Új hozzászólás Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz den89 #14762 üzenetére

    Értem mindazt, hogy ügyelsz a kertre, a mögötte húzódó - egyben annak tulajdonképpen ellent is mondó - gondolatiság nyugtalanít. Szóval ha romlik a helyzet és harmadolódik a termés a fán, akkor mihez fogsz nyúlni inkább, mit fogsz gondolni? Hogy bio szinten "lehetetlen"? Hogy minden és mindenki úgyis is toxikus, miért ne léphetnéd meg te is a többletpermetezést? Lehet, hogy nem jól súlyozom ezeket a mondataidat a soraid olvasásakor, de nekem ezek tűnnek a nap végén a sorvezetőknek. Szóval van-e olyan pont, ahonnan elengeded ami már nem megy/újratervezel mindent akár? A kisember vs. nagyüzem relációját, mint folytonos hivatkozási alapot hagyjuk.

    Az, hogy ő mit kezd ezzel, az ő dolga.
    Van felelősségünk, összefüggésünk. Van eleje, vége, füle, meg farka is, az egészségünk az. Mindig csak a jéghegy csúcsát látod, még ha máshogy érzed is.

    A zöldséget könnyen megtermelem.
    A nagyiparban, élelmiszeriparban a folyamatos minőség érdekében sok stabilizálót és tartósítót használnak, ami amúgy az egyén szintjén teljesen szükségtelen volna, de ott meg kell, hogy ne adja be a kulcsot a polcon várakozva a élelmiszer, meg hogy ugyanannyi pénzért ugyanazt kapd és mindig. Már csak ezért is érdemes amit csak lehet házilag, és ez nem divathullám. Ugyanez a termesztésben is.

    A tökéletesség meg megint egy másik lépcsőfoka az elhülyítettségnek, hogy kinézetre megy a vásárló. Sokan billegők, vagyis vallják az elvet, hogy ez így hülyeség, de a korcs kis biogyümölcsöt azt ők is otthagyják, mert a kinézetéhez képest drága. Meg ott a bizalom kérdése, ami tényleg jogosan hiányzik.

    Kicsit még a méhekhez visszatérve, külön veszed, de a családod által megevett gyümölcsfát is azok porozzák be. Hogy veheted tehát külön?

Új hozzászólás Aktív témák