Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Digitalpimp #4139 üzenetére

    "Azért 5 dkg közepes acélért 76E Ft igencsak rablás."

    Mint ahogy pár marék fém, alumínium és üveg 300e ft, mégis ennyit adtam érte, itt van az a laptop amin gépelek. Ennyi volt, csak egy pár marék anyag. Látod, mire akarok célozni, hogy nem feltétlenül csak az anyagot fizeted ki egy termékben.

    "Hagyjuk már ezt az utánzat=gagyi dolgot."
    Ne hagyjuk. Ha az utánzat annyira jó lenne, akkor az eredeti gyártóknak már mind csődbe kellett volna mennie, de mégsem így történt.

    gyapo11: "Nagyon sokan jól elvannak az olcsóbb dogokkal is"
    Ezzel a részével semmi gond nincs. Nekem sincs 76k-s késem. Szerintem nem is lesz.

    "Ha valaki vesz egy 150 $-os olyan másolatot, aminek az eredetije 5000 $, akkor egy egész jó órája van, ami úgy néz ki mint az eredeti, ugyanúgy mutatja az időt, nem kell gyakrabban szervizelni stb."
    Ezzel nagyon nem értek egyet. Aki ilyet vesz, az igénytelen önmagával szemben, és kifelé akar páváskodni valamivel, hogy úgy tűnjön, mintha neki egy 5000-es órája lenne, közben csak egy utánzat.

    "eredetiben nagyon sokszor nem a tartalom kerül többe, hanem csak a név és az abból fakadó kereslet"
    Viszont nagyon sokszor nem. Sokszor az is, hogy egy (utolérhető) gyártó odaáll mögé, felelősséget vállal érte, akár garancia, akár megfelelőség tekintetében, lesz hozzá alkatrész, szerviz, fejleszt stb. Szerintem nagyon sokan teljesen félreértik, hogy mi áll egy "márka" mögött.

    Vendingo: "Ez hülyeség."
    Igen, köszi hogy tiszteletben tartjuk a másik véleményét.

    "CRKT minimalist másolatot vettem kínából, első osztályú másolat, tökéletesen betölti a funkcióját ugyanúgy, mint az eredeti. Semmivel se rosszabb, vagy jobb."
    Hát ez már tutira így van, elvégre olyasvalaki mondta, aki ex catedra kijelentette valami másról, hogy "Ez hülyeség.". Így már csak maga lehet a nagybetűs tutiság.

    "Nálam 10k körül van a lélektani határ egy késnél, ugyanazt tudják, mint a drágább társaik."
    Akkor ez szerintem ennyi! Szerintem akkor írd meg a nagy gyártóknak, hogy fejezzék be a gyártást, zárják be a gyárat, majd legyártanak mindent a dzsunkákon, elvégre "ugyanazt" tudják, mint a drágább társaik. Fel nem foghatom, hogy ez még miért nem történt meg a piacon, egyszerűen ennek kellett volna történnie - hiszen ugyanaz, nem? 🤔

    Az a baj srácok, hogy egy csóróságvezérelt logika mentén gondolkoztok, és annak mentén látjátok a dolgokat, hogy ha valamire nekünk nem telik, akkor az szükségképpen általában felesleges is. Nem általában, hanem nekünk, és nem felesleges, hanem nem elérhető. Csak ezt szomorú belátni. :((

Új hozzászólás Aktív témák