 68xx (BartX) középkategória lesz, a 69xx-esek lesznek HD58xx helyett, és szintén nem várható tőlük jelentős teljesítmény-növelés. Az, hogy te valamit a tájékozatlanságod miatt hülyeségnek tartasz, a te bajod. Persze az nem biztos, hogy a valóságban is úgy lesz, de erről meg te sem tudsz biztosat nyilatkozni. Csak sokan azt hiszik, hogy a HD6 szériával most valami hihetetlen sebesség-növekedés fog bekövetkezni. Ha így lenne, mégis, milyen proci hajtana ki egy olyan erős VGA-t?
mpierre: Sajna az AMD egyre több baromságot csinál, az nV meg egyre jobb lesz. De ráérek váltani, egyedül a CoP-ban kell grafikát butítanom ma a HD4870-nel, Metro-t meg már végigtoltam, amilyen a játék-minősége, a butított grafika sem zavart.
[ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz katt777 #23538 üzenetére
Én azt kívánom legyen meg mihamarabb a második 4870-es kártyád csak szolj hogy futtasunk tesztet cfx vs 5870, mert látom kihagytál pár sort, a 4890-ek voltak egy szinten vele melynek darabja 1gb-os volt, namost lehet számolni, de ugyan olyan teljesítményt nem fogsz elérni! Mellesleg müködik a powerplay, csak profilt kell létrehozni afterburnerben, és kész, még mindíg jobb mintha energigazdálkodási problémák miatt kikockásodjon a kép!
[ Szerkesztve ]
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
katt777
félisten
válasz Cybertrone #23539 üzenetére
Afterburnerben aztán sűrűn van fesz. szabályozás.
Hát ez az, en. gazd. problémák, ezek vannak AMD-nél. Max. akkor érdekelne HD5870 v. HD68(9)xx kari, ha az ATT tökéletesen kezelné, de abból már több mint fél éve nincs új verzió. És akkor még mindig nincs PhysX-em.
Amíg nincs +1 4870-em, addig csak a neten talált tesztek alapján tudok nyilatkozni. Most néztem egyet (de ebben csak 4870X2 van, nem 4870CF, ami más tesztek szerint gyorsabb), 3-4FPS különbség van köztük 80-90FPS esetén, min FPS valamivel jobb a HD5870-nél. Tehát kb. uott vannak, mint mondtam.
Na tényleg, ne offoljunk már![ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz katt777 #23540 üzenetére
Élőben kell látni, nem a neten talált hülyeségekre alapozni! Nekem volt 4870x2-őm is és most 5870-em van, nem véletlen mondtam amit mondtam!
-
katt777
félisten
válasz Cybertrone #23541 üzenetére
Most frankón lehülyéztél kb. tucatnyi elismert tesztoldalt. Valami akkor csak nem stimmel vagy náluk, vagy nálad, amit kihagytál a számításból (vsz. beállításokat). Azzal egyébiránt egyetértek, hogy a saját tapasztalat a legbiztosabb.
Megint offoltál.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Lacc88
senior tag
Megnézném a metro 2033-at 4870 512-es cf-el .
én láttam metro 2033 - at 5850 OC gigabyten (40-50 fps stabilan ment 1920*1080-ba) , ott nagyon ment , amit eladtam most gtx 460-at ezzel megyegetett minden fullon 20-25fps tájt (1920*1080 20-25 fps) minden very highon dx11 .
A legszimpibb ha valaki tényleg erős vga állományt akar , és a játékok 70-80%-a NV párti főleg crysis 2 tuti , hogy az lesz , akkor a lehető legjobb megoldás a gtx 460 1gb OC sli .
1.gyorsabb mnt a gtx 480 , nem melegszik annyira , és olcsóbb !
Ezért lehet , hogy ha össze jönnek a dolgok , akkor tuti vissza váltok 1366-ba i7-930-ra .
Vagy már most tudok jó áron gtx 470-et , na azt majd sli-be kötni , akkor semmi probléma nem lehetne crysis 2 alatt ......[ Szerkesztve ]
Ha van egy álmod .... ne mondj le róla !
-
HSM
félisten
Próbáltam, fullon nem bírja egyetlen 5850. Viszont éppenhogynem fullon simán játszható. Az MSAA-t kell AAA-ra tenni, és az ADOF-ot kikapcsolni. Asszem az AF is 4X-esen szokott lenni nálam. Csináltam pár komoly mérést így a prologue pályán: [link]
A tesszellálás amúgy főleg modellekre, hátérre lett kitalálva, ha már ez a téma, szerintem az AMD froblins demója viszi a pálmát, pedig az a 4800-asok full gyengus egységén is futnak.
Heavenben nagyon eltúlozták extrém-ben, normal-on meg vígan szalad az 5850-en is 15 körüli min FPS-el. Érdekes, hogy a heaven-ből nem hiányolod az "optimalizálást", mert ot lett volna mit...(#23542) katt777: Meg tudom erősíteni Cybertrone-t... Már a szimpla 4850-emre is kevés volt az 512MB memória több játék alatt is, hiába írt bármit a szaksajtó. Nem az FPS-ekben látszott, hanem utólagos kirajzolásokban, és rengetegsok mikrolaggokban (gyakran nem is olyan "mikro" laggokban), amik az 1GB-s 4850-el azonnal megszűntek.
(#23543) Lacc88: Csak aztán nehogy véletlen a Crysis2-be tegyenek pár opciót, ami nem fér be a 460SLI 1GB memóriájába, mindjárt nem fogja bírni maxon, míg a GTX480 röhögve.... Jó tudom, szegény ember vízzel főz, de akkor is...
Topiclakóktól bocs az OFF-ért, részemről befejeztem.
[ Szerkesztve ]
-
Toninho13
aktív tag
válasz katt777 #23542 üzenetére
Szerintem nem szabad alapon hasonlítgatni a VGA-kat.Jó, erre jön a válasz, hogy a tuning az lutri.De egy 5850 950/5000-ig fel lehet általában mindenféle moddolás nélkül húzni, a 4870-et hasonló induló órajelről közel sem.Viszont azt aláírom, hogy még FullHD-n is elég szinte mindenhez a 4870 CfX.Most az, hogy a Metro-hoz nem elég az egy dolog...Ahhoz más VGA se nagyon elég.Aki meg a PhysX-re alapoz 2 Gtx 460-al, az könnyen megütheti a bokáját vele...
-
Cybertrone
veterán
Átmentnk vga szaktopikba , vegyen mindenki azt amit akar, mert ennek ugy sem lessz sosem vége, csak arra kérem az embereket hogy ne csak az internet után alapozzuk meg a véleményeket, mert senki nem volt ott mikor azok a tesztek készültek, és frankón lehet up-olni egyes termékeket, és akkor jobban mennek a tesztekben minő érdekes !
Csak a saját tapasztalat, a kipróbálás után nyilatkozzon mindenki
Tehát miujság az i7-es cuccokkal?"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
peete88
tag
Üdvözlet!
Gigyabyte x58a-ud3r rev 2.0 hogy tudom elérni hogy a KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP HS memóriáim 9-9-9-27 menjenek 1600 MHz-n. Mert most a biosban nem találtam pontosan 1.65 v csak 1.66 v és 10 késleltetésre lőtte be magát alapból.
Valahol erről az időzítés memória húzásról valami átfogó leírás tutorial azt is megköszönöm.Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest